Glada vappen everyone!



Igår firade jag minivappen,



och idag ska jag på Hawaii-fest.
Min utstyrsel blev inte så avancerad, bara en blomma egentligen. Haha.

Mera bilder


Från kontoret där jag är på praktik. Alltid när jag gör något dumt eller är rädd gömmer jag mig här! Haha

Kontoret ligger mittemot ishallen. Man kan ju till och med bonga kändisar på jobbtid!

Min nya kärlek är mina nya skor.

Arthur på Wayne's Coffee.

Glada gubben!

Wappen

Jag skall på en Hawaii fest i fredag, vad ska jag sätta på mig? Och var kan jag köpa det jag borde lägga på mig? Tacksam för idéer!

Idag borde jag även storhandla inför picnicen på lördagen, möjligtvis baka något och så kliar det i min fingrar att få ändra om lite här hemma.
Men nu på praktik! So long!

Bilder på min gudson



Jag var och hälsade på honom och hans mamma i söndags. Stor pojke har han blivit!

Where is the summer?

Har varit ut på länk med E idag, och det blåste så mycket att man trodd man sku dö.
Nu sku jag vila ha ett badkar som jag sku kunna ligga i så jag skulle få tillbaka min kroppsvärme.
Jag längtar så till att få min första helt egna lägenhet som jag får inreda precis som jag vill.
Helst skulle jag bo i en vindsvåning, med en stor balkong och en riktig vedspis.
Kanske jag har lite för höga förhoppningar, men man kan ju alltid drömma.
Hej, kan inte ni berätta hur era dröm hem ser ut? Sku vara roligt att höra!

Hello!

Har jobbat lite, shoppat massor och sett på filmer.
Nu borde jag städa, men istället leker jag med min nya telefon.
Imorgon börjar min praktik, jag vill inte alls!

Movies


Kolla in denna trailern, man kan inte bara låta bli och se den här filmen efter att man sett trailern!

Jag tänkte belöna mig själv med att gå på bio när jag har lagat färdigt min hemtent, men jag vill inte gå ensam, så kommer någon med mig? Denna film vill jag se:

Ring mig INTE!

Jag har lyckats glömma min telefon laddare i Pojo så jag kommer inte att kunna laddan min telefon före torsdagen när mamma kommer hit, och eftersom jag har en så dålig telefon håller inte akkun över huvudtaget om jag använder den. Så därför, om ni har ärende till mig, får ni jättegärna skriva mail, logga in på msn eller skicka meddelande. Men ring mig gärna inte.
En bra sak dock, detta gjorde att jag inte kunde vänta med att ringa till min praktikplats, utan måddes göra det med detsamma, så nu är det gjort. Skönt.

Tanden är borta!

Det var inte ens något farligt, tog typ en minut och så var den borta.
Ända som jag inte hade tänkt på och som jag blev lite ledsen över är att jag inte får anstränga mig på typ tre dagar, vilket betyder att jag inte kan springa eller gå på spinning eller bodypump som jag hade planerat in.. Får bli långa promenader och bodypilates istället.

Idag skulle jag nästan kunna ha på min nya rock som jag köpte i NY, synd så är den i Helsingfors och jag är i Pojo.

Jackan är från American Eagle Outfitters och kostade lite under 30dollar.

Ända som är lite farligt med att gå ner i vikt är att kläderna i butiken börjar passa och jag vill därför shoppa hela tiden. Några dagar efter att vi kom hem så satt jag och bläddrade i H&M katalogen och ville genast köpa mer kläder. Nu längtar jag efter Hullut Päivät och att Monki och Weekday ska öppna. Farligt, farligt men härligt, härligt!

Wonderfull!

Jag älskar våren!
Om jag inte sku måsta fara och dra ut en tand om 35 minuter skulle jag lägga mig ute på gården med en massa tidningar och försöka få lite färg.
Var just ut på en kort länk, skönt när man inte behöver ha en massa kläder på sig.
Beger mig troligtvis tillbaka hem till Helsingfors ikväll, ska bli skönt!

Morot och NY

Jag skulle behöva bra tips på lite "morötter", alltså något som skulle kunna motivera mig att skriva mina skolarbeten, träna till halvmaratonet, äta rätt och göra arbetsreleterade saker. För inget verkar jag få till stånd för tillfället. Så, tips?
Nu, några bilder på mig i min favoritstad:

Jag njuter av melon i Central Park.

Vi har just kommit över till Brooklyn, och livet är härligt!

På 5th avenue, förberedd med New York boken, precis som en guide bör vara.

I Little Italy, åt en härligt god och gräddig pasta. Och sangria drack vi, först en kanna och sen fick vi en kanna till. "On the house" blev en fras vi hörde nästan dagligen.

I vårt (iaf mitt) favorit café. Härlig personal, supergott kaffe och mysig atmosfär.

Jag njuter i Central Park.

Sannolikheten

Vad är sannolikheten att, efter att du varit några timmar på din pappas verkstad och sett på folk, efter att du kört ner till hangö och fått dina armhålor vaxade och ögonbryn plockade, efter att du varit och bowlat och vunnit med över 90 poäng, efter att du kört tillbaka upp till Karis och hyrt finska filmen Kolmistaan, efter att du varit och sett på filmen med E och ätit snacks sätter dig i bilen för att åka tillbaka hem till Pojo och det första du hör är din systers röst på radion? Det hände i varje fall mig igår.

Morgon i VN.

Idag har min far vårutställning, alla som är i trakten tycker jag skall titta in och hälsa på mig, och titta på fina båtar!
Jag kommer att befinna mig här nu i några dagar, har nämligen tandläkar tid på måndagen, skall dra ut en visdomstand. Men sen kommer jag snabbt tillbaka till Helsingfors igen. Jag längtar redan nu till min mysiga lilla lägenhet.
Fick hem Galna Dagar broschyren igår och på söndagen säljer de telefonen som jag har velat ha i en evighet, så jag bestämde mig för att jag ska slå till och köpa den nu. Den är 50euro billigar på galna dagar när man jämför med verkkokauppas priser.
Så nästa veckas söndag hoppas jag att jag kommer att vara en stolt ägare av denna pryl:



Shopping in New York del 2


Familjen Lönnblad fick en liten hälsning från New York i form av två Starbucks kaffe muggar och en Nike t-shirt åt minstingen.

En NY tanktop från Quicksilver åt mig, mycket grannare lila än vad bilden visar.

Ett Wasgij (jag fatta inte att man skulle läsa det bakfram före någon upplyste det åt mig) som jag redan har hunnit pussla och sällskaps spelet "The Game of Life - Family Guy edition" som är jätteroligt!

Victoria's Secret underkläder. I'm in love!

Varför stirrar folk?

Jag har varit barnvakt idag. Och jag lekte salong (eller bjuti-lek som det tydligen också heter) med B. Hon började snällt med att fixa mitt hår, sen gick hon över att pryda hela mitt ansikte med glitter och till sist satt hon läppglans på mina läppar och mina ögonbryn. Det skulle ju inte ha varit så farligt om jag skulle ha kommit ihåg att tvätta bort allt innan jag åkte hem, men nej.
Kanske det svara på min fråga varför folk stirrar.

Shopping in New York


Detta fick min pappa av mig. Nyckelringen var väldigt uppskattad. Han tyckte bara att han måst köpa en ny häftig amerikanare som skulle passa till nyckelringen. Inget mig emot.

Mina första par Converse. Med zombien på. Jag älskar dem!

Singlar!

Är du singel? Vill du vara med om något häftigt?
Häng då med på min nya idé! Speed-dating!
Okej, jag vet att jag inte har hittat på det själv, men jag vill ordna en speed-datings kväll! Alla som vill komma får ta med en singel kompis av det motsatta könet och så speed-datear vi. Med det menar jag att man har fem minuter på sig att lära känna sin date innan man får en ny. Spännande!
Anmäl ditt intresse till mig, tack!

Date Night!

Not tonight. För mig anyways.
Just typiskt att när jag har bestämt mig för att gå på daten hör mannen aldrig av sig. Jaaa, jag kan väl erkänna att jag är lite lättad.. Men tillika fundersam, varför hörde han inte av sig?
Blev han en chicken?
Glömd han bort det?
Har han varit med om någon olycka?
Kanske jag någon vacker dag får svar på mina frågor.
Nu sängen! Good Night Honeys!

Källan till mitt glada humör


Är Coldplay. Alltid när jag känner mig lite ledsen eller nere så sätter jag på Coldplay, och direkt är jag på bra humör igen. Jag vill åka på turné med dem, skall börja kolla om det vore möjligt.

Utlevelse

Kan någon förklara det ordet åt mig? Jag tror jag förstår vad det betyder, men inte helt. Och finns det några synonymer?

Sexualitet

Jag håller på och läser en bok som heter "När känslan tar över..." av Margareta Nordeman. Det är en fakta bok som jag läser till vårt seminarium i skolan, och den är faktiskt bra och intressant skriven. Den handlar om sexualitet och utvecklingsstörning. Ju mer jag läser om det här ämnet, om sexualitet överhuvudtaget, desto säkrare blir jag att det är det här jag vill jobb med. Jag har haft så många fördomar förr som jag inte har vågat diskutera med någon om, varför? Jag kan förstå att det kan vara lite personligt att diskutera ens sexliv med vem som helst, och extremt pinsamt att göra det med sina föräldrar. Men ibland undrar jag varför det känns så tabubelagt? Och speciellt det här med onani. Jag kan fortfarande känna mig jättegenerad om någon börjar diskutera det med mig, det känns ännu mer personligt än sex mellan två, eller fler, personer. Fast jag vill inte att det ska vara så, jag vill bli mera öppen. Inte för öppen dock, you have to leave somethings for your imagination. Vad tycker ni? Jag vill så jättegärna diskutera det här med er!

Apple

På 5th avenue på manhattan finns en häftig Apple Store, det är en stor "glaskub" med det vita äpplet i. Där gick man sen in och ner under jorden. Anyway jag köpte en iPod touch åt mamma därifrån och det är med den jag skriver blogg just nu. Och nu kom jag fram till att jag vill ha en ny telefon som man kan surfa på ordentligt och som man kan använda till allt möjligt. Som en iPhone eller en Nokia E72. Sen kan jag känna mig som en riktig buisnesswoman. Hello life!

Påsken

Jag är i Pojo.
Igår aggera jag chaufför till min mor och far som var på middag nere i Vättlax.
Idag blir det påskmiddag med mormor och Emma och min härliga gudson Alex. Fammo och Robbe sku också komma med, men Robbe hamnade in på sjukhus så dom kan tyvärr inte komma.
Jag tycker om stora middagar när man får umgås med nära och kära.
Ikväll borde jag åka tillbaka till stan.
Har skoluppgifter som måste, MÅSTE göras.
Klada Påsken!

Kärlek,

det är som att äta soppa med en gaffel - en blir aldrig mätt.

Kukken

Jag fick en ekorre i New York av Emmorna som jag har döpt till Kukken:


Okej, jag kan ta och berätta hela historien. Jag tycker inte om ekorrar. Okej, jag är lite rädd för ekorrar. Men de är farliga djur! När de biter så släpper de inte förrän dom har sluppit igenom med tänderna. De kan ju bita av folks fingrar om de vill!
I New York kryllade det av ekorrar. I varje park fanns de, och de var inte direkt folkskygga. Dom börja mer attakera folk som snällt gick förbi dem. Speciellt om man locka på dem som Emma gärna gjorde!
Nåja, en dag var vi då in i en mega leksaksaffär och där tyckte då Emmorna att det skulle vara kul att skoja med mig och så köpte de då Kukken åt mig som de sen gömde under min dyna.
Okej, jag vet det är en leksaksdjur som inte ens liknar så där värst mycket en riktig ekorre, men den har LJUD! Och ljudet är jätteobehagligt. Jag ryser.
Hör bara på detta:


Dock kommer lilla Kukken alltid att påminna mig om en underbart härligt och helt toppen resa, så tack ska ni ha!

Första april

Jag är hemskt skeptiskt till allt som jag läser idag, vågar man tro på något över huvudtaget?
Här kommer i alla fall något som är sant:
Imorgon kommer min syster och hennes kompis hit och vi ska äta tortillas och gå på bio. Ska bli så roligt. Är sällskapssjuk hela tiden.
Glad påsk everyone!

RSS 2.0