Konstiga e-mail

Varför får jag dagligen e-mail från viagra.com? Det är enda stället vartifrån jag får skräppost. Jag börjar bli nyfiken, jag skulle vilja öppna ett och läsa vad där står. Kanske de på allvar fösöker få tag på mig, kanske de vill erbjuda mig en arbetsplats?
Glad halloween på er alla!

Kristinestadhelgen i bilder


Kloka ord!



Även om det här handlar om USAs presidentval tycker jag det är lika viktiga ord oberoende av vilket val du skall rösta i. Jag vet att det finns folk som inte röstar, men jag förstår det inte.

Svåra sexuella begrepp

Jag har funderat igen. Vissa ord, uttryck och/eller begrepp som har sexuell innebörd eller något med sex att göra kan kännas lite konstigt att säga. Eller hur? Tänkte att jag skulle ge några exempel på ord och uttryck jag har svårt att säga.
1. Runka. Runka med O eller U, hur uttalar man det? Det känns som så tonårigt. Kan ni tänka er en trettioårig välutbildad man som sitter hemma och runkar? Nej, då tillfredsställer han sig själv eller masturberar.
2. Fitta. Vem skulle vilja kalla sitt könsorgan för fitta? "God morgon fröken fitta". Bättre alternativ är slida eller vagina.
3. Han tog mig bakifrån. Det är knepigt eftersom man lätt kan tolka det fel. Menar personen i fråga att de hade analsex eller det att de hade sex åt samma håll men att han trängde in i hennes vagina? Homosexuella män kan troligtvis använda detta begrepp utan att bli missförstådda. (I fråga om sex då).

Nu tog mina funderingar slut. Vad tycker ni?

Några glädjebesked

Jag har flere orsaker att känna mig glad just nu.
  • Första är den här
  • Jag fick en fyra i min första kurs i Arcada (på en skala från ett till fem där fem är bäst)
  • Jag har många nya Gossip Girl, Lipstick Jungle och Prison Break avsnitt på min dator som jag inte har sett ännu
  • Snart är det jul
  • Jag har skrivit under ett hyreskontrakt på en etta nära Borgbacken
Visst är det något att vara glad för?! Jag är hemma i Pojo nu och borde läsa på tent (så att jag får lika bra i min andra kurs) men jag packar istället och lyssnar på julmusik. Jag får ju först flytta runt den första december, men ändå är det så roligt att redan nu gå igenom sina saker och se vad man kommer att behöva. Jag tror faktiskt att jag har det mesta jag behöver redan, så om det blir IKEA besök så kanske det inte går så mycket pengar åt.
Skönt att vara hemma igen. Med mamma pappa o systrarna.

Hälsningar från Kristinestad!

Ja, nu är jag uppe i södra österbotten, närmare sagt Krisitnestad.
På torsdagen åkte vi upp med Lina, lång bussresa. Lina fick väcka mig för jag låg och snarkade när jag sov. När vi kom fram åt vi middag och sen bar det av till ABC där vi träffade några av Linas kompsar. Där satt vi och åt räksmörgåsar och drack kakao. Efter det tog vi en biltur till Närpes, första gången jag var där.
På fredagen var jag ut och yra runt i Kristinestad, jag var ut och gå och visste inte riktigt var jag var hela tiden. När jag kom hem badade vi bastu och sen åt vi mat och spelde plump och Uno. Jag lärd mig oxå att säga "he e he e e". Ganska svårt ska att säga ska ni veta.
På lördagen var jag igen och vandrade medan Lina var och handlade med sin mamma. Efter att vi ätit så var jag och Lina till hennes kompis och såg på en bebis och en ett och ett halvt år gammal flicka. Så söta. Man blev nästan bebissjuk, men bara lite. På kvällen blev det irländsk afton. Vi lyssna på flera band och jag dansa riverdance med Linas pappa så jag blev helt svettig. När irländska aftonen tog slut gick vi till puben och där var det fart på. Slagsmål hela tiden, roligt. Jag tycker om att se på slagsmål. När vi gick hem berättade Lina att hon har sett Toms håriga röv och hans ding-dong.
Idag har det varit en skön söndag, jag sitter fortfarande i pyjamas och nu ska vi äta kaka.
Höres! 

Lördagen den 18nde Oktober


Sofia fixade mitt hår hos Lina

Vi åt god raclette

"I love you"

Lina visar hur det görs

Sofia visar sina naglar, Michaela ser på Linas tavlor

Hissfotot

På Molly´s träffade vi the boys

Michaela "sprutade" vatten innanför Mickes skjorta

Sen var det armbrytning som gällde

Micke och Pedu sku se kära ut. Mission failed!

Happy, oh so happy!

O så var det dax att gå hem

Party tonight!

Sitter hemma hos Lina, nyduchad. Ikväll skall vi äta raklette och dricka vin. Lina är duktig och diskar, innan det städade (damsög och torka damm) hon och lagade mat. Goda maletköttbiffar med potatis och grönpeppar sås. Man blir ju bortskämd. Nu funderar jag bara på vad jag skall lägga på mig ikväll, det är ganska blåsigt och kallt ute. Trevlig lördag på er alla! (kanske vi syns ute i vimmlet inatt)

Ibland saknar jag Bryssel

Vi hade en intressant disskusion igår i skolan. Om hur otrygga/osäkra vi känner oss i Helsingfors ibland. Det hände en incident här en dag i spåran då jag faktiskt kände mig rädd. Och när jag berättade det och sa att jag aldrig kände mig så Bryssel höll de andra med. Ena har varit som au-pair i London, och andra i Hamburg, och ingen av dem kände sig någonsin så "rädda" där som de har kännt sig här. Konstit.
Men nu saknar jag Bryssel iallafall, inte så att jag sku vila åka dit på semester, utan att bo där. Allt crazy som hände, och själva staden, vissa människor som gjorde att man alltid hade något att skratta åt och himla sig i över, männen.

Men fastän jag saknar Bryssel ibland, så trivs jag helt jättebra i Helsingfors. Och ännu bättre kommer jag att trivas om jag skulle hitta en etta till mig.

Uppdatering av lägenhets(till)ståndet

Jag var nyss ut och gå och så ring fastighetsmäklaren till mig. Hon meddela att paret som hade varit och sett på lägenheten igår nog var intresserade, men hade klagat på priset. Så inget köp ännu. På söndagen är det den stora officiella visningen, och fastighetsmäklaren hoppades då på att få den såld. Men, sa hon, om den säljs så kommer det åtminstone ta tre veckor innan magistratet godkänner köpet, så det betyder att jag iallafall kommer att få bo här under den tiden. Vilken lättnad.

Igår var jag med Michaela, Micke och Kim till Painobaari och spelade Alias och trivial. Pojkarna mot flickorna (eller människorna mot människorna, helt hur man ser på saken, eller hur Michaela). Michaela och jag var helt överlägsna i Alias. Sku Alias finnas med i OS så skulle jag och Michaela vara världsmästare. Trivial hann vi inte spela färdig, men när vi slutade hade jag och Michaela (vi spelade det i par) tre kakbitar, och Micke och Kim en. De påstod att de skulle ha vunnit om vi skulle ha spelat färdig, men vi vet ju alla nog innerst inne vad som skulle ha hänt.

Idag blir det en skön dag. Jag kom just hem från en sju kilometerslänk och skall nu äta morgonmål. Sen skall jag pyssla, det är så länge sen! Ha en bra dag everyone!

Var har ni sex?

Jag fundera en dag på var (om man skulle ha möjligheten till det) man skulle ha sex mest och allra helst. Folk har ju för det mesta sex hemma, oftast i sängen, men är det bara för att det är bekvämast (och lagligt) på det sättet, eller är det som man säger: there's no place like home?

Ljuskarneval på Borgbacken

Igår hade jag ledigt från skolan. Gjorde inte så hemskt mycket nyttigt, surfa och laga lite skolarbeten och sånt onödigt.. ända tills Lina ringde och sa att vi sku fara till Borgbacken på kvällen. Det va superroligt, man kände sig som ett lite barn när man fick köra radiostyrda bilarna in i varandra. Jag tror jag aldrig mer skall fara till Borgbacken på somrarna, utan alltid på höstarna, för det var nästan inga folk. Vi köa till en maskin, den nyaste, and that´s it. Roligaste var nog ändå kammokuja (en spökgång eller nåt liknande), där blev man nog skrämd ordentligt ett antal gånger. Efter det gick vi på pizza/kebab och sen var det hem i sköna sängen medan tanten var här och städade hela natten igenom.


Kommunalval, lägenhetsvisningar och spagetti

Jag måste medge att jag är lite korkad ibland. I förrgår så bestämde jag mig för att göra ett kandidattest på internet för att se vilken kandidat som hade mest liknande värderingar som jag. Så kom det förståss en gammal gubbe för någo sannfinländarna eller något motsvarande parti. Jag vet ju redan vilket parti jag vill rösta på, i vilken ålderklass kandidaten (gärna) får vara i och vilket kön. Men det är lättare sagt än gjort. En riktig djungel med alla bloggar och hemsidor som kandidaterna har. Och sen förståss när jag är nyinflyttad i Helsingfors och känner inte till ett skvatt. Jaa, men nu till varför jag kände mig extremtkorkad. Tänkte att det skulle vara kul att göra ett test till och se vilken kandidat som skulle passa mig om jag fortfarande skulle vara inskriven i Pojo. Så kollar jag då på listan med alla finlands kommuner. Vart är Pojo?! Tänkte att kanske Pojo är så litet att ingen av kandidaterna har orkat svara på några frågor så jag börjar söka efter Karis. Inget Karis heller. vad är nu det här för något?! Raseborg Lee, Raseborg. Jag kände mig ganska dum efteråt, men nu kommer jag nog aldrig att glömma det nå mer.
Jaa, och så börjar de trevliga tiderna med lägenhetsvisningar. Imorgon kommer de första potentiella köparena och kollar på lägenheten. Så i fredag kan jag vara hemlös. Men det är inte bara här det skall ske lägenhetsvisningar, nu måste även jag gå på dem. Inte riktigt min favoritsyssla precis. (Om någon är intresserad av att köpa den här lägenheten, gå in på den här sidan då).
Nu skall jag njuta av gårdagens spagetti med köttbullar och chanmpinjoner.

She likes to move

Jag önskar att nån skulle ringa till mig och bjuda ut en etta i centrum av Helsingfors med låg hyra, för jag vill inte bo här som jag bor längre! Idag när jag kom hem från skolan var en av de som äger en lägenhet här och städade. Nu är det allvar på gång. Idag kommer lägenheten ut på internet och från och med onsdagen kommer här att springa folk och se på den. Och på söndagen ordnas en stor visning.
Jag vill hitta något helt eget där jag får vara i fred när jag vill. Å som jag får inreda helt själv.
Mamma prata igår om att jag skulle köpa en lägenhet, det har jag aldrig ens tänkt på förut.
I WANT TO MOVE!

le week-end del 2



När vi vaknade på samedi blev det lite slötittas på TV:n, beställning och ätning av pizza och kortspelning. När jag äntligen orkade släpa mig hem från Linas gick jag via butiken och köpte mer alkohol. Hemma var jag bara en timme eller så, och sen stack jag iväg på nästa fest. Michaela och Micke hade pinn-fest. Vilket innebar att vi åt mat med pinnar. Goda saltiga pinnar med köttbullar, vindruvor, ost och så vidare. Till dessert doppade vi frukt i chokladfondue. Vi spelade ölspelet, som är ganska råddigt när man är åtta deltagare, men superkul.
Klockan gick i rekord snabb takt, och snart bar det av till centrum. Jag och Sofia då, paren blev kvar hemma. Vi hade säkert världens mest pratglada taxi chaufför med svart humor. Efter lite yras på Stora Robertsgatan hittade vi We Got Beef stället där Lina med hennes kompisar var. Helt otroligt mycket folk i en allt för liten nattklubb, och en matta av glassplitter kännetecknar We Got Beef en lördagnatt. Där hängde vi tills folk blev hungriga och krogen stängde. Efter att shacki hade fått kebab och pizza bar det av hem till Lina igen. Vi hade en lång disskusion om BB vid ABC:s hörn och efter det gick jag nöjt hem till Lina och åt min goda kycklingpanini. Lina var pratglad, så jag misstänker att vi inte somande innan klockan var sex.



På söndagen vaknade vi vid tre tiden, steg upp och for och hyrde en film. What Happens In Vegas. Jag skratta ganska mycket, en lätt film som är perfekt att se på när man har festat två dagar och hela kroppen känns som en stor potatissäck (och huvudet som en uppblåst ballong med noll innehåll).

le week-end del 1

Yes, så jag har fått lite skrivet på mina skoluppgifter. Mitt veckoslut var très magnifique!
vendredi gick jag till Stockmann på hullut päivät och handla lite grejer till ma mère och lite julkalppar och en polo åt mig själv. Efter det for jag hem och chillade och senare på kvällen kom ma amie Sofia hit och vi chillade tisammans och drack gott vin. När det var slut åkte vi in till centrum och mötte upp notre amie Lina i Molly Malones. Cider, umgänge och dans stod på menyn. Kvällen slutade med att vi gick hem till Lina via ABC och somnade nångång efter fem på morgonen.



(det går int o lägg upp foton mer-why I don't know-mn ja skriver mer sen när det går)

ojojoj

Den här helgen har varit extremt rolig, ohälsosam, skön, myky festande, lite mer festande och där emellan har man sovit. Skolarbeten? Dom har jag inte ens sett på ännu. Måst göra det nu. Sen ska jag berätt vad jag ha gjort.

Åhh..

Jag blev helt besatt av idén att fara till Paris i december. Kolla på det här:

O det är inte ens dyrt att flyga dit. Finns det verkligen ingen som vill följa med?
Om ni inte vill följa med till Paris men kan tänka er att åka till London istället,
så går det också för mig.

Jag gillar inte alls att spara pengar!

Jag var sen in till Hullut Päivät igår, bestämde mig för att gå in till centrum, det var inte lika långt som jag hade tänkt att det sku vara, bara 5.8kilometer. Jag köpte gummistövlarna till min mamma och sen lura Lina mig över telefon att köpa lite filmer också.. Men det var ganska billigt, 12.90 för fem DVDfilmer.
Det är så svårt att spara pengar! Eller jag har iallafall svårt, hela tiden dyker det upp sådant som man måste betala och som man inte ha tänkt på förrut utan bara betalat. Som idag fick jag en räkning på 48,97 euro. Vilket innebär att jag inte får använda någå pengar på sex dagar för att hålla mig till min budjet. I will not make it!
Jaa, men det blir ju ändå inte nån Tyskland resa så vad sparar jag mina pengar till egentligen?
Om inte nån vill åka på resa med mig till Paris eller London här i början av december och göra lite julklappsshopping. En tre-fyra dagarsresa. Paris måste se helt härligt ut med all julbelysning. Säkert London likaså. SNÄLLA nån, kom med?!

Finska ELLE

Hej igen! Jag ha just städat mitt rum, och då hittade jag ett erbjudande jag fått med posten hem för en vecka sedan ungefär. Jag skulle få finska ELLE för ett halvt år för 24,90. Nu funderar jag på om jag skall börja prenumerera på den eller inte. Om jag skulle köpa ELLE från butiken varje månad under ett halvt år skulle det bli och kosta 41,40. Så lite går jag på plus, dessutom får jag ett paraply på köpet. Om jag sku börja prenumera på tidningen så kanske jag sku sluta köpa en massa andra tidningar (eller, jag sku tvinga mig själv att inte köpa dem) och så för att få min månatliga dos av mode så sku det innebära att jag sku läsa tidningen från pärm till pärm, och då sku jag kanske lära mig lite mer finska. Så då är det ju bara en win-win situation. Om det inte vore så att jag försöker spara pengar. Vad tycker ni? Läser nån av er finska ELLE, är den bra enligt er?

Congratulation!



Första året som Östersjö Maraton ordnades stod Dagny på första plats. Jag stod i publiken och kände mig mäktigt stolt. Tänk nu, jag är vän med en vinnare! Men, som jag sa åt Dagny, så måst jag ju fa med nästa år så hon har lite kompetition, inte får hon ju ha det allt för lätt heller ;)
Grattis Dagny!

Jag hade fel

Vi var inte till Kaivo, jag vet inte ens om det finns ett sånt ställe och varifrån jag har fått namnet vet jag inte, för stället dit vi var heter On The Rocks.
Jag vet inte riktigt vad jag har hållit på med på måndag natt, för när jag vaknade på morgonen var hela min lilltå blodig och jag hade en stor, STOR fläck på min rock. Vet inte vad som har hänt, men jag har ju mina misstankar. Det kan ju vara ganska svårt att träffa munnen när man äter och är full, eller hur?
Idag har jag varit ut på länk, luggit i badkaret och tittat på the Hills. Snart ska jag åka in till Stockmann och handla gummistövlar, är lite rädd för jag har aldrig varit på Hullut Päivät inne i centrum. Kanske man aldrig mer vill shoppa efter den upplevelsen.

Yesterday..

..var fun! Medan jag satt på basgruppträff i skolan skicka Lina meddelande att jag skulle komma ner till matsalen när jag var klar. Jag hade frågat henne på söndagen om hon ville komma till mitt och se på film igår eftersom jag har varit ledig idag, så när jag kom ner till matsalen sa hon att "nu far vi hem till ditt och se på film och sen hem till mitt och efter det far vi till Molly's". Jei, så det blev lite spontans festas igår, härligt! Vi satt hemma hos Lina först och drack lite och Sofia kom dit och så drack vi lite mera. När vi var passligt runda under fötterna tog vi taxi till Molly's. På Molly's spela jag och Sofia lite BlackJack. Haha, det var superkul. Sen lyssna vi på bandet och bara hängd, skön fiilis var det! När Molly's stängd for vi vidare till Kaivo (jag tror det stället hette så..) där det såg ut som grotta typ lite där inne i nedrevåningen. Vi börja alla nog bli ganska fulla så vi bestämde oss efter att vi hade druckit en och spelat lite mer BlackJack att gå hem via Maccen. Vi köpte alla mat och så tog vi med den, gick runt hörnet och satt oss ner på en busshållplats och åt. Sen gick vi hem. Jag hade så skit-härlit-super-underbart-perfekt-roligt igår. Mer sånt! Lina och jag gjorde en jättefin film när vi kom hem, Lina tappar tobaken heter den. Mycket sevärd!


Det här är det sista fotot jag tog, 04:17 i hissen påväg upp till Lina

Cola

Jag skall gå ner till butiken vid hörnet och köpa mig en Coca-Cola och sen komma hem.
Jag behöver Coca-Cola för att kunna koncentrera mig.
Jag behöver Coca-Cola för att kunna berätta vad jag har gjort igår.

Under dööra osv.

Sofia, jag tycker synd om dig som måste vara på jobb idag, kanske dt här gör din dag lite lättare :)

Inte min dag

Jag känner mig lite deppig för ett par saker:
- För att mina diskohoar inte fungerar, även fast jag har satt medel i dem
- För att jag inte får gå på gymnastik i centrum (klagomail på finska, kan nån hjälpa mig?!)
- För att det är så skitdåligt väder
- För att jag är megahungri (nudlarna står på spisen)
- För att jag måst diska i lavoaren i badrummet
- För att jag måste städa

Jag = Student

Jag hittade en skiva med bilder från min student som jag inte har sett på år och dar. Vitsi vad man (alla) ser annorlunda ut då.


Min mommo, min kusin och hennes mamma.

Ida, min kära syster som är i Tyskland just nu.

Min mamma, min dåvarnde pojkvän och min lillasyster Lina

Alla står och väntar på mig.. :)

.. och här är jag!

Mina fina vänner!

Pappa håller tal för mig <3

Och likadant Dagny och Michaela <3

Några av mina gäster

Student-jag

"Alla ska ta foton nu!"

Mina bästaste-bästa vänner.

"Yo, ser det ut som om vi bryr oss?!"

Me und my schwester.

Mumsfilibabba.




Mera morgonsex åt folket!

Jag hejar på morgonsex. Så där när man är halvt vaken och vet inte riktigt om man drömmer eller inte. Perfekt början på dagen. Jag minns ännu första gången jag hade morgonsex. Jag jobbade då med åldringar i Pojo centrum och min dåvarande pojkvän väckte mig och så hade vi sex. Jag var på så gott humör efter det. På jobbet så kommenterad de det till och med, att jag såg så glad ut, och jag rodnade. Morgonsex behöver inte heller något långt förspel, då försvinner lite magin med det, för man hinner vakna till ordentligt.
Har ni inte ännu testat på morgonsex, gör det nu!
Har ni testat på det tidigare, men inte gillat det, testa på nytt men var positiv o ta initiativ!
Om ni fortfarande inte gillar morgonsex efter det, gå o prata med en läkare! ;)

Min helg

Hello. Tyckte att denna blåsiga och höstiga dag var perfekt för att berätta om mitt veckoslut. Hade ett ganska höstigt veckoslut. På fredagkväll åkte jag till Lina och vi såg på två filmer (Solstorm och Derailed) och på Svensson, Svensson. Vi for och sova runt fem på lördag morgon, och så väckte min syster Lina mig klockan nio och meddelade att mamma och Anita skulle komma in till Helsinfors om ett par timmar, så jag fick åka hem och städa. Sen stressa jag lite över ifall jag skulle gå på sitz eller inte, så jag fick inget gjort. Jag for inte utan blev hemma och skrev på arbetet som skulle vara inne i måndags istället. Senare på lördagkväll kom Lina till mitt och vi såg igen på två filmer (The Upside Of Anger och Wallander-Hemligheten) och igen på Svensson,Svensson. Blev ganska sent den kvällen också, och på söndagen steg jag upp runt tolv tiden och fortsatte skriva på mitt arbete. Lina satt i soffan och såg till att jag faktiskt skrev (vilket var bra, annars kanske jag aldrig sku ha blivit färdig..) och när jag var klar en halv åtta tiden på kvällen klädde jag på mig och så for vi hem till Lina hastigt och åt mat plus laga oss färdiga och sen bar det av till Molly's. Det var helt skitkul där, jag sku inte dricka mer än en, men det blev både cider och shottar. Men det var värt det. Jag var hemma en två tiden och sku till skolan till klockan kvart över nio.. Och duktig elev som jag är så var jag till och med en kvart i förväg där. Mera festas på söndagar tycker jag!


Yes, det är två människor på detta foton. No, de är inte mörkhyade.
(Jag hade med min kamera, men inte mitt minneskort, så jag fick fota med min telefon)

Bandet

På toaletten var det lite bättre belysning :)

RSS 2.0