Glöggrundan i Åbo


Kvällen började hemma hos Jennie..

..fortsatte i geologens utrymmen..

..sen sprang Michaela undan oss, här ha vi just fångat henne..

..på glöggrundan..

..och via Mantun Grilli..

..innan vi gick till hotellet och hade efterfest.

söndag

Idag flyttar jag.
Igår fira vi lillajul hemma.
På fredagen hade jag sjukt kul i Åbo.

Party, Party

Jag gillar min kalender för tillfället. Det ska bli ganska mycket festande. Det gillar jag.

28.11 Glöggrundan i Åbo med Dagny, Steffen, Michaela, Micke och Jennie
29.11 Lilla Jul med min familj, min mommo, min morbror, min kusin och Emma
01.12 FLYTTA!!
05.12
Upp till Jakobstad och festa med min kaxo Dagny
10.12 HanSe X-mas Bowl med klasskaverina Emma, Emma, Jeanette och Emelie
12.12 Julsitz
17.12 Jullovet börjar
19.12 Invigningsfest/Julfest hos en skolkompis
24.12 Julafton
25.12 Juldagen
som skall firas med Dagny & Steffen (och förhoppningsvis fler)

Trevliga smiles pryder mina sidor i kalendern. Sen hoppas jag att det skall bli några Mollys besök här emellan med Mollys stamkunder Lina och Sofia!

Bankkod?

Jag har lyckats glömma min bankkod. Altså koden som gör att man kan lyfta pengar från t.ex. en otto automat. Jag fick i lördags helt black-out i huvudet när jag funderade på att ta ut pengar. På måndagen försökte jag lyfta pengar, testade två koder som jag tyckte att borde vara rätt, ena av dem altså. Senare försökte jag köpa en tågbiljett och testade då två nummerkombinationer till, men ingen av dem var rätt. Nu kan jag inte hitta lappen där min kod står som jag har fått från banken. Hur kan man mittiallt bara glömma bort sin kod?

Lauantai, Lördag, Saturday, Zaterdag, Samedi, Samstag, суббота

Det var en tid sedan jag var till nattklubben i Karis, nångång i September, och då sa jag att jag inte skulle återvända dit förrän nästa år. Ack, så fel jag hade.
Dagny och Steffen kom på besök till mig på lördag kväll, vi skulle sitta o prata och dricka vin. Men inte fara ut. Nej. Efter tre flaskor vin och några öl tyckte dock Dagny och Steffen att det skulle vara kul att fara en sväng till Affes. Jag var ganska skeptisk, på grund av min fot och på grund av att jag inte hade några partykläder hemma i Pojo. Dagny fick mig ändå övertalad och syster Ida erbjöd sig vara kusk till oss. Först åkte vi hem till Persböle (kolla, jag har lärt mig stava Dagny!) efter Benny, Dagnys bror. Jag drack öl, mycket olikt mig.
Det var nästan ingen kö utanför affes vilket var super. Inne var det ganska mycket folk, vi gick genast till baren och drack en shot med Dagny. Sen bar det av till dansgolvet. Jag måste ha sett ut som en idiot. Jag vifta lite med händerna, and that's it, kunde ju inte precis skutta och hoppa som alla andra. Det hände en massa roligt, men jag minns inte riktigt allting. Min klasskompis var där på jobb, tror det är första gången jag har pratat med han så där mer än bara "hej", det var trevligt.
Lite bilder:


Steffen och Dagny

Någo Bromarfbor (tror jag iaf)

Min syster Ida

Min "pojkvän" och jag.
Som vanligt när jag är ut i Karis glömmer jag bort att fota, eller så väljer jag undermedvetet att inte ha några bevis på hur jag har betett mig..

Ma Famille

Jag har sovit hemma nu fyra nätter i rad, det känns nästan som om jag har flyttat tillbaka hem. Men när jag inte har kunnat gå ordentligt så har det bara varit skönt att vara hemma och bli uppassad. Och ganska roligt har det varit. Pappa har också varit sjuk. För de som inte vet så blev han påkörd av en buss när han var fem år och han hör därför inte på vänstra örat. Nu i helgen fick han öroninflamation i hans friska öra, och medicinen han fick gjorde att örat svällde upp och han hörde absolut ingenting. Så vi skrev lappar åt honom när vi ville säga någonting. Jag fick även aggera som hans sekreterare och svara i telefon åt honom. På söndagen såg jag och pappa på A Beautiful Mind. Hans finska är inte den bästa så jag fick skriva lappar med jämna mellanrum och berätta vad som hände i filmen. Han hade ju inga problem att prata, så han satt och pratade hela tiden. Jag vet inte hur många gånger han meddelade att filmen baserade sig på verklig historia. Säkert fem gånger. Jag kunde säga vad som helst åt honom, han hörde ändå inget. En ganska komisk situation.

Min syster Lina


Världens tuffaste syster!

Ni har säkert de flesta hört redan vad som har hänt, men igår blev alla elever i Karis svenska högstadium (där min syter Lina går) hemskickade för att de hade blivit hotade. Nån hade skrivit "Kauhajoki & Jokela - you're next!". Jag tycker det är jätte obehagligt, vart är den här världen påväg?! Förra veckan hade någon elev haft patroner med sig till skolan. Mår ungdomar verkligen så dåligt i dagen samhälle eller är det alla dataspel och filmer som gör att krig och våld är en del av barn och ungdomars vardag? Hemskt.

Vilken skillnad, eller hur?


Invalid, Javisst!

Jag kan ta hela storyn från början. Kom till pojo på fredagen, utmanade mamma och pappa igen till ett spel När&Fjärran. På lördagmorgon när jag vaknade bestämde jag mig för att fara ut på en länk. Jag brukar inte springa/jogga men jag fick lust att göra det, så jag sprang lite och gick emellan. När jag hade ca 200m kvar hem och höll på att springa så vek sig min högra fot och jag höll ner på vägen. Jag kunde inte stiga upp, så jag fick dra mig själv till sidan av vägen och efter en stund tvinga mig själv att stiga upp även fast det tog mega sjukt. Sen haltade jag de sista metrarna hem. Mamma stog i dörren och funderade vad som hade hänt. Jag hade så sjukt att jag nästan ville börja gråta, men höll emot. Knölen på min fot hade svullit upp ganska ordentligt, så jag bestämde att jag ville åka till polikliniken i Ekenäs. Det blev röngten och den visa att jag inte hade nån fraktura. Som tur. Det är något med ledbanden (om det nu heter så). Fick bandage, och herr doktor sa att jag skulle undvika att gå på foten. Harmar så in i helvete!


Så här ser min fot ut idag

Glader

Jag är så glad! Skrev min första tent för exact tre veckor sedan och idag fick jag resultatet, en FEMMA!  Wohoo, jag är supernöjd. Fick bara en fyra i kursen, så måst ha fått en fyra eller en trea i basgruppsarbetet. Men en fyra är ju också helt bra.
Idag ska jag åka till Pojo igen, måst ju träffa Daggy nu när hon är här i närheten. Och så har jag fått mitt första uppdrag som bridesmaid, roligt. Var och lagade inbjudningskort till Michaela igår och så drack vi skumpa. Roligt. Allt är roligt.
Inte allt. Jag sku inte orka åka tåg. Det är tråkigt.
Vad skall jag skriva om i svenskan, sexuella avvikelser eller sexulla läggningar, vad tycker ni?
Trevlig helg på er!

Heta män

Eftersom jag inte har någon egen man jag kan dregla över, sitter jag hemma och surfar kändisar på nätet och dreglar över dem. Ögongodis!


Hejsan!

Jag har inte så mycket att berätta, har varit hemma och tagit det lugnt som ni vet. På lördagen spelade jag När & Fjärran (ett sällskapsspel) med mamma och pappa, det var höjdpunkten på min vecka. Jag älskar att spela, när jag flyttar skall jag börja ordna spelkvällar, om någon bara är intresserad?
Kom till Helsingfors igår, och det ända jag har gjort är varit i skolan och hemma har jag bara gjort skoluppgifter. Börjar bli lite tråkigt. Fick en tvåa i finskan, är lite missnöjd över det, skulle ha vila fått en trea. Men jag ska kanske försöka förbättra nångång innan jag blir färdig.
Imorgon skall jag vara barnvakt igen, bra med lite extra pengar, speciellt när jag snart skall flytta.

Borta bra men hemma bäst

Det är nog så skönt att vara hem till Pojo, man bara kan vara o känner sig hemma. Och idag kommer mamma och pappa hem :) Det har känts så konstigt att inte ha prata med mamma, för vi pratar i telefon nästan varannan dag, och nu har jag inte prata med henne på en vecka. Mommo ringde idag hem, och jag prata med henne, fast man kan vara lite trött på henne och hennes kommentarer emellan så är hon nog jätteomtänksam och gullig.
Kom på idag att det är bara tre månader kvar till Michaela och Mickes bröllop. Och jag börjar bli närvös, så hur månne inte de känner sig?

Irriterad

Gud vad jag är irriterad!!!
Köpte ju en ny iPod för mindre än två veckor sedan, och förra veckan var jag ut och gick, lite på 6km, och när jag kom hem raderades hela min träning från iPoden. Orsaken till varför det harma så är för att jag är med i olika utmaningar, och jag mister ju mina placeringar! För faan! Och samma sak hände idag, var ute och gick i lite mer än 7km och när jag kom hem raderades träningen! Varför händer det bara när jag har varit ut och gått långt???! Jag skicka in en klagan till verkkokauppa.com och fråga vad jag skall göra åt saken. Vet ju att det finns garanti, men det är ju bara så jobbigt, när man köper något nytt vill man ju att det ska fungera!! Jag blir ju arg! O så har man fått mens till på köpet idag. Kan dagen bli ännu värre?!

Rock chicks


Så här så flickorna ut när det for iväg på konserten. Supercoola!

Höst

Jag har absolut ingen motivation o skriva i bloggen för tillfället. Lider lite av höstdepression tror jag. Och det ända jag tänker på nu för tiden är min flytt. Jag längtar så, då blir jag riktigt säkert på bättre humör. Ska bli så kiva att få laga det mysig och hemtrevligt, annat än vad det är nu här var jag bor. Men helgen var helt rolig. På fredagen kom min syster och hennes två kompisar hit, men jag hann inte umgås så mycket med dem, för jag for iväg på sitz. Den var helt rolig, hade kanske inte världens bästa bords"kamrater" men inte kan det ju alltid vara perfekt. Och nästa sitz skall jag komma ihåg att köpa snaps kuponger. På lördagen var jag och shoppade med flickorna, även fast min buget inte tillät det. På kvällen stack de iväg på Three doors down konsert och jag stanna hemma och städade. Dom var helt i extas när de kom hem, det var så roligt att se. På söndagen var vi på bio medan det var visning i lägenheten, High School Musical 3. Sen när de for hem på kvällen kännes det så tyst och tomt i lägenheten. Jag gillar att ha människor runt mig.
Den här veckan har jag två dagar skola, igår och imorgon. Så jag sticker hem till Pojo på torsdag (eventuellt imorgonkväll) och väntar på att mamma och pappa ska komma hem från södern. Jag skall vara alkoholfri till glöggrundan har jag också bestämt, mest på grund av ekonomiska skäl. Jag är helt super pank.

Jag har blivit en spågumma

Vill ni ha svar på någon fråga är det bara att fråga mig, jag vet svaret.
Fast så lätt är det ju inte.
Ett exempel på hur det kan gå till:
Du ställer en fråga, t.ex. "Skall jag betala min telefonräkning?"
Och sen ber jag dig säga en siffra mellan 1 och 10.
Efter det får du välja mellan fyra färger och sen har jag svaret åt dig.
Jag tar inte betalt. Nån som har någon fråga de vill ha svar på?

Nödnummret?

Idag när jag gick hem från spårvagnen körde en polisbil förbi, och bak på bilen stod det nummret 211. Ja, 211 och inte 112. Är jag så dum att jag inte vet vad 211 är för telefonnummer, eller har den som har klistrat dit nummret gjort bort sig och limmat numrorna i fel ordning? Eller kanske man skall läsa det spegelvänt eller nånting.

Sköna söndag

Jag är så glad att jag inte har krapula idag. Det har jag haft de senaste fyra söndagarna eller någonting. Det här veckoslute hade jag krapula på lördagen istället. Jag var på halloween efterfest till Cor-huset och det var grejer! Super roligt var det, men jag hade glömt min kamera hemma vilket harma ganska jättemycket. Där hade varit halloween sitz före efterfesten så ganska många var utklädda och såg roliga ut.
Idag har jag städa och sett på A shot at love with Tila 2, mycket underhållande. Sen har jag även storlipat när jag sett på filmen "The Pursuit of Happyness", jag rekomenderar verkligen den filmen. En helt härligt skön söndag har det varit.

Han är så het, så het



När jag sökte efter bilder på denna heting hittade jag en trevlig hemsida. Enjoy!

RSS 2.0