Blivande socionomer äter pizza


Det här med julen

Igår skrev jag ju då om att jag börjar längta till julen redan.
Tydligen är jag inte den ända.
I höghuset mittemot har någon redan pyntat för julen.
Julljus, röda gardiner och en ljusstake.
Vad jag kan se från min lägenhet då, vet ju inte hur den ser ur inuti.

Ser ni?

Fransk musik


Lyssnade på lite fransk musik. Denna låta var jättepopulär när jag bodde i Bryssel för över tre år sedan. Vad tiden går snabbt!

S, om jag får lön imorgon har jag bestämt mig att klä ut mig till ett av dina förslag, bildbevis kommer (eventuellt) senare!

Slö, snö?

Jag har redan börjat längta efter snön och julen. I vinter ska jag åka snowbord i mängder. Och ha extra mycket julstämning.
Imoron är sista dagen skola för denna vecka, sen ska jag se till att få något gjort, för jag har varit ganska slö hela veckan.
Nu i sängen och tråmas med Lina. God natt!

H-h-h-halloween

Kan någon hjälpa mig med ideer om vad jag sku kunna klä ut mig till på lördagen? Helst något läskigt så jag kan skrämma folk.
Nu när Lina är här så sover vi två stycken i min lilla 120cm breda säng, och det är nog inte så bekvämt flera nätter i rad, så jag ska gå och lägga mig redan nu så jag får något sovet.
Så, Good Night!

HILFE!!

Jag tappar på allvar just närverna! Jag KOKAR!!!!!! Och allt är på grund av att jag inte är teknisk av mig. Och för att jag inte hittar min jävla kalender från ifjol, vem fan ha varit här och gömt den? VA, VA, VA?!?? Min syster sku vila slippa in på mitt internet, men jag har ju glömt bort vad mitt jävla internet lösenord är! Jag har skrivit upp det i min förra kalender, men den är ju som sagt borta. Så idag har jag ringt två gånger till Welho för att fråga vad jag kan göra åt saken och de har varit trevliga och försökt hjälpa mig, men ändå fucking får jag inte det att fungera. Nu ger jag upp!!! Kanske jag börjar lugna ner mig snart.

Spöken i min lägenhet?

Det har varit mycket prat om läskigheter den sista tiden, kanske det beror på att det snart är Halloween. Jag fick höra en dag om en kvinna som hade haft en karl som bodde under hennes säng, och sen dess ha jag ibland kännt lite obehag. Och nu har det börja hända konstiga saker i min lägenhet! Kanske jag bara inbillar mig, men på lördagen när jag sku fara och möta min syster till tåget så stängde jag dörren till badrummet och där bakom låg ett örhänge som jag aldrig förut i mitt liv har sett, konstigt! Och samma sak hände igår när vi sku gå ut och gå med Lina, på samma ställe låg en pusselbit! Det händer konstiga saker här!

Känner någon igen detta örhänge?

Eller den här pusselbiten?

Fattar ni?


Lina spelade upp den här för mig idag. Hör ni vad han sjunger för nåt?

Syster har anlänt!

Ja, eller igår kom hon ju redan. Vi gör nu inte så mycket annat än ligger framför våra datorer, men det finns inte så mycket annat att göra i min lägenhet heller. Idag och igår har jag lagat mat enligt recept åt oss, det blev riktigt mums. Får se om jag orkar göra det hela veckan. Det blev en myskväll igår med chips och godis + film. Sen hade jag dåligt samvete idag så jag drog Lina med ut på en länk. Så nu ha Lina fått se lite annan sida av Helsingfors än vad hon är van vid. Vanligtvis när hon är här så går hon bara ut och in i butiker och ser på kläder istället för naturen.

Ute och är hurtiga..

..inne och slöar!

Uppdatering på min önskelista

Ja! Ida, Lina, Mamma och Pappa. Jag önska mig även Prison Break, alla 4 säsonger på DVD. Bara ifall era huvuden är toma på ideer.

Dagens heting


Mums, mums, mumsfilibaba! *djup suck*

Kaffe

Jag dricker inte kaffe så ofta här hemma, så nu har mitt kaffe gått över sitt bäst före datum. Jag gjorde ändå kaffe, men det var inte drickbart. Anyway, jag fick höra av en kompis att mörkrostat kaffe är mycket hälsosammare än ljusrostat, så det ska jag köpa nästa gång jag går till butiken. Det kaffe jag hade nu var så ljust som det kunde bli, det var säkert billigast och därför köpte jag det. Men hälsan är nog viktigare än pengar.

Bon voyage

Jag sku vila resa, resa, resa. Till London kommer jag väl nästan 100% säkert att fara ännu före jul, men jag har en otrolig lust att åka till Paris just före jul. Det sku vara helt magiskt att få gå upp för Champs-Élysées när den är smyckad med julljus! Och barnet i mig vill besöka Disneyland igen, där är säkert också helt otroligt vackert vintertid. Men troligtvis blir detta bara drömmar för mig, pengar har jag ju inte överlopps av.
Nu ska jag försöka vara en flitig studerande. Trevlig helg alla!

God natt (kanske)

Det blev ingen pubrunda för mig ikväll. Av flera orsaker, men mest för att jag inte riktigt hade lust och sku säkert ba ha suttit och sett på klockan och räknat timmarna tills jag sku ha kunnat gå hem. Och varit ett uselt sällskap. Då är det nog bäst att stanna hemma.
Mina ögonlock känns tunga, så jag borde kanske gå och sova. Men när jag tillika borde göra på mina skolarbeten, vilket jag typ inte ha gjort hittills.

(Idag har jag haft en youtube dag. Som ni kanske märkt.)

I Norge



gick jag och sjöng på en egen version av denna låt.
Eller bara refrängen av låten egentligen.
Michaela och Dagny vet vad jag pratar om.
Det jag syftar till börjar 49 sekunder in i låten.

NEJ!

Varför ska det regna? Det passar sig inte alls. Snart ska jag gå ut, och jag kommer att bli blöt! Jag fick väldigt bråttom att stiga av tåget en dag här för flera veckor sen, vilket resulterade i att jag glömde mitt paraply inne i tåget. Och fattig studerande som jag är har jag inte råd eller lust att köpa ett nytt paraply, jag hade nämligen köpt det förra för bara ett par månader sedan.
Nej, men nu ska jag sätta på lite bra musik som jag får fiilis av och börja laga mig klar inför kvällens pubcrawl.

Better version


Absolutely

Frukost

Idag ska jag äta en dunderfrukost. Med kokt ägg, kaffe, knäckebröd, yoghurt, satsumas och saft. Vanligtvis äter jag en yoghurt och dricker vatten. Idag lyxar jag till det lite.
Ser på en grym (brutal) och lite tråkig film tillika, nämligen Watchmen.

Bortglömda foton

Jag hittade inte min minnessticka här på måndagen när jag sökte den (det visade sig att jag hade lånat ut den och glömt bort det) så jag fick söka upp ett minneskort till kameran för att lägga Power Pointen på och då hittade jag foton på kortet som jag inte har sett på evigheter. Alltid roligt med bortglömda foton.



Efterlyses: Motivation

Jag sku verkligen behöva lite motivation till att skriva mina skolarbeten! På fredagen skall organisation & ledarskaps dagboken (på typ 10 sidor) vara inne, och på måndagen skall hemtenten vara inne. Och jag har inte börjat på hemtenten, och skrivit bara en halv sida på dagboken.
Jag känner mig motiverad att göra en massa andra saker; motionera, läsa min bok, laga mat, läsa mera om Aloe Vera och planera, ja, till och med städa. Men skoluppgifterna orkar jag inte ens se på.
Och så är jag ledsen för att min lärare är sjuk, så jag måst vänta ännu en vecka innan jag får reda på när jag kan åka och hälsa på min syster till London.
Men annars är jag på jättebra humör!

Mitt kylskåpsinnehåll


Svartvinbärssylt, Lingonsylt, Honung, Fetaost, Öl, Cider, Vin, Baileys, Koskenkorva, Absolut vodka, Kalhua, Potatis och vitlök. Man kan nog klassa mitt kylskåp till ett studerande kylskåp. Eller hur?

Vad har ni i ert kylskåp?

Andra glada nyheter!

Nu är det bara en vecka kvar tills min lilla-lilla syster kommer till mitt och bor här en arbetsvecka. Hon ska nämligen praktisera på radio x3m. Så ni vet vilken radiokanal som gäller nästa vecka!

Jag vill ha:


Denna outfit. Och bo i New York. Eller Paris.

Typ ingen praktik!!

Jag vart så otroligt glad igår när jag kollade mina skolmail och såg att vi hade fått våra praktikplatser. Till saken hör att jag har tänkt ansöka om förkortad praktikläng, men de som känner mig vet att jag ibland kan ha svårt att få i stånd saker, och den här gången hade jag himla svårt att få mina arbetsintyg kopierade. Så jag skickade mail till vår lärare och fråga om det var för sent för mig att lämna in dem och hon svarade: jag har redan räknat med att du har förkortad praktik = 2 veckor. Så då trodde jag att jag kommer att få två veckor kortare praktik, alltså att jag sku vara på praktik i 4 veckor. Jag var ju redan jätteglad över det, men så igår så hade hon skrivit att jag ba behöver vara 2 veckor på praktik. Fatta, bara 2 veckor!! 10 dagar!! Så skönt. Nu väntar jag ba på att få veta när jag är ledig så jag kan beställa flygbiljetter till London. Wohoo!

Till mina härliga föräldrar och mina söta systrar

Detta är vad jag önskar mig i julklapp i år:
  • En pulsklocka
  • Iittalas kivi lyktor (de där små man kan ha värmeljus i)
  • Halvårs prenumation på tidningen fitness magazine
  • En "socka" till min iPod så den hålls varm
Om jag kommer på något mer så meddelar jag er!

Den här filmen vill jag se



Kommer nån med och ser den med mig?

Hullugare Päivän får man nog leta efter

Jag är inne i en sparar period, kommer väl att hålla i sig ända tills jag åker till London, får vi hoppas iallafall. Anyway, jag besökte Hullut Päivät två gånger och summan var två ynka böcker. Men jag är mycket nöjd med mina köp. Skulle även köpa en julklapp till min syster, men tyvärr var den saken slutsåld när jag kom dit på lördagen.


up, up and away !

Idag åker jag hem till mina föräldrar. Men innan det ska jag besöka mitt gym och svetta skiten ur mig. Or something. I morgon ska jag (med hjälp av Maria och Emma) hålla mitt första Aloe Vera party, spännande! Och på måndagen partajar vi här i Helsingfors! Idag ska jag få träffa min gudson, måst lära honom något fint ord eftersom allt hans föräldrar lär honom är fula finska svordomar. Ajaj. Kanske jag lär honom ordet hjälpsam. När han blir äldre och jag är barnvakt åt honom ska vi läsa högt ur Sagan om ringen, det kommer troligtvis att bli hans favorit bok. Nej, men nu ska jag ta och äta en yoghurt. A bientôt!

I give you:

some pictures.


"Neeeej! Fota mig inte!!!"

"Yo, yo man" "West-side, east-side, yo yo"

"Idag på specialpris: Yoghurt med ögonfransar för 50cent styck!"

Coincident?!

Igår gick jag förbi detta hela tre gånger. Och alla gånger måddes jag gå där förbi, det var inte på grund av att jag är nyfiken. För det är jag ju inte alls.

Moahahaha !


Mitt liv

Blev lite inspirerad att läsa Boken om mej här en dag, och jag blev så sentimental. Så söta grejer, jag kommer att älska att fylla i såna böcker åt mina barn.

"Hur förberedde sej mamma och pappa för min ankomst? -- Ännu på BB när du gav tecken att du ville ut, så passade pappa på att ta sej en tupplur. Men han var med och såg dej komma till världen och han tyckte du var underbar, så underbar att han inte fick fram ett ord. Det var bara tårar som kom."
"När? -- Överraskade jag med mitt första leende: 30 september -85 (pappas namnsdag)"
"När? -- Var jag första gången i kyrkan: 3 dec 1986 (jag pratade mera än prästen)"
"Mina första ord och meningar -- Si mamma, si pappa var ett populärt uttryck när du körde med mopon"
"Mina första lekar och leksaker -- När du var ung. 1år2mån lekte du kuragömma. Lekte ingen med dig förde du kramdjuren bakom soffan och smög dej på dem. Du hade mycket roligt."
"Mitt första älsklingsdjur -- Ett annat kram'djur' är Emil (en stickad clown), honom började jag våldföra mig på vid ca. 5mån ålder. Jag bet honom i fötterna, rev honom i håret och rosetten och dessutom var han jätteskön att ligga på!"
"Mina bästa lekkamrater -- Pappa!!! Moffa kom som god tvåa."



Beslutsångest

Vad ska jag göra i helgen, stanna hemma eller åka till Pojo? Det är så länge sen jag hade en helt ledig dag då jag bara kan slappa hemma och göra de sakerna jag tycker om, att greja på mina listor och böcker. Visst kan jag slappa i Pojo också, men ändå inte på samma sätt. Men jag har tillika så lessamt efter lilla gubben. Får se vad som händer, jag bestämmer väl mig först på fredagen.

Fri dag


Tortillas är helt super gott..

..men shottar är nog ännu godare

Slickepinne + stretching = sant

Ut o svänga på rumporna

Let's see

vad som har hänt på sistone. On friday hade vi ett långt seminarium i skolan, och tyckte därför att vi behövde få slappna av efteråt. Så vi åkte till mitt och lagade tortillas. Drack lite alkohol gjorde vi med, och sjöng och spelade Alias. Helt toppen kväll! Lördagen togs med chill-attityd. Jag städade och såg på olika program, på kvällen var jag ut och åt med Olle & Olle. Vi var till Memphis och jag åt lamm, supergott! On sunday jobbade jag hela dagen, 14 timmars jobbpass igen, så den dagen gjorde man inte så mycket annat. Today har jag pratat engelska i skolan och sen varit på kaffe till Kampen med Michaela och Micke. A short summary of what I've done, så att säga.

It's such, it's such a perfect day. It's such a perfect day!

Jag blev helt nyförälskad i Coldplay idag. Så nu är vi tillbaka i the honeymoon fasen. LOVE!


If you go, if you go
And leave me down here on my own
Then I'll wait for you



Meine neue hårfärg


Så här såg det ut innan det blev färgat.

Och så här såg det ut när jag ännu hade färg grejen i håret. Om ni vill se hur det ser ut nu får ni komma och hälsa på eller be mig komma till er :)

Hungrig

Jag sku vila börja kocka mat åt mig nu mitt i natten, men det är väl kanske inte riktigt den bästa idéen. Därför kan jag berätta åt er istället vad jag har grejat med på sistone. På onsdagen var jag till gymmet tidigt på morgonen, steg upp klockan 6! Efter det åkte jag in till centrum och träffade Lina. Vi sku shoppa. Jag hittade en Nike träningsväska (på 40% REA) och basic underkläder. Lina köpte skor, mössa och halsduk. Halsduken är en sån som inte har någon ända, en sån vill jag också ha! I skolan så fick vi öva på att sticka varandra, det var helt kul, även fast jag inte fick chansen att skrika som en gris. På kvällen tog jag spåran till Lina, hon färgade mitt hår och vi såg på Män som hatar kvinnor.
Idag har jag varit till ett museum och målat, det var också helt nice, vi hade bara lite för lite tid. Efter det åkte jag och hämtade B och så gick vi hem till dem och lagade läxor och annat nice eller bajs. Var hemma efter sju och sen gick Emma och jag på en promenad runt tölöviken. Nu borde jag städa, men jag är hungrig och därför bloggar jag.

Förändringar

Vet ni vad? Jag har äntligen blivit färdig med hallen i min lägenhet. Det tog ju en stund, men här är resultatet:


Före

Efter


Före

Efter


Före

Efter

RSS 2.0