Längtan

Vad jag ser framemot för tillfället:

10.08 Sluta jobbet - Den dagen känns ganska avlägsen, och nu räknar jag snart inte enbart dagar, utan även timmar. Jag vill sluta nu!
14-17.08 Semester i Hangö - Jennie skall komma till fastlandet, Lina kommer och hälsar på och Michaela är ledig på lördag och söndag. Vi skall ligga på stranden, gå på after-sail, äta god mat och festa. Det kallar jag semester!
25.08 Skolan börjar - Jag ser fram emot det, tillika som jag är närvös för det. Det ser ut som om jag kommer att vara bostadslös när skolan börjar, lite tråkigt, eftersom jag längtar massor efter att få ett eget hem, men det är lättare sagt än gjort att skaffa lägenhet i Helsingfors.
16-18.09 Sthlm och Coldplay konsert - Har inte hunnit fundera så mycket på det här ännu, men med den här farten kommer den här resan att vara här imorgon. Vi har fortfarande ingen resa eller logi bokat, men det hoppas jag att kommer att ändras denna vecka.
20-21.09 Kräftskiva i Padva (?) - Vad tror ni om det? Jag hoppas att det skulle passa de flesta att komma den här helgen, då skulle det vara så behändigt. Men passar det inte så får vi försöka ta det en annan helg. Kan ni snälla meddela om ni vet ifall det passar eller inte.

Trött och naken

Aldri kan man vara nöjd. Först så gnäller man över att dt inte har varit en ordentlig sommar och att dt är för kallt, och sen när det egentligen blir varmt så gnäller man över att det är för hett. Och jag hör tyvärr ibland till dem som gnäller. Idag är jag igen på gnälligt humör. Jag steg upp halv fem imorse, och jag hade planerat på att sova länge och ordentligt i natt, men sen ringde Dagny när jag låg i sängen och vi prata ganska länge och efter det fick jag inte sömn. Sen är det så hett ute att jag går omkring naken hemma. Eller i underkläder.

Bara nio dagar jobb kvar. Jag vill ringa Michaela idag, men jag vet inte om hon är vaken.

I paradiset

Jag har varit på så dåligt humör idag ända sedan jag började jobbet. Eller egentligen ända sen jag måddes lämna Padva. Jag har haft en så härlig helg. Även fast jag har blivit mycket solbränd.
torsdagen när jag kom ner åkte vi iväg med SeaBoyen och förde hem Emppi, redan då var det helt härligt väder. På kvällen övernattade jag för första gången i bastustugan med Lina och Soffan.
fredagen åkte mamma och pappa iväg med Nordmanns till Jurmo medan jag, Lina och Soffan for ut med lillsnurran och tog iland på ett berg där vi solade och simmade i ett par timmar.

Sen efter lite problem med snurran (bensinslangen satt inte fast ordentligt) bestämde vi oss för att åka upp till Skatafé för att käka lunch. Gud vad det var hett, och mitt kära sällskap placerade mig förståss rakt i solen, vilket betydde att jag inte har kunnat sova ordentligt på ett par, tre nätter. Men helt god mat, de har nog de godaste franskisarna i hela västra nyland.


På sena eftermiddagen åkte vi sen upp till kyrkbyn (tyvärr med bil) där jag köpte oliver och vi åt sommarens största glassar. Soffan åkte hem till sitt och Lina och jag hem till Padvamaa. Hela resten av kvällen gick åt till att jag smörjade in mig i After Sun.
lördagen var det först Hangö som gällde för oss. Vi åkte dit och kollade in Poker Run båtarna i östra hamnen och sen åkte vi ut för att kolla starten. Nog var det några häftigt stora och snabba båtar med. Efter att alla båtar åkt iväg bjöd pappa oss på mat i Magasinet. Jag åt abborre, det var helt gott, men det var så grymt hett att maten inte riktit smakade.
När vi ätit färdigt kom Bettis och Börje till båten och vi fortsatte vår resa till Farmors Café. Påvägen mötte vi Poker Run båtarna, och de flesta var glada och vinkade till oss, vilket gjorde det hela extra roligt.

Bästa dräkterna i racet enligt mig, Batman and Robin


NHL-proffset Niclas Hagman deltog med denna båt

I Högsåra mötte vi upp med Mona och Anders & C:o och drack lite alkohol innan vi gick upp till Farmors Café för att lyssna på konserten och äta mat igen. Jag åt en rostbiff och getost sallad (mumsfilibabba) medan resten av min familj åt ceasarsallad. Bettis o Börjes mat blev bortglömd så vårt bord fick en flaska rödvin som plåster på såren. Jag höll mig dock i skinnet och drack helt måttligt. Påvägen hem var det helt peili och jag satt i fören av Nordkappen och kände att livet inte kunde bli mycket bättre.

Min crush för helgen, kocken från New Zeeland

söndagen var jag nästan hela dagen med pappa. Först på morgonen startade vi med lilla Särkin från vår strand full med fiske redskap och toppen fiskehumör. Vi körde sen runt skatan och fösrökte få löjor i varje liten vik vi hittade, men ingenting fastnade i nätet. Först när vi hade kommit till bryggan var vi har SeaBoyen fick jag napp, på kastspöet. En abborre. Vi hade varit ett par timmar och fiskat så vi bestämde oss för att gå hem och äta lunch och lämna löjnätet i för att sen senare på dagen fara och fiska igen. Pappa grillade min abborre och fastän jag har ätit ute mycket under helgen var den nog absolut det godaste jag har ätit. Senare for pappa och kollade nätet och va hade fått tio löjor. Pappa gömde löjorna under en boda, o kom och sökte mig. Men, när vi kom tillbaka hade vi bara två löjor kvar. Fåglarna hade på något sätt hittat ett sätt att komma åt resten. Vi for ut med båten igen och försökte få mer löjor medan vi turades om att mäta och kasta. Igen var vi in i alla små vikar men ingenstans nappade det. Först på skatabryggan fick vi fisk. Jag drog upp fem abborrar och pappa två. Så sju abborrar fick vi på två löjor. Helt härlig dag med pappa hade jag.
Idag hann jag inte göra mycket annat än packa och äta morgonmål innan jag måddes åka upp ti Pojo igen och tillbaka till den trista vardagen. Men nu är det bara två veckor kvar och sen slutar jag.

Meningen

Jag har idag förstått att det finns en meningen med (nästan) allt.
Det var till exempel meningen att kortet skulle fastna i automaten igår kväll när jag var ensam på jobbet, så jag idag när jag var ensam igen fattade vilka knappar min chef menade när vi pratade i telefon.
Lika var det mening att jag skulle byta till mig morgonskift så att jag skulle stiga upp tidigt och inte missa samtalet från sydbevakningen klockan kvart över fem idag morse.
Det ända jag inte riktit har fattat meningen med är mitt skavsår.

Ja, orsaken till varför sydbevakningen ringde idag morse var för att de inte fick tag på pappa (han är på semester i Padva) och därför ringde de hem och meddelade att pappa har haft rånare i sin firma inatt. Nio båtmotorer hade de kommit iväg med. Jävla eester! Jo, jag vet att det är eester som har gjort det, väktaren hade nämligen sett bilen och tagit upp registernummret. Så hoppas de åker fast. Jag kan inte fatta varför de inte bara kan förtjäna sina pengar på ett hederligt sätt, och inte gå och ta andras egendom. Jag va så arg varje gång jag såg en eest idag. Man blir paranoid och tror att varje eest man ser är en tjuv.

Nu far jag till Padvamaa o njuter!

helgen

Böt till mig ett morgonskift imorgon, så jag kan fara tidigare ner till Padva. Kommer att vara där ända tills måndagen, så ni kommer inte att höra av mig på länge. Om jag inte skriver ett par rader innan jag åker ner imrogon. På lördan ska jag och bonga kändisar till Hangö, hoppas jag sku se världsmästaren Kimi där. Vi höres!

Food

Kolla in vad jag har ätit för gott idag!


Kycklingssallad med feta, min lunch/middag


körsbär, mitt kvällsmål

Och bäst av allting är att det är hälsosamt :)

Jag vill ha:



Någon av dessa skor. Tycker de bara är för härliga.

effektiva jag

Idag har jag varit mycket effektiv. Vaknade klockan nio och for ut på en 1timmes länk (ja, jag har igen blivit biten av motionsmyggan, som tur) och sedan dess har jag lagat mat till jobbet, tagit en snabb dusch, ätit morgonmål och solat. Och när jag solade slog jag tre flugor i en smäll (kan man säga så?! Jag gjorde iaf tre saker på en gång). Jag solade, läste mina tidningar och lyssnade på Coldplay. Nu kan ni ju undra vad det är för konstigt med det, men det är så att jag har så många tidningar att jag måst slänga åtminstone hälfen av dem, men det kan jag ju inte göra innan jag gått igenom dem o sett ifall det finns någå fina bilder eller bra artiklar i dem som jag vill klippa ut och spara. Och sen så lyssna jag på Coldplay för att lära mig orden till deras sånger. Jag tycker nämligen att det är mycket roligare att gå på en konsert när man kan sjunga med till sångerna.
Härlig dag idag! Synd att jag skall jobba resten av dagen. Vi hörs!

Jobb snart..

Om en timme skall jag vara på jobb.

Så här glad är jag över det. O sneögd är jag tydligen också.
Jag har en fråga åt er. Tycker ni att det är bra/kiva att jag lägger upp bilder i min blogg? Eller har det ingen skillnad? Kanske ni inte orkar läsa texten om jag har bilder med i inläggen?


Här är duktiga jag som är påväg ut på länk. Klarade mig nästan hela vägen utan regn, det dugga bara de sista fem minuterna, men det var helt skönt när jag var lite svettig.

Good Morning!

När jag vaknade ösregnade det, jag trodde nästan taket skulle gå sönder, så hårt och mycket kom det ner. Jag blev så arg, så arg, för jag hade nämligen tänkt gå ut och gå en sväng när jag vaknat och innan jag skall på jobb. Så jag svor ett par gånger och förbannade himlen, och när jag blev tyst blev det även tyst ute. Så nu skall jag sticka ut på en länk. Och vet ni vad? Det här är första gången jag far på en länk sedan Mindi dog. Ganska hemskt, men bättre sent än aldrig!

Jag vill ha:

För exact ett år sedan skrev jag ett inglägg med rubriken Jag vill ha:
Därför skall jag berätta er vad jag vill ha just nu, ett år senare. (Ifjol ville jag ha en Chanel handväska, det skulle jag fortfarande vilja ha, men det finns nånting annat jag vill ha ännu mer.)



Jag vill nämligen ha en lägenhet. En fin lägenhet i Helsingfors med låg hyra. Please, give it to me!

Bröllop and stuff

Snart skall min bästa vän gifta sig. Jag är så glad att jag skall flytta till Helsingfors, vi kan gå på kaffe varje dag och planera hennes bröllop. För det här kan ju vara min enda chans att planera ett bröllop. Såg på min favorit doktor idag, dr Phil, och det handlade just om bröllop, men om brudar som är sk. "Bridezillas". Det var helt grymt. De tyckte att de kunde behandla vem som helst hur som helst, för det var ju deras dag. Där var en kvinna som hade 15 brudnäbbar på sitt bröllop, och det var ett par av dem som inte hade följt hennes krav till punkt och pricka så hon hade bytt nummer efter bröllopet så att hon aldrig mer behövde ha kontakt med dem. Jag skull inte vilja vara hennes maid of honor.

Minnen för hela livet

Som de flesta redan vet har jag miljontals böcker, dagböcker eller vad man nu kan kalla dem. För jag skriver inte bara i dem, jag limmar och klistrar och grejar på. Men på sista tiden har det blivit lite mindre av det, nu när jag skriver blogg. Man måst väl hänga med i utvecklingen. Idag har det ösregnat på förmiddagen, så då låg jag i sängen och läste några av de nyare böckerna, mest från min tid i Bryssel. Vissa sidor jag har lagat är jag riktigt stolt över, och därför vill ja dela med mig av dem med er.


Kärleksbekymmer. Gillar det jag har skrivit uppe i högra hörnet: "I´m not obsessed or anything, I´m just boored at work..." Vilket troligtvis stämmer.


Mera kärleksproblem?


Jag tycker om att klippa ut snygga kvinnor ur tidningar och sen pigga upp sidorna i mina böcker som annars endast skulle vara fulla med text.


Jag och Sara lagade vändagskort i Bryssel. Hon tyckte jag skulle skicka det här kortet, jag valde istället att limma in det i min bok som ett minne. Bra val tror jag.


Så jag aldrig glömmer vad folk har skickat för meddelande till mig


Den finaste prinsessan jag någonsin har sett




Jag var fascinerad av Mischa Barton en tid.


Det sötaste fotot jag har i någon av mina böcker.


Minns ni det här? En artikel i NNs tidning om glissitzen vi var på.

Filmer jag tycker ni skall se

Eftersom vädret inte är det bästa för tillfället, och det regnar ofta, så tycker jag man kan med gott samvete kolla in en film nu och då. Därför kommer jag här med lite filmtips:

How to rob a bank - gillar man filmer som the inside man eller ocean's 11,12 &13 så gillar man säkert även denna film.
Step up 2 the streets - handlingen är kanske inte den bästa, men danserna, oh danserna, de ÄR härliga.
Closer - en lite äldre film (i jämnförelse med de andra) men fortfarand en av mina favoriter, med härliga skådisar som Julia Roberts, Jude Law, Clive Owen och Natalie Portman.
Se upp för dårarna - svensk film med mycket känslor
Juno - Handlar om en ung flicka som blir gravid. Mysig film.
Borat - Ett gott skratt förlänger livet, den här filmen förlänger ditt liv med flere år.

Golf

När jag var en liten bebis så var det några typer som brukade spela golf från kasberget (berget som vi bor under) och bollarna hamnade då lite överallt, ibland på vårt tak. Idag tror jag definitivt att någon är där uppe igen och tycker det är roligt att svinga bollar ner mot vårant tak. Eller så är det ekorrar som kastar kottar. Någondera.

Onsdag, ledig dag



Var med syster Ida till säästöpörssi idag, det som är på bilden handlade jag. Dit for 60euro igen. Jag som borde spara pengar. Jag chatta med Dagny igår, hon sku ha ledigt i augusti nångång, så vi fundera på att mötas i Oslo och festa och shoppa och bara ha det great, det sku va så härligt. Hoppas vi har ledigt tillika! Så jag måste spara pengar till den resan.
Jag har bestämt mig nu när jag skall sluta jobba, den 10nde augusti. Sa det till min chef igår, så nu är allt det under kontroll. Sen när även Amanda berättade att hon kom in till skolan började han få lite panik. Vi är två stycken som skall sluta, plus sommarjobbaren förståss. Ska bli intressant att se ifall de får några andra arbetare dit innan vi slutar.
Ida för underliga ljud, hon sover. Jag höll på att flina ihjäl mig idag när jag stod utanför hennes fönster och hon satt sig upp i sängen och sa "jag har den jag med". Vadå? Hon bara yra nåt och peka på mitt rum. Jag tror, eller jag är ganska säker på att hon pratade i sömnen.
Idag har jag även ätit årets första körsbär, hallon och blåbär. Och alla de hittade jag på vår gård, plus smultron, men det har jag ätit förrut. Körsbär är nog så gott, när jag nångång skaffar eget hem med gård skall jag ha många körsbärsträd.
Nu skall jag återgå till mina syslor, nämlingen att städa. (Top things to do on your day off: cleaning)

Foton från bion igår

(fotade med min telefons kamera, inte så bra kvalite)




Lina lärde mig en ny sång idag

[Melodi: Fli]

Shire
Shire
Who's the fag in Shire?
Sam
Sam
Samwise Gamgee
Frodo
Frodo
Frodo and Pippin
But what about Merry?
There's somthing about Merry

[Melodin byter till: Flo Rida "Low". Slow verison]

He's got them appelbottom jeans and boots with the fur
Sauron is looking at her
She hit the floor
Next thing you know
Sauroman got low, low, low, low


Den sången hade Lina och Soffan hittat på när de var på semester i Norge. I laugh in my pants.

Tröttkajsa

Idag vaknade jag 05.47
Jag sku va på jobb 05.50
Jag var på jobb 05.54
När jag kom hem fick jag ett brev från Arcada, de hade godkännt mina betyg och arbetsintyg jag skickade in så nu är jag då officiellt en studernade vid Arcada. Jei.
Om en timme cirka ska jag o syster Lina till Ekenäs o se på Sex and the City- The Movie. Jag har sett den en gång tidigare med Michaela i helsingfors, men jag ser den gärna igen, och vad gör man inte för sin syster?

Den lilla datanörden inom mig

Igår och idag har jag försökt mig på att förstå datorer lite bättre, jag har nämligen försökt designa om min blogg. Det var inte det lättaste skall jag säga er, man borde kunna en massa komandon och kombinationer etc. Jag fick iallafall nånting ändrat, men jag tror det kan ta ett par dagar innan ni se förändringarna. Fotot som är min bakgrund har jag själv fotat i Padva. Ser nån min nya blogg redan nu?

J*vla fransman

Jag stod i butikskassan, han stod bakom mig. Sen blev han irriterad på mig och börja säga en massa obegripliga saker på franska. Han följde mig ut ur butiken, där han tog tag i mig och vägrade släppa. Jag sparka honom på smalbenet, då börja han bara skrika en massa (vad jag antar att är) svordomar. Men fortfarande höll han fast mig. Vad än jag gjorde, slog sparkade, bet så höll han fast mig och sa en massa saker på franska. Jag var knäpptyst. Sen slapp jag lös och började springa upp för trapporna, men han var snabbt efter mig. Om han fick fast mig eller inte kommer jag aldrig att få veta, för sen väckte pappa mig. God morgon på er!

Nya händer och fötter


De nya fötterna, med nytt nagellack som användes första gången idag.

Och händerna.

Det har varit lite kaos idag. Mamma och syster Lina har varit till Norge på barnlek, och så stannade de där några dagar längre och hade semster. Idag var det då meningen att de skull komma över till Finland med båt. Men de hade ju inte reserverat resan i förväg, så de ringde till mig när de satt utanför Siljas terminal och sa att båten var full och bad mig ringa till Viking och fråga om där fanns plats. De fanns det inte, nästa färja de skulle komma ombord på går om två veckor. Så efter att jag ringt till Finnlines (även de fullbokade hela veckoslutet) och mamma ringt till Birka (de tar inga presonbilar) bestämde sig mamma & C:o att ta in på hotell och ställa sig först i kö till morgonbåten imoronbitti. Så, om det blir några avbokningar kommmer de att komma över imorgon, annars blir det att köra upp runt hela östersjön. Skall bli intressant att se när de kommer hem. Nu fortsätter min apartment hunting.

..och ännu

Jag glömde ju berätta att jag har pratat med Sara och Belinda. Jag ringde i tisdags till Anna (flickornas mamma) och berättade att jag skall börja studer i Helsingfors i höst, och hon sa att hon skulle höra omkring ifall någon har en tom lägenhet jag kunde hyra. Vi bestämde även att jag skulle åka till deras sommarstuga i augusti. Men iaf, flickorna ville sen prata med mig, Sara berättade att de hade köpt en simbassäng, men att den nog var lite mindre än vår. Belinda berättade att hon skulle börja förskolan i höst. De är nog så gulliga. Kanske jag kommer att träffa dem oftare nu i höst när vi ändå kommer att bo i samma stad.


Ledig idag ännu

Yes, så två dagar har jag ledigt nu. Onsdag & torsdag. Förra veckan hade jag också onsdag & torsdag ledig. Och gissa vilka dagar jag har ledigt nästa vecka? Surprise, surprise, onsdag & torsdag. Det är ju bra med lite variation imellan. (Jo, jag är sarkastisk).
Idag skickade jag in en bostadsansökan till HOAS.fi och fick just mail att min ansökan hade blivit hylätty. Jag hade valt att jag vill flytta till en etta, men det får man först söka efter när man har bott i en annan HOAS lägenhet (en solu då) och är i slutet av sina studier. Trevligt, trevligt. Så nu måste jag då skicka in en ny ansökan. Jag sku bara såå vila bo ensam i en etta, men man får väl ta vad man får. Ska ännu kolla på privata marknaden, men jag tror priserna kommer att vara lite för höga för mig. Jag borde väl ha sparat lite pengar nu medan jag har jobbat, men det är ju så lätt att vara efterklok. Vi får se vad det blir av det hela. Jag är fortfarande så glad för att jag får börja studera i höst!
Jag skickade in mina papper till Arcada igår. Jag hade sju arbetsintyg, från sex olika platser. Och då hittade jag inte mina arbetsintyg från när jag var folkdanslärare i Pojo och Karis, men de är jag ganska säker på att jag inte hade räknat med de i min arbetserfarenhet när jag fyllde i ansökan.
Snart kommer Emma hit, sen skall vi sola och ha vårt eget spa. Fixa fötterna och ansiktet.

Världens bästa hund

Idag saknar jag Mindi jättemycket. Det känns så orättvist ibland att hon dog. Hon hade ju inte ens fyllt fyra år. Jag har satt upp foton på henne på pixbox.


Är hon inte bara FÖR söt?

Ledig dag idag

Okej, så nu har jag lite problem.
Första är mitt jobb. Jag skulle egentligen vilja sluta jobba där genast, men det är ju inte möjligt. Jag har ju två veckors uppsägnings tid. Ja, men mitt problem är när jag skall sluta, genast efter två veckor eller skall jag jobba en vecka in i augusti? Orsaken till varför jag funderar på om jag skall jobba en vecka in i augusti är för att jag får lite dåligt samvete att sluta den sista juli, för då slutar troligtvis två andra också, så då sku de bli ganska mycket i blåsten. Men den tillika så är det ju inte mitt problem, skulle de ha behandlat mig mer rättvist så skulle jag säker jobba där längre. Måste fundera på saken.
Andra problemet är min arbetserfarenhet. När jag sökte till yrkeshögskolor skulle man meddela sin arbetserfarenhet, och tror ni jag minns hur många månader jag har satt dit att jag har jobbat? Nej, så nu måste jag söka upp alla mina arbetsintyg och skicka iväg dem till Arcada. Hoppas jag har alla kvar. Jag vet att jag inte har ljugit om min arbetserfarenhet, jag kommer ihåg att jag räknade ihop i mitt huvud vad jag cirka har jobbat, lite i underkanten. Men vi får hoppas att det löser sig.

Så, egentligen var det bara två problem. Men ganska stora tycker jag, som förorsakar huvudvärk åt mig.. Ha en bra dag!

Lycklig

Här sitter jag i mina arbetskläder ännu och har inte hunnit fundera på mycket annat än att berätta åt alla varför jag är extremt lycklig just nu. Jag var nämligen påväg hem från jobbet när pappa ringde och frågade om jag kommer via verkstaden och söker posten, "här är ett brev från Arcada" sa han. Mitt hjärta börja genast slå dubbelt snabbare och jag visste inte riktit vad jag kände. När jag kom fram och fick brevet i min hand rev jag genast upp det och möttes av orden:
Grattis till din studieplats - välkommen till Arcada!

Det var en sån lättnad att läsa de orden, jag har de senaste veckorna gått och funderat på vad jag skall göra om jag inte kommer in, jag var till och med för några dagar sen och kollade in jobb utomlands på mol.fi
Så, denna flicka flyttar till Helsingfors i höst! *ler med munnen upp till öronen*

Coldplay

Jag skall ju som sagt på Coldplay konsert i höst i Globen, Stockholm. Just nu har jag Emma på besök, vi ser på Elizabethtown, och eftersom jag har sett denna underbara film säkert en tjugo, trettio gånger fick jag lust att surfa och kolla lite på hotell i Stockholm plus resorna dit och tillbaka. Och till min stora förvåning är de billigaste hytterna redan slutsålda till Stockholm med Viking Line den 16nde september! Det hade jag inte trott. Så jag (vi) borde väl börja fundera på att beställa resorna dit och hotellet/hostellet så där småning om. Vi har fyra biljetter, och hittills är vi väl bara tre på väg. Ena av oss bor utomlands för tillfället och kan vara lite svår att få tag på, sen är det så att jag och en annan som skall med kanske inte har så bra kommunikation för tillfället. Jag borde väl bara forgive and forget.
Det ska ändå bli helt sjukt kul att fara och se på dem, synd bara att de inte kommer till Finland, det sku bli så myky billigare då.

Padva/Bromarf summer 2008


Kväll vid vår strand


Mindi, som jag saknar så massor


På väg till båten


Mum and Dad på sommartorget


Jag älskar att åka båt som går fort


Kolla in mammas o pappas snygga hattar


Jordgubbar

Step Up 2 The Streets

Jag har nyss sett filmen Step up 2 the streets, den var helt otroligt bra. Det är en dans film, och de dansa helt underbart o häftigt. Amazing, amazing. Oj, om man ändå sku kunna dansa som dem. Det är väl en uppföljare till filmen Step up, fast det är nog inte fortsättning på den. Lite samma personen finns med, och man kanske fattar filmen bättre om man har sett Step up, men rikit bra kan man ändå se tvåan utan att ha sett ettan. Mycket bättre dans scener var det i tvåan. Nu sku jag vila ut och dansa i helgen, kanske man sku söka sig till ettan. Där är säkert inte så mycket folk eftersom det är regattan i Hangö, men det stör inte mig. Måst bara se om någon vill komma med. För till Hangö tänker jag inte fara.

Bill Clinton och de andra

När jag var lite yngre så brukade vi åka på bilsemester runt i europa, och ibland när vi tältade brukade mamma berätta påhittade historier för oss. Det här hände kankse när jag var en tolv år. Jag och mina systra fick alla säga en sak som vi ville att sagan skulle handla om. Jag sa Bill Clinton, Ida funderade lite och sa efter en stund Monica Lewinsky. När det va Linas tur att säga nånting sa Ida och jag "säg cigarren, säg cigarren".. men Lina sa Tarzan. Så mamma berättade en saga om Bill Clinton, Monica Lewinsky och Tarzan.

More work stuff

Jag har varit hemma idag, skulle ha haft jobb egentligen, men jag är sjuk så jag bestämde mig för att stanna hemma och ligga i sängen hela dagen istället. Har inte gjort något annat idag än luggit i min säng och kollat på filmer. Eller jo, jag pratatde med Dagny i telefon. Det va jättekiva, jag funderar nu på att åka dit och hälsa på henne i augusti.

Jag ha funderat på att sluta jobba den sista juli. Jag är så trött och slut på jobbet. Och nu när vi fick vår arbetslista för juli blev jag så arg att jag ville sluta genast, men jag behöver pengarna. Senast jag hade ett veckoslut ledigt var när vi var till provinssi (also veckoslutet den 14-15.06) och nu kommer jag att ha mitt nästa lediga veckoslut först den 26-27.07!! Det är bara inte rätt tycker jag. Jag kommer altså att ha jobbat fem veckoslut i rad. Kanske de tror på jobbet att jag inte har något annat liv. Nå de ska få se, på ett sätt sku jag vila lämna dem i pisset (vi är tre stycken som funderar på att sluta den sista juli, och då blir de endast tre stycken kvar), men sen tillika känns det lite hemskt att göra det. Men eftersom de inte ha tagit nån hänsyn till mig och mina behov, tänker jag inte göra det till dem heller.

Nu måste jag nog gå och lägga mig. Vi hörs imoron!

RSS 2.0