Repeat.


Konsten att packa



Jag har packat ungefär hälften av alla mina saker och väskan väger exakt 10kg, ganska duktigt av mig eller hur? Jag tror jag aldrig sku klara av att packa om jag inte skrev mina listor, hälften av sakerna sku säkert bli hemma då. Tiden sku få gå lite snabbare nu så jag kan åka iväg och söka B och vara med henne tills J kommer hem, sen kommer jag hem till mig igen och sen bär det av till Pojo. Det är fan inte länge kvar nu mera!

trött humor kanske?

Tre killar ~17 sitter och pratar när en av killarna kommenterar kompisens jacka.
Kille 1: Du ser ut som en sådan där eskimå!
Kille 2: Va, vad är eskimå?!
Kille 3: Men du vet, eskimås!
Kille 2: Mås, är inte det en fågel?

Ett fyllo går på tåget och börjar prata med en flicka ~5 som sitter med sin mamma. Fyllot mumlar något och konverserar på sitt vis.
Flickan (spänner ögonen i honom och säger argt): Hörrudu, prata ordentligt! Man hör ju inte vad du säger.

Läser tjuvlyssnat för tillfället. Får inte sömn.

Vem är det egentligen som får pengarna?


Första gången

Ni vet det där legendariska att man tvättar sina vita kläder och så har det i misstag kommit med en röd socka och så är all din vit tvätt ljusröd mittiallt? Det lyckades jag med idag, men det värsta är nog att jag med flit satte dit den röda sockan (som i det här fallet var en tröja). Jag visste ju att chansen att det skulle hända fanns där, men varför skulle det nu hända mig? För dumt huvud får kroppen lida (eftersom den måst ha på sig missfärgade kläder).
Jag har packat (halva) kappsäcken full. Nu återstår det bara att packa andra halvan.
Snubblade över en underbar cover på en sång idag, definitivt bästa nya som jag har hört på hela veckan. Njut.

What is this?

Jag, som ytterst sällan har huvudvärk, lider av det för fullt här hemma. Började när jag slutade jobbet, och allt jag försöker göra för att få bort den misslyckas. Visserligen har jag inte tagit värktabletter, äger inga. Misstänker att jag har huvudvärk på grund av sömnbrist. Men jag hinner ju inte sova, det är för mycket som måste göras innan jag åker iväg och allt för lite tid. Så första dagen i London sover jag väl bara.
Ser fram emot lördagen, då ska jag få fira lillajul med min gudson.
Igår var jag med familjen Lönnblad på frukost buffé till Fazer, mycket lyckat! Läs mer om det på Michaelas blogg!
Nu väntar jag på att tvätten ska bli färdig så jag kan hänga upp den och sen gå och sova. Väckning om mindre än sju timmar. *snark!!*

New York



Ända sedan E skrev på sin blogg att hon vill åka till New York har jag gått och längtat dit. Och så tänkte jag, att jag lever bara en gång så varför skall man då inte göra det man vill göra, sätta pengar på sånt man vill och njuta av den lilla tid vi är här på jorden. Så jag ska åka till New York. Förhoppningsvis blir det redan i januari, men kan ta lite längre innan jag har fått ihop tillräckligt mycket pengar. Och E, jag förväntar mig att du också kommer med!



Det finns ju en stor chans att jag inte får åka till USA på utbyte nästa höst, eftersom det måste finnas någon som vill komma till Arcada från den skolan för att jag skall kunna fara dit. Så därför vill jag nu åka och inte vänta på en mer passlig tid, vem vet när det är. Och man kan ju alltid åka flera gånger.

Picture time!


Vänner och fiender på G med Lina och Sofia

Sjukis-teknik sitzen. Mycket lyckad!

Arthurs dop

Alex före hans dop, kanske lite närvös?

Familje semester

Idag satt vi och såg på skidtävlingarna i Norge på jobbet. Och så kom jag på världens bästa idé. Att jag, Ida och Lina sku önska en skidsemester i julklapp av våra föräldrar istället för prylar och pengar! Måst nu bara försöka övertala dem. Jag sku gärna åka till Ruka igen, eller varför inte till Levi eller Vuokatti. Snowboarda, terrängskida och mysa hela familjen tillsammans. Inte så dumt!


En sak som jag börja fundera över, jag sku vila ha annan färg än svart på mina länkar som jag sätter ut i bloggen lite nu som då, men var och hur ska jag ändra på det, någon som vet?

Arbeit igen!


När ja kommer hem ska jag se på mina favorit filmer.

This weekend

Är det nog bara jobb som gäller tror jag. Om en par-tre timmar åker jag på jobb och kommer hem sent på kvällen. Samma rullians imorgon.
Igår var jag, som tidigare nämnt, och se på New Moon filmen. Helt bra film, jag var rädd nästan hela tiden. Vilket man tydligen inte ska vara när man ser på dessa filmer. Och en mycket het karl gjorde filmen värd att se, och då menar jag inte vampyren Edward!

Mina kära föräldrar



Jag har blivit lite av en mamis och papis på sista tiden. Även fast jag själv är i den åldern att mina vänner börjar skaffa familjer. När jag var hemma förra helgen låg jag i mammas famn när vi såg på TV, och på torsdagen ringde pappa och gratulerade mig på namnsdagen och sen var jag glad resten av dagen. Jag älskar mina föräldrar så mycket att jag saknar dem ibland, och pratar mer än gärna med och om dem. Men nu har jag ett problem, vad ska jag ge dem i julklapp?

It wasn't enough

Tydligen tyckte jag inte att den här veckan var tillräckligt tung. Idag när jag var barnvakt efter praktiken ringde de från avdelningen och ville ha mig på jobb efter att min praktik är slut imorgon. Och jag kunde ju inte säga nej. Så imorgon blir det praktik från 7.30-14.30 och sen jobb från 14.30-21.30. Som tur är det inom samma hus jag ska vara, behöver bara byta våning. Ja, och jag menade ju klienterna när jag skrev invånare igår.
Vad annat? Jag hade jätteroligt på praktiken idag, utvärderingen gick över alla förväntingar och jag fick mycket positiv feed-back. Eller egentligen bara positiv, måste ha gjort bra ifrån mig.
Och barnvaktande gick också super. Vi bakade chokladmuffins med S och hennes kusin och sen spelade vi Wii. Härligt, härligt.

Två dagar praktik kvar

Tiden går så snabbt. Lite för snabbt, jag har just börjat komma in i rutinerna och börjat känna invånarna. Men tillika så kommer det ju att vara skönt att få vara ledig!
Är rädd för vad som kommer att hända i London, Ida lovade mig att hon sku förstöra mitt liv när jag kommer dit.
Idag har jag varit en sväng till Lina med lite Aloe Vera produkter och stickat på B's halsduk. Nu blir det sängen och imorgon är det tidig väckning.
God natt!

My dream man (or men)


Snäll men sexig. Och mörk.

That face, that bone structure!

Look at those arms! En blandning av dessa tre sku vara min drömkar.

Eller sen så helt enkelt han här, VÄRLDENS HETASTE MAN!

Problems or not?

Helgen har varit mycket händelserik. Sitz och två dop. Plus en massa andra grejer som jag går och funderar över just nu. Jag vet inte riktigt vad som kommer att hända, men det lär väl framtiden visa. Dessutom vaknade jag på söndagen med halsen lite sjuk, det gick som tur över på typ en kvart, men idag vaknade jag igen med halsen sjuk. Och den är fortfarande sjuk. Känner mig lite konstig. Men jag hinner inte vara sjuk. Har praktik från idag till torsdagen, sen är den över. På fredagen har jag ett seminarium hela dagen (plus att jag ska och se på New Moon på kvällen) och sen jobbar jag lördag & söndag. No time for illness here!


Åhhhhh..

Jag vill ba lägga mig i sängen och dra upp täcket långt över huvudet. Men nej, måst åka in till centrum och köpa en dop-outfit och gåva. Jag mår bajs.
Men sitzen vart jätterolig igår!

Arthur, som blir döpt idag!

En par ikväll

Efter att jag låg i sängen i flera timmar när jag kom hem från praktiken igår sa ödet åt mig att gå till gymmet, och fast jag egentligen inte sku ha orka, släpa jag mig upp och gick till gymmet. Och vilket bra beslut! Först när jag kom dit blev jag närvös för det var fullt med folk (jag tror det var första gången jag for dit kvällstid), men jag satt iPoden i öronen och så var det inte lika farligt. Och så skönt och uppiggande!

Nu har jag just ätit en subway (första gången jag åt mat på hela dagen!) och borde städa för snart kommer Lina och Sofia hit. Men jag är fortfarande hungrig.

Snö

Vad kan jag göra för att få snön att hållas på marken ända tills julen? Om det inte är möjligt så vad ska jag göra för att få det att snöa så att det finns massor med snö på julafton?
Jag vill åka snowboard massor i vinter.
Och besöka många nya skidcentrum nära Helsingfors.


Så här lite snö fanns det ifjol på julafton, please give me more this year!

Trötthet

Hur kommer jag någonsin att orka jobba på heltid? Efter två dagars jobb är jag helt kaputt och orkar inte göra något annat än ligga i sängen framför datorn.


L, E, E var på kaffe i torsdags i forum mittemot Gina, och då beställde E denna kakao. Ser helt otroligt god ut!

Jag längtar till vecka 48. För tre orsaker: 1. Praktiken är slut 2. Michaela, Arthur och jag skall äta frukost på Fazer café 3. På söndagen flyger jag till London! (Plus att Dagny fyller år!)

Inte min morgon

Idag morse hade jag inte roligt. Jag hade bestämt mig för att starta mot Böle 6.30 för att hinna i tid till jobbet. Och som vanligt hade jag satt min väckaklocka och min telefon att ringa. Min väckaklocka hade jag dock satt att ringa 4.30, en timme tidigare än vad jag hade tänkt stiga upp, och dessutom var den fortfarande i sommartid, så egentliga tiden den ringde var 3.30. Som tur märkte jag det och det kändes skönt att jag sku få sova en par timmar till innan jag skulle stiga upp. Men min telefon hade jag satt att ringa 6.30, en timma för sent. Så jag fick rusa upp och slänga på kläderna och springa till Böle. Veckan skulle definitivit ha kunnat starta bättre.
Resten av dagen har varit bra, som tur!

Över igen

Och så var helgen över igen. Jag har varit hemma i Pojo, igår var jag på bland annat helkroppsmassage till Jeffi (vilket var helt otroligt skönt!) och hängde hos Emma och lilla Alex. Idag har vi firat pappa och ätit fasan. Första gången för mig, det var gott, men sjöfågel är nog mycket godare. Nu vattnas det i munnen igen. Imorgon börjar praktiken! Så snart bär det av mot Helsingfors.

A little bit of everything

Barnvakt x 2
Skola x 2
Åldringshem x 2
Röstning x 1
Cafébesök x 1
Bra humör x 4 dagar
Shopping x 1

+ annat kiva. Det är vad jag har hållit på med de senaste dagarna.

S,

kan du hjälpa mig? Jag ska på fredagen på ett disco-kalas och vara domare, och mitt problem är nu vad jag ska sätta på mig? Dina ideer till Halloween var helt utmärkta, hjälp mig igen!
Alla andra; jag ska föröska hinna skriva nåt mer imorgon om vad jag har gjort, vad jag kommer att göra, vad jag vill göra och annat skit.

RSS 2.0