My New Hair



Jag var i frissan i typ tre timmar. Skönt.
Sku nån vila plocka min ögonbryn här nästa vecka eller veckan efter det? Jag kan bjuda på cider eller öl som lön.

Hahahahaha

Madonna ska ju ge en konsert i Finland i sommar och jag var på skojs skull in och kollade hur mycket biljetterna kostar. Helt grymt, dom var 245€/295€ styck. GRYMT! UPPDATERING! Okej, så den siten jag var och kollade på hade fel information. De kostar mellan 99€ och 119€. Fortfarande för mycket enligt mig. Jag sku aldrig betala så mycket för att se henne. Nu måste jag piggas upp med lite vitser.

-Men Olle, var är din lillebror?
-Han trillade av cykeln borta på vägen och ligger och gråter. Jag tog hem hans cykel.
-Varför tog du inte med lillebror hem?
-Honom är det väl ingen som stjäl!

Har du hört om olje-shejken som satt i sina egna tankar?

Maratonträning dag 23

Liten uppdate med hur det går med min maratonträning. Jag har klarat av allting, men jag kan inte dirket påstå att det har varit lätt. Jag har nämligen haft ganska sjukt i min vrist-insida som jag skrev om här tidigare. Nästan alla har rådit mig att ta det lugnt och inte löpträna, men jag har varit så taggad att jag inte har velat sluta, och idag kände jag nästan inte av någonting. Jag har även två onsdagar i rad varit ute på över 10kilometers länkar, och funderar allvarligt på att göra det till en onsdags "ritual".
Kollade foton idag på allas favorit site Facebook. Två av mina bekanta har tydligen varit till alperna och skidat/snowboardat med ett större gäng. När jag såg bilderna bestämde jag mig för att göra samma sak. Samla ihop ett gäng och åka och skida, festa och ha roligt. Visst är ni med? Våren 2010 skulle vara ganska passligt. Börja spara pengar nu!

Bilder från min skidsemester med min au-pair familj. Andermatt 2006.

Examination

Hello! Imorgon har jag en PBL-examination. Det är typ som en tent, men egentligen inte alls. Jag kan inte riktigt förklara, men iallafall, någonsorts test på min kunskap har jag i morgon. Vi blev med två klasskompisar efter i skolan idag och disskutera vad kursen har gått ut på, så jag känner mig ganska trygg.
Efter examinationen har jag individuellt samtal med min handledare, det är lite skrämmande. Jag hoppas på att få höra många positiva saker, but you never know.
Sen bär det av till Pojo. Skall till frissan på lördag morgon, och sen skall jag köra mamma och pappa ner till Hangö, och när de har festat färdigt där skall jag och söka dem igen. Pappa mutade mig med att jag sku få köra nya bilen. Jag fick faktiskt testköra den i onsdags när jag var hem en sväng. Me like.
Snart är det bara två veckor kvar till Michaela och Mickes bröllop.

Michaelas möhippa

I lördags hade vi möhippa för Michaela. Jag hade skitkul, och om inte Michaela ljög alltför mycket hade hon också roligt.


Medan Michaela skrev tent hade vi smygit in oss i hennes och Mickes lägenhet och gjort ett hinder som hon skulle krypa under för att komma in. Men hon fuskade och kom in på ett annat sätt.

Hon fick en lista på vad hon skulle ha med sig; bland annat två muggar, en CD, en smörkniv och så vidare

Sen gav vi henne denna fina H&M skjorta. Jag tror hon blev mycket glad över den.

Sen fick hon resten av hennes utstyrsel.

Vi åka tåg till Norra-Haga där Michaela fick till uppdrag att handla mat från en butik. Men det var inte så enkelt som att bara gå in och plocka sakerna in korgen och sen betala. Hon fick inte själv plocka sakerna från hyllarna utan hon måddes be någon annan göra det eller ta varorna från någon annans vagn eller korg.

Vi tog Michaela sen och skrinna utanför järnvägsstationen. Jag kan inte skrinna för fem penni heller, men jag hade helt himla kul. Vi drack kakao och försökte undvika att krocka med alla småbarn som var lika dåliga som jag på att åka.

Efter skrinnande begav vi oss hem till Mixus där vi åt lunch, badade bastu...

...och hade olika lekar för Michaela.

Vi var och äta till en grekisk restaurang nära var jag bor, och maten var helt gudomligt god. Mums!

Kvällen slutades i Cupla, Micke hade fått en fin t-skjorta som det stod "Game Over" på.

Nyårslöfte jag klarat av


One Year

För ett år sedan skrev jag ett brev åt mig själv. Lite som en lista på vad jag trodde då att skulle hända under det gågna året. Jag hade skrivit 16 punkter, och fem av dem har hänt. Dessa är:

Den 23.Januari.2009 kommer jag att...
...bo i Helsingfors eller Åbo
...studera (psykologi eller någonting annat)
...träna till ett maraton
...hålla på att planera bröllop med Michaela (hennes & Mickes)
...ha varit utan tobak i 23 dagar (eller mer)

Några som jag misslyckades med är:
...ha besökt ett nytt land (sen 23.1.2008)
...ha sparat åtminstone 200€ till min Nya Zeeland resa
...ha läst alla sagan om ringen böckerna
...ha cyklat till Padva
...ha varit nykter i sex veckor i ett sträck
...ha lärt mig att plocka mina ögonbryn

LiT ii



Coldplays nya musikvideo, enjoy!

19/01/2009

Snart börjar båtmässa, närmare sagt den 7nde Februari. Som några kanske vet redan så är min pappa där och säljer båtar då så jag kommer in gratis. Tänkte att jag i år skulle fara dit någon dag och drömma till sommaren, men det sku ju va roligare om någon sku vila komma med.. Är nån intresserad?
Idag när jag såg på Madagaskar 2 kom jag på en jättebra affärsidé. Ni vet de där "I'm with stupid --->" t-skojrtorna..? Ja, jag tänker använda samma konsept, men på ett lite annorlunda sätt:

Hahahahahahahaha! Ni fattar eller hur? Skjortorna är då menade för det manliga könet.

Frisyr

Jag beställde tid till frissan här i veckan, jag skall och klippa mig och sen laga frisyr på bröllopsdagen. Nu funderar jag på hudan frisyr jag sku vila ha, och hoppas på att ni kan hjälpa mig. Här är lite alternativ som jag har funderat på.

Utan de där diademet då eller vad det nu är.


Dom är ju alla lite liknande, men jag tycker det är fint när det är lite lockit och halvuppsatt.


Snart är det måndag igen..

Så var det veckoslutet nästan över. Igen. Jag hade ju som sagt nästan hela min familj in till stan igår och shoppa. Pappa köpte en fin mörkgrå Hugo Boss kostym och mamma köpte en fin lila klänning till bröllopet. Jag som egentligen skulle kolla efter strumpbyxor och bh eller en body hitta istället en klänning i Gina Tricot. Eller Gina Tonic som pappa trodde det hette. Men det var roligt att hänga hela dagen med the family. Jag försökte övertala pappa att han, jag och Lina skall åka till London, och han verkade inte så negativ till tanken, så vi skall se vad som händer.
På kvällen var jag till Michaela. Vi disskutera bröllopet, och jag blir bara mer närvös för varje dag som går. Sen såg vi på en film med Vin Diesel. The Pacifier tror jag den heter. Sen for jag snällt hem och lade mig och sova. Så skönt att vakna utan krapula.
På fredagkväll ända till tolv på natten var det någon som spela Pokerface för fullt i nån lägenhet ovanför mig. Och halv två vaknade jag av att någon som heter Jari stod och skrek på Seppo. Jag funderade hos Michaela hur det kan komma sig att det är första gången jag vaknar av att något sånt händer och hon kom med den smart tanken att jag kanske aldrig har varit hemma den tiden på en fredag tidigare. Eller sen har jag luggit avslocknad i sängen redan.

sexuell läggning?!


Stretching

Jag stretchar varje gång efter att jag har varit ute på länk, men ibland gör jag inte det genast utan kanske en halv timme, timme efter att jag har kommit hem. Är det fel? Måste man stretcha genast man kommit hem? Jag tycker mest om att stretcha mina vadmuskler. Ibland känns det nästan skönare än sex att få stretcha vadmusklerna, men bara nästan.
Jag kom på att jag aldrig stretchar före jag far ut på länk, kan det månne ha något att göra med att jag har så sjukt i min vrist? Jag var idag ut och gick med Emma från min klass, och då kände jag igen att något inte var som det skulle vara.
Jag sitter och dricker kaffe nu. Jag tror jag är världens sämsta kaffekokare. Eller så är det något konstigt med min kaffekokare. Jag skyller på det senare. Mitt kaffe smakar vatten idag. Igår var det allt för starkt. Aldrig blir det rätt.
Mamma ringde idag och meddelade att hon, pappa och Lina är påväg in till Helsingfors imorgon på morgonen. De skall och rea handla och söka efter en kostym åt min pappa som han kan ha på bröllopet. Jag lovade att fara med dem. Mamma meddelade även att de skall handla fina saker när de har "plånboken" med sig efter att jag berättat att Guess har 50% rabatt på vissa varor. "Plånboken" är då min pappa.
Idag har jag även fått flera sidor skrivna på mitt arbete till svenskan, känns skönt.

Vem är det egentligen som har stora testiklar?

Monogama primarter (såsom babianer) som lever i utspridda familjeenheter tenderar att ha små testiklar. Polygama primarter (såsom schimpanser) som lever i stora grupper har större testiklar. Detta kan vara en följd av det som man kallar spermiernas krig.
Intressant eller hur?
Jag har ett problem som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med. I går när jag var ut på länk fick jag jättesjukt i min vänstra vrist, men på insidan.

Vet ni vad det kan vara?

Mitt träningsprogram vecka 2

Min första träningsvecka gick jättebra! Helt passligt med träningar, och jag klarade av allting.
Den här veckan ser mitt träningsprogram ut så här:

Torsdag 15.1.2009 - 25min. LSD. 1min löpning/ 2min gång
Fredag 16.1.2009 - 45min rask gång
Lördag 17.1.2009 - VILA
Söndag 18.1.2009 - 5min gång/ 1min löpning. Upprepa 3 gånger
Måndag 19.1.2009 - VILA
Tisdag 20.1.2009 - Spring 1 min, gå i 2 min. Upprepa 7 gånger
Onsdag 21.1.2009 - Gå lungt i 10 min. Gå sedan i normalt tempo i 5 min och varva ner med 5 min lugn gång.

Klänningar

I dag har jag varit och sökt brudtärneklänningarna från R-kiosken. Skönt att vi äntligen har fått dem, och de är faktiskt snygga! En stor lättnad. Jag börjar bli ganska närvös, det är typ bara fyra veckor kvar till bröllopet. Jag kommer att göra bort mig.
Imorgon är jag ledig, men ändå inte. Har program från morgon till kväll, och det är att skriva skoluppgifter. Hela dagen lång. Det ända andra jag ska gör är fa ut och träna. Och äta mat.

Barndom

Kom just hem från "jobbet", also från att ha varit barnvakt åt Sara och Belinda. När vi gick hem till dem från Belindas dagis börja de prata om sutkin. Eller puligubbar som de kalla dem. Sara förklarade att de dricker treans öl, men när de får tag på pengar går de till Alko och köper FYRANS öl. Belinda berättade om hur hon en gång hade sett en full gubbe som skrek "Saatana, Helvetti". Dom är bara för gulliga.
Idag har jag igen inte hunnit göra någonting! Igår fick jag iaf äntligen min nyckel förd till Munksnäs kämppän, jag flyttade ju ut därifrån nångång i början av december, inte farligt länge sen.

Åh, tung dag

Nu är jag tillbaka i Helsingfors. Och innan jag får gå och sova skall jag ut och träna till maraton, gå i duchen, laga basgruppsläxan och läsa på ordförhör. Men jag har sovit i tågena, så jag känner mig inte så där dödstrött. Och dessutom var det bra att jag var hem efter lenkkitossorna för jag hade även glömt mina skidbyxor och min telefonladdare där. Jag tror jag håller på att bli glömsk. Ja, men nu skall jag ut och springa runt tölöviken. Det här kommer jag att lyssna på:

12 Stones - Anthem for the underdog
The Bravery - Time wont let me go
Guru Josh Project - Infinity 2008
Soulja Boy Tell 'Em - Crank that
Coldplay - Lost+
Kanye West - Stronger
Rise Against - Under the knife
Coldplay - Lovers In Japan
Lady Gaga - Pokerface
The Bravery - Above and below
Coldplay - Life in technicolor II
Eurythmics - Sweet dreams

Åka tåg tre gånger på samma dag är inte roligt

Jag måste åka tillbaka till Pojo i dag, och sen hem igen ikväll. Jag har nämligen glömt mina lenkkitossor i Pojo, och jag behöver dom redan i dag. Så nu är jag bara hem och byter handväska och ska åka till böle om några minuter. Snacka om waste of money and time!

Min helg

Jag har varit i Pojo i helgen. På fredagen kom jag hit och åkte nästan genast till Emma.
På lördagen var det påminne som gällde. Jag, mamma och pappa var och åkte i två timmar, det var jätteroligt, men lite enformigt. Pappa föll första gången vi åka i "Karis-backan" så han ville inte åka där nå fler gånger, så vi åkte i samma backe hela tiden.
Emma och jag hade tidigare bestämt att vi skulle se Madagaskar på kvällen, så jag åkte till henne. Mittiallt var vi nu sen påväg till affes ändå. Fast jag inte alls sku fa ut. Liisa kom från Helsingfors för att fa ut till affes, och hon och Emma fick mig övertalad att komma med. Det var faktiskt helt roligt, ända tills jag och Emma gick hem från efterfesten. Då föll jag, fick sår på mitt knä och de nya legginsina jag köpte på torsdagen fick ett hål. När vi kom hem till Emma satt jag på en pall och vi skratta och had roligt åt någonting och så faller jag mittiallt bakåt och landar rakt på den där grejen som finns i datasladden, den som för ihop båda sladdarna. Rakt på rumpan. Och jag kan inte sitta längre för det tar så sjukt.
Idag har jag bara slappat och varit ut på länk med Johnny. Sen satt vi och såg på gamla foton från vår babyträffsgrupp.
Bestämde mig också för att återvända hem till Helsingfors först imorgon, för jag vill inte gå ut i regnet.

Kan man vara på bättre humör?

Jag är på stårlande humör. Och så för att få ännu bättre humör har jag surfat på youtube.

Tanten med mobilen.

I dag har jag säkert sett det roligaste som jag har sett på länge. Efter att jag hade varit och shoppat i stan med Michaela lite tog jag spåran hem. I sörnäs var det en bil som var helt fel parkerad vid ett övergångsställe. Då kommer det en gammal tant förbi gående med ryggen lite nerböjd, skinnmössa på huvudet och lång dunjacka. Hon var säkert närmare 80 år. Så stannar hon upp och ser på bilen, sticker ner handen i handväskan och tar upp sin mobiltelefon, fäller upp den och tar en bild. Det var nog det sista jag trodde hon skulle göra. Helt sjukt humor.
Ja, jag har ju varit och shoppat i dag. Jag hade egntligen inte råd, men jag bara älskar kläderna i Gina Tricot så mycket. Och senare på kvällen så skicka faktiskt Anna och fråga om jag vill vara barnvakt nästa vecka så då kommer jag att jobba ihop de pengarna igen.
NU i duchen!

Maratonträning dag 1

Så today var jag ut på min första länk. Runt tölöviken. Det var så skönt. Och jag kan säga att i början var det svårt att hålla sig till den ena minuten jag sku springa, men när jag sista gången sprang kändes den ena minuten som 10 minuter. Vi har snöstorm i Helsinki för tillfället, jag såg inte så bra när jag var ute, men konstig nog hade jag inga problem att se när ett gäng på ca 10 snygga män sprang emot mig. Jag tror jag ska göra tölöviken till min regular rutt.
Sen jag kom hem har jag diskat och sett på Madagascar. Skitrolig film. "Naah, just smile and wave, boys. Smile and wave"
Nu ska jag hoppa i duchen och sen sova. Första hjälp tent har jag imorgonbitti, not nice.
Ja, och jo, int va du Sofia ute på länk i Alppila ida vid en sex tiden? Om int så ha ja sett din dubbelgångare.

Nike+ is getting better


Mitt träningsprogram vecka 1

Torsdag 8.1.2009 - 20min. LSD. 1min löpning/ 2min gång
Fredag 9.1.2009 - 45 min rask gång
Lördag 10.1.2009 - VILA
Söndag 11.1.2009 - 5 min gång, 1min löpning. Upprepa 3 gånger.
Måndag 12.1.2009 - 45 min rask gång
Tisdag 13.1.2009 - VILA
Onsdag 14.1.2009 - Spring i 30sek, gå snabbt i 2min. Upprepa 5 gånger.

Yes, tomorrow it will start. Hahahaha.
I mina papper jag har finns det tre punkter som måste uppfyllas innan man kan börja träna till ett maraton.
1. Du måste vara motiverad. Är projektet bara en fix idé försvinner din lust garanterat under den långa träningen. *host* Fix idé? What do you mean? Men allting är ju ändå hemmåt.
2. Du måste vara fri från skador. Typ. Min vrist är ännu uppsvullen, men inte direkt sjuk.
3. Du måste kunna avsätta den nödvändiga tiden till träning. Det ända jag INTE borde ha problem med. Nu skall mitt Lost tittande sluta.

Har du sett nå heta män på sistone?



Om svaret är nej, så kolla då in filmen Never Back Down. Där är dessa två hetingar med.



Och (nästan) utan kläder dessutom!

Crazy person?

Okej, lova att inte börja skratta nu! Jag har fått konstiga cravings på sista tiden. Som till exempel att se på Lost. Jag såg säkert 30 avsnitt på två dagar. Och det ända jag äter för tillfället är spagetti med Pesto Rosso. Till frukost, lunch och middag. Min senast craving är att springa ett maraton. Jag vill börja träna till ett maraton. Varifrån kom det? Jag vet inte när jag har tänkt att jag skall klara av att springa ett maraton, kanske jag aldrig kommer att klara av det, men inte i år iallafall. Men i år, närmare sagt imorgon ska jag börja träna. Både mentalt och fysiskt. Like we runners say: put it all in the game. Or something.
Imorgon börjar även min skola igen. Jag sku inte alls orka med alla uppgifter och tenter, men jag har saknat mina klasskompisar. Ska bli kul att se dem igen! (Speciellt vissa av dem).
Yes, btw, jag hade helt glömt bort att vi ska läsa en bok och skriva en recension om den till svenskan. Den ska va inne i måndag. Jag har ingen bok. High five Lee!
Sen funderar jag om jag skall besöka Pojo under veckoslutet.. jag har inte varit där en ända gång i år ännu..! Hahahaha!

Brudtärneklänningarna

Jag kollade nyss H&M:s hemsida. Klänningarna vi har beställt och tänkt troligtvis ha som brudtärneklänningar skulle levereas vecka 1. Men nej, nu kommer de att levereras vecka 3. Trevligt. Tänk om de ännu skjuts upp. Vi borde ha en reservplan. Jag borde ringa Michaela. Men hon sover säkert.

Nytt år

Hej. Nu är det 2009. Jag har inte gjort så mycket det här året. Den första låg jag bara i sängen, jag steg bara upp när jag var hungrig och behövde göra mina bestyr.
På fredagen den andra träffade jag några kompisar som var au-pairs tillika som jag i Bryssel. Den kvällen och natten åkte jag taxi. Hela fyra gånger. Första gången var när jag var och mötte Outi och Pirita till västra hamnen, då tog vi taxi via järnvägsstationen till mitt. Jag och Outi for sedan och träffade resten av gänget hem till Krista. Då åka vi buss faktiskt. Och vi tog även buss tillbaka in till centrum. Vi gick till Bruuveri och drack Kriek och mindes våra härliga stunder i Bryssel. När baren stängde två bestämde vi oss för att fara hem till mitt, med taxi, och föra Lauras väska och sen gå till nån lokal pub i närheten. Men alla pubbar var stängda och vi va törstiga, så vi gjorde en sex and the city och viftaden en taxi till oss. Så var vi i centrum igen, och i Mollys. Vi hann nu bara va där i lite över en timme, men skit kul hade vi som vanligt.Vi hann stifta bekantskap med två rätt trevliga typer, och en av dem bestämde sig för att komma med på efterfest till mitt. Så för fjärde och sista gången den natten satte vi oss i en taxi och åkte hem och hade efterfest. Klockan 8 blev vi trötta på att dricka lonkero och skratta åt youtube så vi gick och la oss.
Lördagen var en ganska skön dag. Outi måddes tyvärr sticka till Vanda och jag och Laura for in till centrum och tröstshoppade. Jag hitta en sjukt snygg väska. På kvällen var det meningen att vi igen skulle fara ut, men vi var så trötta att vi stannade hemma och kika på filmer istället.
Söndagen var igen en sorgsen dag när Laura for till Lahtis. Det kändes så tyst i min lägenhet igen.
Igår flyttade syster Ida till London. Mamma och Lina förde henne till flygfältet och så kom de här via mitt halv 8 på morgonen. Jag hade kanske sovit tre timmar så jag somnade igen när de stack hem och senare på dagen ringde kompis Lina och väckte mig. Så stack jag till henne och åt knackkorv och kika på film.
Mitt 2009 hittills.

Dude looks like a lady

1. Put your iTunes/Napster/Zune Player/WinAmp/etc on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS!

********************
********************

1. IF SOMEONE SAYS "IS THIS OKAY" YOU SAY?
Is this the end?

2. WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
A question of time

3. WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Cemetery drive

4. HOW DO YOU FEEL TODAY?
Fix you

5. WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Beep

6. WHAT IS YOUR MOTTO?
Samba Adagio

7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Like a prayer

8. WHAT DO YOU THINK OF YOUR PARENTS?
irresistible

9. WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Old pop in an oak

10. WHAT IS 2+2?
Sexbomb

11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Like toy soldiers

12. WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?
Scummy

13. WHAT IS YOUR LIFE STORY?
So this is christmas

14. WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Heel over head

15. WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Confessions

16. WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Locking up the sun

17. WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Black coffee

18. WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
yellow

19. WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
cuz I can

20. WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
mile in these shoes

21. WHATS THE WORST THING THAT COULD HAPPEN?
Makes me wonder

22. HOW WILL YOU DIE?
Follow you home

23. WHAT IS THE ONE THING YOU REGRET?
from the heart

24. WHAT MAKES YOU LAUGH?
Cannonball

25. WHAT MAKES YOU CRY?
Delilah

26. WILL YOU EVER GET MARRIED?
Mercy

27. WHAT SCARES YOU THE MOST?
Je te promets

28. DOES ANYONE LIKE YOU?
wind up

29. IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?
calling all angles

30. WHAT HURTS RIGHT NOW?
hej mitt vinterland

31. WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Dude looks like a lady

RSS 2.0