Nå, vad hände?

Nu skall jag berätta om Padvastock 2009. Det blev inte alls som jag planerade från början, men band och camping, men mycket lyckat oberoende.

Vi, ett lass med brudar från stan, kom ner till Padva på fredagen redan. Då var det mer chillas med knyt-kalas, kubb-spelande, lite alkohol intagning och stövelkastning. Eftersom sommarn nästan var slut så blev det ganska snabbt mörkt, så när jag och Emma ville gå och simma var det bara att ta ficklamporna och sällskap med sig. Efter att vi sett en fladdermus komma flygande mot oss for två hem medan vi andra gick ner till stranden. I havet var fiskarna tokiga och det kändes som om våra fötter blev uppätna av småfisk.

Lördagen startade vi med morgonmål och bastubadning. Efter bastun var vi nästan alla och simmade, och vattnet var fortfarande ganska varmt, tyckte jag iallafall. Det blev jättefint väder så vi satt och solade på terassen och drack för att inte bli uttorkade. Vi förflyttade oss sen över vägen till sterbhuset (där Emma och Emma för övrigt hittade björnskit) för att leka och ha kul. Det var ju forneldarnasnatt och dans på Skatafé, så bilar åkte det förbi ganska ofta. Vi tyckte att det var väldigt roligt att vinka till alla bilar, och de flesta vinkade tillbaka, även några tutade. Medan vi lekte och hade kul anlände det flera folk till festen, både inbjudna och icke-inbjudna, men alla var lika välkomna! Vi for sen så småningom tillbaka till "päätalo" för att avnjuta lite grillmat, och fler folk dök upp. Sen var det Allsång på Stenkulla som gällde, en succé även det. Vi forstatte leka, och kasta stövel. Även lite gitarrspelande fick vi lyssna på. Och Lennart gjorde comeback och fick bästa möjliga mottagande. Som vanligt går tiden allt för snabbt och när jag gick i säng halv sju på söndag morgon hade solen nästan stigit upp redan.

Mycket förvånande så hade ingen någon grym krabbis på söndagen, alla var nu bara allmänt slöa, förrutom några killar som fortfarande var påverkade. Vi spelade ett sista spel kubb, grillade, städade och åkte hem till Helsingfors. Och så var hösten här.

Tack alla som var med, och vi tar det igen nästa år!




Stövelkastning på G

Hela havet stormar

Kortleken

Vinka till bilarna

Festen är fullt igång

Så kan det gå när man har roligt..!

Dagen efter.


Kommentarer
Postat av: Emma S

Härligt härligt härligt Lee, tack för årets härligaste veckoslut :)

2009-09-01 @ 21:31:39
Postat av: Emma S

Härligt härligt härligt Lee, tack för årets roligaste veckoslut :)

2009-09-01 @ 21:38:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0