Trevlig valborg!

(detta är inte ett glatt inlägg, jag är på lite dåligt humör, bara som en varning)

Vad är mer dystert än att köra hem från sommarstugan på sena eftermiddagen och möta många bilar med glada människor i som skall ner till sina sommarstugor och fira vappen? Jo, att man tillika lyssnar på "all by myself" av Celine Dion.
Jag skall på jobb imoron. Ganska jättetråkigt tycker jag.
Idag for jag tidigt ner till Padva, solade och läste på mina inträdesförhör. Jag hade Mindi med mig och när jag hade fått nog av läsandet och solandet börja jag bolla med henne. När jag sprang efter bollen märkte jag någonting konstigt på marken, gick närmare och såg en orm! Trodde först att det kanske var en av våra plastormar, men sen såg jag hur huvudet lyftes. PANIK! Jag tänkte först att jag skulle låta den vara och vänta på att mamma och Lina skulle komma ner, men sen blev jag rädd för att Mindi sku fara dit och att den sen skulle bita henne, så jag kastade en sten på den. Stenen gick sönder och ormen levde fortfarande. En av stenbitarna hade landat på ormens huvud så jag gick dit och ställde mig på den, men ormen bara fortsatte leva. Mamma och Lina kom sen ner och mamma tog en spade och högg den i två delar. Sen dog den.
Nu skall jag äta kräftskärtar och tycka synd om mig själv, sen köra Ida och Mia till alban. Ta det lungt!

Jag skall till frissan

Skall gå till frissan innan jag far till bryssel, och nu funderar jag på om jag skall klippa mitt hår kort igen. Kan ni hjälpa mig? Vad tror ni att skulle se bättre ut? Eller kanske klippa det på något helt annat sätt? Please, help me!

Jag gillar killar med snaggat hår.

image268

Trött eller pigg?

Idag är det ju torsdag, eller hur? Vilket betyder att det var onsdag igår. Igår, onsdag, vaknade jag nångång runt tio på morgonen. Sen dess har jag varit vaken. Det var inget jag planerad, att jag skulle vara uppe hela natten, det blev bara så. Mitt i allt var klockan fyra och det började ljusna ute och jag började känna mig pigg igen. Nu kan jag inte längre säga hur jag känner mig, ena stunden är jag trött och direkt efteråt kan jag känna mig pigg igen.
Klockan sex idag morse bestämde jag mig för att gå ut en sväng med Mindi, det var så skönt och uppfriskande. Luften var så ren och frisk på något sätt. När vi kom hem gjorde jag någonting som jag aldrig har gjort förrut, nämligen kokade kaffe till mig. (Jo, jag har kokat kaffe förut, men inte till mig själv). Sen satte jag ner mig vid köksbordet och drack kaffe och läste morgon tidningarna. Min morgon kändes så perfekt. Det vill jag göra när jag flyttat hemifrån. Inte vaka hela nätterna, utan stiga upp tidigt på mornarna, gå ut och gå och sen komma hem och sätta ner sig med färskt kaffe och dagens tidningar.
Nu har jag varit uppe 24 timmar i ett sträck, kanske det är bäst o gå och sova. Jag ser på en mycket konstig film, svensk film som heter "Du Levande". Jag blir sömnig av den. Trevlig forstättning på dagen!

What happens in Helsinki stays in Helsinki

Or not. Nu kommer lite förklaring till bilderna. Först var jag till Lina och firade hennes födelsedag. Jag stack ju iväg dit på en torsdag. Lina bor i en fin lägenhet, högt till tak och ganska stor. Hon hade en annan kompis på besök också, Johanna, de har studerat tillsammans. Vi var först till butiken efter pizza ingredienser och lite alkohol. När vi kom hem tibax gick jag på toaletten. Det borde jag inte ha gjort. För när jag kom ut så stängde jag dörren efter mig, som jag alltid gör. Men det får man inte göra i Linas lägenhet, för då slipper man inte in i WC:n längre. Lina fick ringa till gårdskarln som sedan fick komma och öppna dörren. Som tur så hade han en nyckel så det gick snabbt att lösa.
Johanna färgade och klippte sen Linas hår medan jag lagade pizza. Efter vi ätit och druckit lite kom Sofia dit, och vi fortsatte dricka. I Kampen finns en bar var man fortfarande får röka inne (also inte i ett rökrum) så vi bestämde oss för att gå dit och fortsätta vårt drickande. Några cider och shottar senare gick vi tillbaka hem. Hemma hos Lina böt vi om till mjukiskläder och drack lite öl plus rökte under fläkten.
På fredagen fyllde Lina år. Vi sjöng för henne på natten efter klockan tolv. Det lät mycket vackert.
Jag och Johanna for in till centrum och shoppade på dagen medan Lina blev hemma och städade, jag köpte lite kläder från Gina och Vero Moda. När vi kom tillbaka hem åt vi igen och började dricka. Senare på kvällen anlände flere av Linas kompisar och festen kunde börja. Tiden gick snabbt och plötsligt rusade vi alla ner till taxin. När vi steg av taxin utanför Molly Malone's märkte jag till min förskräckelse att jag hade glömt min plånbok hemma hos Lina. Som tur slapp jag in utan att behöva visa papper (annat är det i Karis!!) och inne på baren träffade vi Michaela och Micke och två av Mickes klasskaverin. Jag lånade lite pengar av dem och allting var bra igen. Lina är ju ganska ofta på Molly's vilket betyder att hon fick 22 shottar som födelsegåva av en bartender. Shottarna va "bara" gjorda av lonkero, men om man dricker 22 shottar lonkero efter varandra blir man inte nykter precis. Och så gick det för Lina.
Vår kväll slutade lite plötsligt när Lina började må lite dåligt och vi tog en taxi hem och lade henne i vessan var hon sov till klockan sju på morgonen. Fast kvällen fick ett lite annorlunda slut hade jag helt superkul!
På lördagen for jag hem, men först körde jag via Michaela och Micke. Vi planerade vår klassträff i sommar och tog kontakt med våra gamla klasskamrater från lågstadiet. Jag blev positivt överraskad över hur många som svarade och verkade intresserade av en klassträff. Det skall bli så roligt att träffa alla igen! Sen beställde vi mat, jag pizza och Michaela och kebab. Efter att vi ätit det bestämde vi att inte äta pizza eller kebab på en månad. Om någon av oss faller för frestelsen måste den betala 100euro åt den andra.
Dagarna i Helsingfors var helt underbara, och en vecka senare var jag dit igen. Men nu måst jag gå och sova, berättar mera om det senare. Good night vanillafaces!
Mera foton finns på http://www.pixbox.se/alb779003

Pictures from my two visits to Helsinki this month

image254

image255

image256

image257

image258

image259

image260

image261

image262

image263

image264


image265

image266

image267

Idag har jag sålt min första porrtidning.

Jag var helt cool. Han var mer icke cool. Röd i ansiktet och så.

Jag vill inte fara på jobb.

Inatt var jag tillsammans med Fredrik. Men sen fick jag mens, och det rann som det rinner vatten ur en kran.
Nu har vi äntligen varmvatten, halleluja! Fyra och en halv timme jobb med min chef, altså, fyra och en halv timme som jag får göra allting själv. Satana. Nu måst jag sticka.

Tjenixen

Jag skall snart berätta om hur härligt och urkul jag hade det i Helsingfors, men nu ska jag först vara lite arg och ledsen för att vi inte har rinnande vatten i huset och för att jag måst på jobb imorgon. Hörs senare! Jag måst sova.

The capital of Finland nästa

Skall om ett par, tre timmar starta mot Helsingfors. Jag har zero packat, bara varit ut en gång ännu och är i desperat behov av en duch. Men, jag ska nog hinna med allting innan jag måste starta. Tur så far jag med bilen så att jag inte behöver passa nån buss eller tåg.
Igår när jag körde min sista resa någonsin med min gamla bil hittade jag ett par solglasögon i den. Jag har köpt dem på ett loppis som Pojo Svenska Lågstadium ordnade för cirka tre år sedan. Om jag minns rätt betalade jag väl 50cent för dem. De är urgrymma, jag kommer att använda dem hela sommaren.

image252
Jag med mina shades samma dag jag köpte dem
Btw, så här såg Lina ut då. Grymt vad hon har vuxit!

I am as happy as a person can be

Nästan iallafall. Idag har jag fått min nya bil, och den var över mina förväntningar. Jag var lite skeptisk till färgen, men den är inte så tokig faktiskt. Och den går ju nästan som en racerbil, helt i mitt tycke med andra ord. Tyvärr ingen CD-spelare, men en kasettspelare har den. Skall söka upp mina gamla kasetter och sen köra omkring och vara lite nostalgisk.
En annan orsak till varför mitt humör är på topp idag är för att jag äntligen har beställt flygresorna till och från Bryssel. Fast biljetten från Bryssel gör mig inte lika glad som biljetten till Bryssel. Skulle jag bara kunna skulle jag stanna där tills hösten. Men det är ju inte möjligt. Jag bestämde mig för att betala lite mer och på så vis flyga direkt till Bryssel istället för att åka vi Prag eller Köpenhamn. Prag kändes som en lång omväg och i Köpenhamn skulle jag ha fått suttit flere timmar ensam innan jag skulle ha fått flyga vidare. Enklast och bekvämast på det här viset.

Hej, en grej jag funderar på som jag gärna skulle vilja ha svar på men som jag har på känn att jag inte kommer att få: Vem är du "Flörtis"?

varför gör dom på detta viset?

Ja måst få skriva av min ilska lite. Även fast min ilska kanske inte är så allvarlig. Jag är arg på tv serie skrivare/producenter som tar livet av någon av seriens viktigaste eller största karaktärer. Jag tänker inte nämna vilka tv serier jag menar eftersom det kan förstöra det för dem som följer med någon av serierna, men jag kan berätta att det inte bara handlar om en av mina favorit serier, utan hela tre stycken. Men nu för tiden är de mina före detta favorit tv serier. En annan sak jag inte förstår är varför man måste dra ut på serierna, som till exempel Lost och Prison Break, sku de inte kunna få ett slut snart?

Sommarjobb

Idag har jag suttit en par timmar i en bilverkstad/försäljning och väntat på att de skulle fixa pappas bil färdig. Jag fick ganska mycket psykologi läst så jag är glad för det. När jag satt där ringde de från Fiskars och frågade om jag ville komma dit och jobba i sommar. Jag måddes tyvärr tacka nej eftersom jag redan har lovat vara i shell. Nu är jag lite osäker på om jag gjorde rätt val. Jag har ju tidigare funderat av och an om vad jag skulle göra men kom fram till att jag inte orkade söka något annat jobb så jag bestämde mig för att stanna i shell. Jag hade inte alls tänkt att jag skulle bli erbjuden ett jobb. Men jag ska inte gå och grubla över det, jag tycker om min arbetskompisar i Shell och jobbet är helt okej och det är väl huvudsaken.

Hungrig 24/7

Jag har alltid förundrats över människor som kan glömma bort att äta eller som är för stressade för att äta. Jag lyckas alltid att äta, oberoende av hur stressigt jag har har jag aldrig lyckats glömma bort att äta. Det är ett fenomen som är mycket främmande för mig. Jag lovar att skriva och berätta mycket ingående vad som skett ifall det någonsin skulle hända mig.
Vet ni vad annars?! När jag gick hem från jobbet på söndagen såg jag våra nya grannar, två mycket gorgeous men med kroppar to die for. Hoppas det blir en het sommar så man har något ögongodis att se på :)

Lite allt möjligt.

  • Vuxna-vuxna (över 40 år) människor som har krapula är inte en vanlig syn i vårt hem. Idag morse dock fanns det tre stycken av dem. Jag skrattade lite skitigt åt dem. Det var supé i Pojo igår och vi hade gäster på besök. Jag hade faktiskt inte alls några känningar av flaskan vin jag drack igår. Bara lite vätskebrist.
  • Min psykologikurs är slut nu. Jag fick en fyra i den. På en skala från 1-5. Jag är helt extremt nöjd och så sporrad, jag tror nu faktiskt att det kan finnas hopp att jag slipper in och studera psykologi. Det skulle vara årets händlse för mig, inget kunde göra mig gladare.
  • Pappa har sålt min första bil jag någonsin ägt. Min fina gamla Volkswagen Polo. Han fick 2008euro för den. Jag betalade ungefär tusen euro för den när jag köpte den för fyra och ett halvt år sedan. Nu skall jag köra omkring med en vit polo istället. Lite nyare årsmodell och fyra dörrar har den med, lyx!
  • Det blir en blogg sen, ni var alla överrens om att det var bättre. Vet ännu inte om jag vill radera min andra blogg dock, jag vill ju kanske läsa vad jag har skrivit sen när jag blir äldre. Men jag kommer iallafall inte att skriva någonting mer i den bloggen.
  • Nu är jag helt otroligt hungrig, skall äta.

Nära döden upplevelse

Hej på er! Jag var nära att dö för ungefär en timme sedan. Inte trevligt måste jag säga. Jag hade varit till shell och skulle hem, så jag kom till en korsning och skulle svänga till vänster. Jag såg till höger och sen till vänster och såg att dt var långt tills de andra bilarna skulle komma till korsningen så jag saktade inte in utan blinkade och börja köra mot vänster. Sen av nån konstig orsak såg jag till höger och där kom en bil! Jag vet inte hur jag han reagera så snabbt men jag svängde på ratten ännu mer så jag hamnade i mottrafikens körfil så jag var sida vid sida med den andra bilen som var i den körfilen jag egentligen skulle ha varit i. Tur att jag upptäckte bilen för annars sku ja ha kört rakt in i sidan på den. Jag har kommit fram till att bilen måst ha varit i mitt blind spot när jag kollade till höger och därför helt enkelt inte såg den. Men jag har lärt mig nu, jag ska sakta mycket mer in i en korsning som int har stop märke. Jag skakade hela vägen hem och när jag kom hem öppnade jag en flaska vin, nu ska ja njuta av den, vänta på emma o sen fara och sova (när emma har farit hem igen) för jobbet kallar imorgon igen. Puss och kram!

Happy vs Sad

Kom just in från en 6½km länk med nya skorna. Känner mig helt lycklig.
Innan jag for ut och gå läste jag färdigt boken jag började läsa igår. Jag gillar inte böcker med olycklig slut, men ändå läste jag en bok som jag visste att inte kunde sluta lyckligt. Jag grät igenom de sista 50 sidorna. Det handlade om en bror och syster som blev förälskade i varandra och inledde ett förhållande. Det var en sån där love/hate bok och fast jag var helt arg i vissa delar av boken kunde jag inte bara sluta läsa. Det var skönt att läsa en "vanlig" bok emellan och inte en massa psykologi böcker hela tiden. Men det har jag också gjort idag. Satt ute en par timmar i solen och läste om validitet och reliabilitet inom psykologisk forskning. Mycket intressant indeed.
Nu skall jag hoppa i duchen och sen gå och sova. Jobbet kallar imorgon. Orka!

Handlat

Som jag redan berättade så var jag ju på hullut päivät igår till Stockmann i Jumbo. Jag hade redan bestämt mig för att köpa en ny mascara och foundation. Sen skulle jag även se på nya nike+ skor eftersom mina gamla är ganska redigt slitna, jag har ju gått över 700km med dem oberoende av väder och terräng. Min iPod meddelade även att batteriet i sensorn var lågt så jag måddes köpa en ny sådan också. Men det blev lite mera än bara de sakerna.. Jag gjorde av med över 300euro. Men skorna och sensorn allena var redan 128euro, men jag kan ju int gå utan dem och jag har gått mer med dem än vad jag någonsin har gjort i mitt liv så jag tycker de är en bra investering.


Sen köpte jag även lite bas juttun


Och tre klädesplagg


Och sen lite andra grejer

jag köpte även en födelsdags presant åt Lina (jei!) och en north face vindtät rock. Jag kanske lägger in ett foto på den senare. Trevligt veckoslut på er!

En eller två?

Skall jag lägga ihop mina två bloggar eller ha dem skilt så det är lite ordning på det hela, vad tycker ni? Jag har inte varit så aktiv i den andra (egentligen inte i nåndera) men det skall det bli lite ändring på. Så va tycker ni? Är det ens någon som läser min andra blogg? Ordet är ert!

The Weekend

På lördagen var jag ju som sagt ut och festade. Och ganska mycket alkohol blev det också. Det va helt massa folk som stod och köade när vi kom dit, så vi stod väl där i lite mer än en halv timme och väntade på att vi sku slippa in, lite mood killer tyvärr. Men när vi kom in så kom fiilisen tillbaka. Hela kvällen va helt huippu. Förutom slutet då, fast int va dt så stora fel på det egentligen. Det stilla ju egentligen mina behov för en liten stund.
I torsdag skall Ida åka till Sweden, mamma och jag skall flygfältet och föra henne och sen skall vi far på galna dagar till stockmann. Imorgon skall jag till bibban och läsa hela dagen. Vad annat? Inget just nu. God kväller på er!

RSS 2.0