Sov gott!


Denna låt lyssnar jag ofta på när jag ska gå och sova. Så skön och soft!

Provdocka

Imorgon ska jag låta mina klasskamrater sticka mig med en massa sprutor. Jag tycker det ska bli jätteroligt att få skrämma livet av dem och börja skrika som en galen gris så de får panik och tror att de har gjort något fel. I'm evil! Hahaha!
Och hör ni, varför blev det plötsligt så kallt ute? Jag kom just hem från Michaela och Mickes, och jag frös så mycket att jag borde ha haft mössa och vantar på mig. Kollade på Ilmatieteen laitos och där säger dom att det är 4,1grader ute här i Helsingfors, det är ju nästan minusgrader!
Ja, men nu kom jag ju på när jag skrev det här att jag inte får fara till skolan imoron. Jag har ju nämligen, once again, glömt att söka mitt H&M paket från R-kiosken. Det har varit där nu sen förra onsdagen. Måste. Komma. Ihåg!

Babyabstinens

Det blev inget besök till de nyblivna föräldrarna idag, så för att stilla mitt dagliga baby behov kollar jag på bilder på de två härliga killarna.

Michaela och hennes son

Min mamma och mini-Lee

U, S and A

Jag vill verkligen åka till USA nästa höst. Förra veckan hade vi ett informations tillfälle i skolan om utlandsstudier. Om man vill söka till USA kan man bara göra det på våren, och ansökningstiden går ut nångång i februari. På infotillfället frågade jag om man kan lämna in sin ansökan tidigare, och visst kan man det, men man kommer ändå inte att få veta något före ansökningstiden har gått ut. Jag vill inte vänta ända till febrari, mars, april innan jag får veta om jag får åka dit eller inte. Jag vill veta det nu!
Jag älskar att planera och organisera saker, så jag sku nu redan vila börja fundera på vad allt jag ska göra där, vad jag ska ta med mig, rita tankekartor och skriva listor. Men jag får väl vänta med det till våren. Och jävlar vilken avskedsfest jag (och kanske Emma?!) ska ha, det ni, det är något ni kan börja se framemot redan nu!

LEnnart

Goddag gott folk! Gissa vad? Idag är det Lennarts namnsdag! Jag har firat det med en hazelnutlatte och en blåbärsmuffins på Wayne's Coffee, supergott!



Lennart gör succé på Padvastock

No hangover

Börjar man bli gammal när man tycker att det är skönt att vakna på en söndag utan krapula? Och det är faktiskt ganska länge sen jag hade krapula på en söndag, kanske vid Padvastock.
Igår hade vi Emma här på besök med lilla mini-Lee. Vi var ut och gå lite i Pojo med barnvagnen, ska bli roligt och se om det börjar gå rykten om att jag ha fått en bebis. Mamma var nog helt såld (precis som jag) när hon fick ha lillen i famnen.
Ja, och så fick jag ju mitt hår klippt, det tog kanske sju minuter. Det blev inte några stora förändringar, men det känns mycket skönare och lättare.
Nu borde jag stiga upp ur sängen och kolla om morgonmålet fortfarande är framme på bordet. A bientôt!

Två bebisar och en dag

Ja, här föds det bebisar villt till höger och vänster, men vad är inte härligare än det? Är för tillfället hemma i Pojo kom hem about en timme ago. Har varit till skolan idag, till gymmet och till kvinnokliniken. Var och hälsade på de söta nyblivna föräldrarna och deras ännu sötare son. Han var ganska hungrig, eller så var han bara helt enkelt ivrig på att ligga i mammas famn. Så söt och härlig, på måndagen ska jag fara och trakasera dem igen.
Och så har jag ju varit och hälsat på min gudson också, han var också väldigt hungrig. Kommer troligtvis att spendera en hel del tid där den här helgen. Ja, och så ska jag ju till frissan på lördagen! ÄNTLIGEN!

Ibland kan det vara bra att vara egoistisk

Jag gör ibland saker som får mig att må bra. Som när jag åker spåra och det kommer en äldre person så stiger jag upp och låter dem sitta iställe. Då är jag både omtänksam och självisk på samma gång. Förstår ni vad jag menar? En gång betalade jag en flickas tågbiljett hem från Helsingfors till Sjundeå eftersom hon endast hade visa electron och det fungerar inte på tågen. Då kände jag mig bra för hon var så tacksam över att jag betalade hennes biljett. Min nyaste egoistiska action är att jag har börjat sortera avfall. Köpte ett roskis till från IKEA och biopåsar från butiken. Så nu är jag en naturvänligare egoist.

Michaela och Micke har just blivit föräldrar till en liten pojke! Helt underbart!

Orm


Världens bästa gudmor


Jag ska sträva efter att bli världens bästa och coolaste gudmor! Jag ska lära honom (Alex möjligtvis, namnet är väl inte helt bestämt ännu?) vilken bil man ska köra med, Chevrolet ofcourse. Och spela spel med honom så ofta han vill (och kanske lite ännu oftare). När han blir äldre ska jag ta med honom till Påminne och lära honom åka snowboard (så han kan imponera på alla flickor). Och varje gång jag är i ett nytt land ska jag köpa det häftigaste vykortet och skicka det till honom (och kanske någongång ta honom med på en resa). Tuffa kläder ska han också få av mig. Och när han tycker att hans mamma är jobbig så ska jag vara där och hålla med honom.
Åh, nu saknar jag nog honom ganska mycket, ska bli så kiva att se honom igen!

Så var veckan nästan över redan

Jag tror att det kanske blir helt ändrade planer för imorgon. Min kompis for nämligen in och föda idag och jag kan ju inte åka hem innan jag har fått se lilla pojken. Så troligtvis blir det avfärd mot Pojo först på kvällen.
Medan jag har fixat om här i min lägenhet så har jag även rensat mina klädskåp. Vad gör man egentligen med flera år gamla skjortor som man ytterst sällan använder? Så nu ska jag föra alla mina gamla kläder till en klädinsamling, om inte min syster vill gå igenom dem före?

Så här mycket kläder skall jag göra mig av med.

To marknan or not to marknan

Ska täffa min organisation & ledarskaps grupp nu klockan 9 i skolan, känner mig inte alls motiverad. Om jag bara sku få så sku jag gå någon annan kurs istället, men vi måst väl ha den här kursen för att bli färdiga.
På helgen ska jag åka hem till mina föräldrar, och på fredagen är det då den traditionella höst marknaden i Ekenäs. Jag borde snart bestämma mig för om jag ska fara dit och gå mellan alla stånden och spana efter bekanta, eller bara hänga hemma hos meine parents. Om jag far på marknaden så borde jag starta relativt tidigt från Helsingfors på fredan, annars har jag ingen panik. Men jag är så glad att jag ska få träffa min gudson igen! Och så ska jag se till att Emma får sovet ordentligt, jag kan fast lära mini-Lee lite Lennart sånger under tiden. Annars så börjar min lägenhet så småningom bli höst klar, jipii! Nu funderar jag på om jag borde ordna inflyttnings-/ommöbleringsfest eftersom jag ännu inte haft nån. Vad tycker ni? A bientôt!

Vad jag har grejat med på föreläsningarna:


Jag har fixat på min tankekarta. I det här skeedet harmar det lite att jag inte lyssnade mera på vad våra föreläsare sade eftersom jag har tent imorgon. Jag brukar nämligen väldigt sällan läsa på en tent, utan tar det mera på talang och skriver det som jag kommer ihåg från föreläsningarna och basgruppsträffarna, och vanligtvis fungerar det helt bra. Men nu känner jag lite oro inför imorgon eftersom de flesta av mina klasskompisar säger att det kommer att skita på sig för dem. Imorgon kommer jag att veta ifall det sket på dig för mig med.

Since last time


Har jag lagat supergoda grekiska köttbullar

och varit i skolan

Igår var jag ut på länk med Michaela

Och detta är vad som fanns i paketet jag fick från posten.


Adios amigos!

Jag fryser som någon annan isbjörn och skall om mindre än en halvtimme släpa mig iväg till jobbet. Tror det sitter en man ute i trappuppgången, hur ska jag våga gå ut? Det blir en 14timmars jobb dag idag, så kommer att vara ganska död när jag kommer hem. Yes, ha en skön söndag everybody!


Gissa vad jag fick för paket från posten i torsdags?

Kräftskivan

Fan also vad jag hade roligt igår. Vi började ju som sagt kvällen hemma hos Lina och åt goda kräftor som hade luggit i ölbad (eller vad det nu heter..) och drack vin och sjöng snapsvisor.

Efter kräftätandet spelade vi mitt favorit spel, nämligen När&Fjärran, men det tog ganska länge så vi hann aldrig spela det färdigt innan vi gick till baren.

Jag har nu haft en längre tid lust att köpa ett rött läppstift åt mig, men varit ganska osäker på hur jag sku passa i det, men igår då så lånade jag av Lina ett härligt rött ett och jag var mycket nöjd med resultatet. Försökte ta en bra bild, men man ser kanske inte färgen så bra:

Sen bar det av mot Cirkus, det var nog på tiden för oss att hitta ett nytt ställe, eftersom vi oftast hänger på Mollys när vi festar tillsammans.


Cirkus var helt nice. Lina hade två av sina kollegor där som hon kände, och ena av dem är från Norge och hade kompisar på besök därifrån. Och jag kan nog inte fatta hur jag kan ha så svårt att förstå norrmän, de fick till sist börja prata engelska med mig. Och engelska pratade jag mycket under kvällen. Träffade nämligen också en man från USA och jag disskuterade säkert i en halv timme om hur mycket jag vill åka dit ett år och hur jag sku vila lära mig prata engelska flytande. Men det var väldigt nice.

Jag åkte med till Linas för att sova där iställe för hemma hos mig, och då tyckte vi nog att vi är så hungriga så vi gick via ABC efter mikropizza åt oss. När vi kommer in till Linas så värmer vi våra pizzor och ska börja äta. Jag skär en minislice åt mig, inte mycket större än min tumme, äter den och bestämmer mig sen för att gå och sova på golvet. Lina åt lite (och då menar jag lite) mera än mig och sen gick hon och sova på WC:n. Härliga gamla traditoner.

Så, idag när vi vaknade på morgonen (ja, eller kanske mer mot eftermiddagen) hade vi våra pizzor kvar på bordet ouppätna och jag sov i soffan och Lina hade hittat tillbaka till sängen. Efter lite om och men beställde vi nya pizzor till oss och såg på baywatch.

Sneak preview 2


Jepp. Nu beger jag mig av. Trevlig fortsättning på kvällen!

Gym och café

Hiskelit skönt var det nog att vara till gymmet igen, skönt att känna hur man gör något bra. Men min kondition och styrka har nog blivit avsevärt sämre under sommaren, nästan så man skämdes när man stod där och flåsade på crosstrainern.
Efter gymmet var jag med Emma till Luft och käkade lunch, en supergod sallad med räkor, oliver-champinjon blandning och feta ost. Jag orkade inte ens äta upp hela, så mycket var det. Rekomenderas varmt!
Nu ska jag platta håret och byta kläder.

Min sallad

och Emmas latte + brownie

Kräftskiva ikväll

Ikväll ska jag få äta kräftor, vilket jag älskar. Lina bjuder oss hem till henne för att frossa i godheterna och sen skall vi senare besöka Cirkus. Jag vet till och med vad för klänning jag ska ha på mig, det är sällan det händer så här tidigt före. Tänkte ta klänningen jag hade på Coldplay konserten, den behöver ju bli använd lite fler gånger. Men dagens stora problem är nog hur jag ska ha mitt hår. Får se vad det blir. Nu ska jag fortsätta att fixa i lägenheten, sen besöka gymmet (JA, jag skämtar inte!) och efter det börja fixa mig i ordning för kvällen. Trevligt veckoslut everybody!

Vadå resväskor?


Hur många resväskor behöver en person egentligen? Men jag vill ju inte heller slänga bort någpn av dem fast de tar mycket utrymme. Och jag kan behöva alla på en gång någongång, eller hur?

Hemma och pynjar

Det blev ingen skola idag. Sku ha haft organisation och ledarskap, men jag försov mig. Som tur var det inte obligatoriskt, så jag behöver inte ha dåligt samvete. Var hemma ganska sent igår, och som vanligt hade jag jätteroligt med S & B. Jag lärde mig att jag har större tissar än barbie dockor, men att det finns många som har större tissar än mig i verkligeheten. Fick även mitt hår borstat, och Sara meddelade att jag högst får klippa bort en centimeter från det.
Ikväll åker jag kanske till Emelie och syr mitt sängöverkast, så att jag kan börja använda det igen, nu är det så stort att det bara är jobbigt att bädda sängen med det så det finns uppe på en hylla.
Dagens låten: Glassigt - Mange Schmidt

Sneak preview



Nu måste jag lämna min röra och fara till skolan. Efter skolan ska jag och vakta S & B, kommer säkert att vara hemma först elva-tolv tiden i kväll, så hinner inte göra så mycket idag. See you later!

Ikea med mera

Idag har nog ivern till att vara kreativ gått upp i skyarna. Först var jag till IKEA och handlade för långt över 150euro. Sen kom jag hem och märkte att jag nog behöver mycket mera saker och att jag vill göra en hel makeover i min lilla etta. Så nu har jag pynjat på sen fyra i eftermiddags ungefär och min lägenhet är i en enda röra. Men det skall nog bli bra och mysigt ännu ska ni få se, en höst-lägenhet.

Så här såg det ut när jag började idag:


Dagens shock: jag var till butiken och handlade endast städ saker (dvs. en golvmopp, rengörnigsmedel, trasor och annat smått och gott)

Lyckliga Lee



Här ser ni Lilla Gubben och en stolt blivande gudmor!!

Planer för vecka 38

- Vinka hejdå till Emma som far för två veckor till Grekland.
- Je lis beaucoup francais.
- Vara barnvakt en hel kväll åt S & B.
- Skriva på Organisation & Ledarskap uppgiften.
- Äta massor med kräftor hos Lina -> senare besöka Cirkus.
- Jobba 14 timmar på söndagen.
Besöka IKEA och göra av med pengar.
- Besöka gymmet igen.
- Gratulera Karin och Sara på deras födelsedagar.
- Rensa mina klädskåp.
- Köpa frukt från Hagnäs torget.
- Lyssna på en intervju med Coldplay och halva deras konsert som sänds i radion.

Dagens gåta: Vem är detta?


Frustrerande

Varför kan jag inte ladda upp bilder på bloggen längre? Nu i duschen och sen till skolan. Adios! Au Revoir!

Här bloggar vi när vi borde sova

Tjena! På de tre senaste dagarna har jag gjort följande:

- Besökt BB yttreligare en gång
- Haft Fransk-kväll med vin och "jag har aldrig" spelet
- Varit och ätit massor med pizza på Rax
- Lyssnat på en föreläsare från England
- Jobbat på Vandahemmet
- Varit på länk med Mixu
- Shoppat nya byxor och hårband

plus en massa andra små grejer. Nu åker jag troligtvis hem till mina föräldrar över helgen för att se på foton från deras Irland resa, möjligtvis besöka Padva, motionera med Amanda och hänga hemma hos Emma och bebisen hela tiden.

torr humor jag har

  • Vart ska man gå när man tappat sin klocka?Jo,till SJ,för dom har vagnar som spårar ur
  • Det var 2 personer som stod vid en å. den ena sa: va vackert det va. då sa den andra: det är din åsikt.
  • Vad för slags IQ har en katt? -missförstånd
  • Vad blir det om hundar står i en cirkel? -hundring

Besökt BB

Dagens höjpunkt har nog varit när jag var till BB och hälsade på den nyblivna mamman och lille gubben. Han var så otroligt söt, det går inte heller att förklara. Och jag fick ha honom i famnen! Konstaterade att han nog egentligen är en tredjedel min eftersom jag var med på förlossningen, men jag kan gå med på en fjärdedel, eftersom det nu var Emma som gjorde grovjobbet. Då kan han vara en fjärde del min, en fjärde del pappans och sen två fjärde delar mammans. Helt rätt tycker jag. Kom också på det perfekt mellannamnet, nämligen Lee. Oliver Lee. Helt perfekt.

Annat idag. Franskan var hur kul som helst, jag känner mig som om jag faktiskt kan någonting. Efter skolan var vi till caféet runt hörnet (Luft) med två av mina klasskompisar, åt en himmelskt god brownie. Nu skall jag laga läkemedelsräkningen!

Det här börjar bli mycket irriterande!

Jag vet inte vad det är för fel på mig, men jag får inte sömn! Gick och la mig där runt halv elva tiden, och hur jag än försöker vill inte sömnen komma. Och det värsta är nog att jag skall stiga upp om ungefär fyra och en halv timme. Så, skall gå tillbaka till sängen och försöka få sömn och drömma om Frankrike och inredning.


I want to go back there!

Bonsoir!

Moi, je m'appelle Lee. Je suis une étudante d'Arcada. Je suis Finlandaise et j'habite à Helsinki. Je parle suédois, anglaise, finnois et une peu allemand et francaise. Je suis drôle et parfois bizarre.

Jag måste ju få öva lite franska ibland. Imoron på morgonen skall jag berätta det där för min franska klass. Förhoppningsvis kan jag prata lite mer avancerad franska när vintern kommer!

Vad skulle ni göra?

Inatt vaknade jag fyra tiden och trodde att jag var i en förlossnigssal. Förlossningssalen var på första våningen, och på andra våningen fick papporna vänta på att deras barn skulle födas. Två pappor på övre våningen hade börjat strida eftersom den ena i misstag hade knuffat till den andra. Det tog en tid innan jag insåg att jag låg i min säng och att papporna som stred var min granne som bor ovanför mig som skrek och svor. Jag försökte sen somna om, men jag hörde bara hur han svor och skrek hela tiden. Sen börja det slå i dörrarna och ha en massa annat ljud och mittiallt hörde jag hur en kvinna började skrika för fullt, att "Se på mitt huvud! Rör inte mig!" på finska då. Jag var ganska rädd och funderade på om jag borde ringa till polisen. Jag övervägde och funderade vad jag skulle säga och jag var inte helt säker på om det var i lägenheten ovanför mig eller snett ovanför mig som ljudet kom ifrån, då hörde jag hur det ringde på en dörrklocka och jag vet inte om jag inbillar mig men jag tyckte att jag hörde nåt om någon konstapel. Anyway, efter att det ringde på dörrklockan och jag hörde några män prata så blev det helt tyst, så jag somnade sen om. Det är väl egentligen min skyldighet att ringa polisen eller? Jag tror nog att om det händer en gång till så kommer jag nog att ringa, för det lät jätte obehagligt.

The miracle of birth

Igår fick jag vara med på Emmas förlossning.
Före var jag ganska närvös, hade inte riktit heller förstått vad som skulle hända. När jag kom dit halv 11-tiden på morgonen mådde emma lite dåligt, hon hade öppnats cirka 3cm och hade lite sammandragningar. Under dagens lopp blev sammandragningarna bara värre och 19.07 föddes Emmas lilla pojke. Emma hade inte den lättaste förlossningen (men jag antar att ingen förlossning går smärtfritt så..) och några av mina vänner hade varnat mig att jag inte skulle bli rädd för att själv föda, men när pojken kom ut och Emma fick honom i famnen och jag såg hur lycklig hon var så visst jag att det är värt det.
Min uppgift var egentligen bara att vara där med i rummet. När de satte epiduralen åt Emma fick hon klämma min arm och annars satt jag brevid sängen ifall hon skulle ha behövt mig. Tog också foton förståss. Men Emma sa att jag hade varit en bra stödperson och det är ju huvudsaken vad hon tyckte.
Och Gud vad han var söt lille Oliver! Jag har aldrig sett något så litet förrut, han var så mjuk och gullig. Ärligt så blev jag lite babysjuk.

Nu skall jag fara till Michaela och Micke som snart också skall få en liten krabat. Tur för mig med så jag kan bota min babysjuka. Sen skall jag till Lina och kolla på lite film. Skön och lugn lördag!

Vita tygskor + tvättmaskin = disaster?

Vet nån om jag kan tvätta mina vita tygskor i min tvättmaskin? För de är inte så vita längre. Om tvättmaskinen är ett big no-no, så hur ska jag då tvätta dem så de blir vita igen? Vadå, tummen mitt i handen..?

Jag kom fram till idag att om jag sku måsta sträva efter någon annans livsstil, så skulle jag välja min au-pair familjs. De äger en lyxlägenhet i Eira, har råd med både barnflickor och städerska, jobbar med intressanta och krävande jobb och reser åtminstone en gång i månaden. Inte så tokigt.

Nu borde jag gå ut och gå en sväng, snart börjar de skjuta raketer så kanske jag har något underhållande att se på då. Ja, och idag satte de igång Emmas förlossning, så här, inom de närmaste tre dagarna skall jag in till BB och vara med när hon föder. Spännande och skrämmande på samma gång!

Grillkväll och barnvakts jobb

Igår var jag på min ämnesförenings (Hosk) grillkväll. Det var roligt, Michaela och Micke var där och sen fler av mina klasskompisar. Jag var hemma redan före tolv på natten och vaknade idag utan krapula. Mycket lyckat. Om ungefär en och en halvtimme skall jag och söka B från hennes eftis och sen ska vi hem och ha roligt. Det är så länge sen jag har sett mina au-pair barn att jag riktigt ser fram emot det, dom kommer att ha vuxit en massa en jag senast såg dem på våren!
Snart är det veckoslut igen, SKÖNT!

Nå, vad hände?

Nu skall jag berätta om Padvastock 2009. Det blev inte alls som jag planerade från början, men band och camping, men mycket lyckat oberoende.

Vi, ett lass med brudar från stan, kom ner till Padva på fredagen redan. Då var det mer chillas med knyt-kalas, kubb-spelande, lite alkohol intagning och stövelkastning. Eftersom sommarn nästan var slut så blev det ganska snabbt mörkt, så när jag och Emma ville gå och simma var det bara att ta ficklamporna och sällskap med sig. Efter att vi sett en fladdermus komma flygande mot oss for två hem medan vi andra gick ner till stranden. I havet var fiskarna tokiga och det kändes som om våra fötter blev uppätna av småfisk.

Lördagen startade vi med morgonmål och bastubadning. Efter bastun var vi nästan alla och simmade, och vattnet var fortfarande ganska varmt, tyckte jag iallafall. Det blev jättefint väder så vi satt och solade på terassen och drack för att inte bli uttorkade. Vi förflyttade oss sen över vägen till sterbhuset (där Emma och Emma för övrigt hittade björnskit) för att leka och ha kul. Det var ju forneldarnasnatt och dans på Skatafé, så bilar åkte det förbi ganska ofta. Vi tyckte att det var väldigt roligt att vinka till alla bilar, och de flesta vinkade tillbaka, även några tutade. Medan vi lekte och hade kul anlände det flera folk till festen, både inbjudna och icke-inbjudna, men alla var lika välkomna! Vi for sen så småningom tillbaka till "päätalo" för att avnjuta lite grillmat, och fler folk dök upp. Sen var det Allsång på Stenkulla som gällde, en succé även det. Vi forstatte leka, och kasta stövel. Även lite gitarrspelande fick vi lyssna på. Och Lennart gjorde comeback och fick bästa möjliga mottagande. Som vanligt går tiden allt för snabbt och när jag gick i säng halv sju på söndag morgon hade solen nästan stigit upp redan.

Mycket förvånande så hade ingen någon grym krabbis på söndagen, alla var nu bara allmänt slöa, förrutom några killar som fortfarande var påverkade. Vi spelade ett sista spel kubb, grillade, städade och åkte hem till Helsingfors. Och så var hösten här.

Tack alla som var med, och vi tar det igen nästa år!




Stövelkastning på G

Hela havet stormar

Kortleken

Vinka till bilarna

Festen är fullt igång

Så kan det gå när man har roligt..!

Dagen efter.


Sjukling ?

Varför är jag så trött? Igår for jag och sova typ tio tiden och steg upp sju idag, och nu sitter jag bara här och gäspar. Är det månne ännu trötthet från helgen eller håller jag på att bli sjuk? Jag har också halsbränna typ hela tiden, känns mycket konstigt. Kanske jag borde ta en powernap.
Igår hade jag franska för första gången, det var roligt! Nu sku jag vila läsa mera, men ögonen åker bara fast när jag läser.
Var också och hälsade på Emma som ligger på kvinnokliniken igår, snart kommer väl hennes bebis ut :)

RSS 2.0