Min mamma?

image135
 När jag såg den här bilden idag på http://stockholmstreetstyle.feber.se/feber/ var det som att titta i gamla fotoalbum hemma hos oss. Denna flicka ser riktigt ut som min mamma gjorde när hon var yngre (observera att jag inte skrev ung, för min mamma är fortfarande ung)! Samma glasögon, samma hårklippning och hela kroppsformen är som mammas var förrut. Det här är nog lite skrämmande.

Must buy!

Tidningar jag gillar att köpa, fastän jag inte borde..
image138image136image139
..för att de är så dyra!

Sista veckan

Endast två dagar kvar på jobb (med den här dagen inräknad) och efter det kommer det även att vara ganska tyst här på min blogg. Inget internet hemma ännu, de skulle komma och instalera det tidigast den första augusti men vi har inte sett eller hört något av dem ännu. Men även fast vi får internet hem så kommer jag inte att vara uppkopplad förrän jag får/köper en ny dator. Min gamla dator kan man tydligen inte koppla till ett trådlöst internet.

Hade en lugn och skön helg. På fredagen for jag ner till Padva nästan genast efter jobbet och där hade vi kräftskiva med familjen och Linas kopmisar. For och simma med Ida på kvällen ner till stranden och det var helt ljuvlig. Helt spegelblankt. Var först uppe på lördagen eftersom jag hade glömt att stänga av min väckaklocka. Vi for sen med båt upp till kyrkbyn till sommartoget. Det var nästan för hett, fast man får ju inte klaga när det en gång är fint väder. Vi stannade på vägen hem vid en bergsklack och simmade. Alla var med och simma, mamma, pappa och åtta flickor. Jag försökte lära mig dyka, men det gick inte så bra, så jag hoppade uppifrån berget istället. Härligt, härligt, härligt hade vi det. På söndagen bar det av till Borgbacken med Lina, Soffan och Dagny. När vi körde på motorvägen mellan Lojo och Hfors så börja det ösa ner regn. Man så nästan ingenting. Alla körde nästan 50km/h, så det var nog inget vanligt litet regn. Jag var lite rädd i början, för jag så nästan inte vart vägen for, men vi klara det. Vi bestämde oss för att fara till Jumbo först och köpa rullare och hjul till rullare eftersom det regna och åska. Vi åt i Jumbo god mat och for sen till Borgbacken. Dagny och jag for och åka allt medan de två andra bara had tråkigt. Så det blev inte så lång visit, vi var hemma redan före åtta. Och som tur hade vi inte fått parkeringsböter för vi hade parkerat lite olagligt..

Jag har så mycket att göra inför helgen att jag inte vet hur jag ska få allt gjort, men ändå vill jag att tiden skall gå snabbare. Idag måste jag rusa hem från jobbet, snabbt lägga in foton på minneskortet och sen rusa tillbax till Karis. Måste till Fotomic och bokhandeln innan de stänger fem, och jag slutar fyra, så det blir lite bråttom. Jag var ju dum och trodde jag skulle hinna göra allt det där imorgon, men räkna ut att då får jag inte fotona förrän på torsdag eftermiddag och då är jag påväg ner till Hangö. Sen borde jag baka någonting (kanske en blåbärspaj) ikväll, måste ha någonting och bjuda på till kaffet imorgon när det är sista dagen. Oj, och om två timmar måst jag komma ihåg att gå till butiken och handla saxar, knivar etc. Det får jag inte glömma bort.

Mitt i prick!

image133

Ett år framåt

Kommer jag att stanna i Finland kommer jag att bo hemma i Pojo i ett år till. Det är absolut det mest ekonomiska och bästa eftersom jag kommer att gå både kurser i Åbo och i Esbo. Plus att jag tar en nätkurs som jag bra kan fixa hemifrån. Alla kurser är nästan veckoslutskurser och är bara typ två-tre veckoslut, så det känns ju lite onödigt att flytta bara för det. Nu skulle jag bara vila hitta ett jobb där jag jobbar typ tre dagar i veckan och som är ett mycket flexibelt jobb. Skulle ju vara bäst om jag själv kunde välja vilka dagar jag jobbar, men sådant jobb för icke-utbildade finns det väl inte. Har också bestämt mig att göra som min kära vän Jen gjorde, nämligen gå till biblioteket och läsa. Skall skaffa mig alla böcker jag behöver och läsa dem om och om och om igen tills det fastnar i huvudet på mig.
Men det här är bara OM jag stannar i Finland. Har inte gett upp tanken på att fara utomlands ännu. England grejen är ju inte helt bestämt ännu, och om de vill ha mig dit åker jag naturligtvis iväg. Och idag i Västra Nyland (lokala dagstidningen) fanns det en annons om au-pair jobb i södra spanien, till en finlandssvensk familj. Då skulle jag säkert bli lite brun.. Och så har jag varit och kollat på mol.fi och hittade ett intressant au-pair jobb i USA, Virginia Beach för att vara mer exact. Cirka sju timmar från New York och cirka tre timmar från Washington. Och bara cirka 10 timmar till Florida.. En finsk familj det med. Måste fundera på saken. Kommer någon och hälsar på mig om jag flyttar till USA? Till Spanien och England vet jag att jag får besök, men annat kan det vara med America.

De växer så fort

Jag har en lilla syster som är nio år yngre än mig. Före jag flyttade till Bryssel var hon ännu en liten, liten flicka men när jag kom hem hade hon förvandlats till en tonåring. Som var intresserad av kläder, smink och musik. Igår kom mamma och Lina (så heter min syster) upp från Padva var vi har vår sommarstuga och så berättade mamma att Lina har blivit intresserad av pojkar. Hon hade berättat åt mamma att hon tycker om en pojke och att samma pojke tycker om henne. Nu till det chokerande i historien... pojken är 16 år! Min syster fyller 13 imorgon!! Vad håller på att hända med världen?

I just can't get you out of my head..

image132

Nej, hoho.

Jag fick nyss ett meddelande på internet av en man, och så här skrev han:

"hi

are you from finland ?

i am from KSA

i am coming to finland after 2 weeks, can we be a frind?

actualuu i will be in holydayy inn hotel in helsinki by 19 august

i ma coming to enjoy turism in finland i heared that it is very butiful country

my budget is 10000 EORO is it enough for 2 weeks??"



Och så här svara jag:

"Hello dude! Yes, I'm from Finland, and i have to tell you, you are not going to survive on 10000euro for two weeks, I spend the same amount in two DAYS. Goodbye."

hahaha!

Sol, träsk och vänner

Veckoslutet spenderades i Pojo, tror faktiskt det är första veckoslutet denna sommar som jag bara varit i Pojo. På fredagen låg jag uppe halva natten och såg på Cheaters medans jag löste sudoku. Var helt ensam hemma och bara slappade och hade skönt. Vaknade på lördagen och var på strålande humör. Solen sken och jag skulle snart få träffa mina härliga vänner. In till Karis och handla vin och grillmat. Snabbt hem och laga sig i ordning och sen vidare till Dagnys hemställe. Vi grilla god mat ute på terassen, lagade en härligt somrig bål och sen anlände Jen och Sten. Vi spelade kubb (som vi flickor var helt överlägset bäst på) och sen fick vi (brudarna) för oss att fara ut och ro på träsket. Pojkarna lämnade vi hemma och tog roddbåten och stack iväg. Vi kom int så långt så styrde Dagny båten mot land och vi steg av. Där hade Dagnys farbror sommarstuga. Efter att vi hade varit där i kanske en tio minuter hör vi pojkarna och vi upptäcker snart att de har tagit andra båten och kommit och letat efter oss. Så festen fortsatte hos Dagnys farbror. Vi drack åländskt öl, spela korgboll och satt på utkiksbänken. När pojkarna ville ge sig av hem igen bestämde vi oss brudar för att fara och simma och bada bastu. Efter det tog vi båten hem och jag fick ro. Det gick jättebra ända tills Jen ropa åt mig att svänga för vi höll på att fara upp på land. Men vi klara det. När vi kommit i land och både Jen och jag har stigit ur båten är det Dagnys tur. Hon pratar i telefon och plötsligt tappar hon balansen och faller i vattnet. Jag bara står och skrattar åt henne och Jen märker inte ens först vad som hände. Sen kommer Dagny upp till ytan och skrattar hon också, ända tills hon märker att telefonen är borta. Jag hittade den sen på bottnet, och den var faktiskt på ännu. Fungera gjorde den ju då inte. Upp och grilla igen och ny sats bål lagades. Resten av kvällen satt vi bara och njöt av sällskapet medans vi drack bål. Tommy blev trött så han och Daggy for och sova, och vi andra var inte uppe så hemskt länge efter det mera.
Vaknade tidigt på söndagen och mådde helt perfekt. Mixu kom även och hälsade på på söndagen. Vädret var perfekt så dagen spenderades ute och vi spelade kubb igen. Jag var helt inne i spelet och hade jätteroligt. Sista matchen var oooolidligt spännande, men tyvärr förlorade mitt lag. (Men det var bara för att det andra laget hade sån himla tur). Lite färg fick man oxå på helgen. Perfect week-end! Ajjo, vattenkrig hade vi ju oxå, det hör ju till att ha vattenkrig på sommrarna. Jag & Dagny mot Ahlfors & Jonas, och vi vann ju, såklart. Jonas blev ganska blöt när vi hitta vattenkannan, hehe. Nu är man bara ganska slut, som man oftast är på måndagar, men det är sånt man får leva med.

8 dagar kvar..

..på jobbet, och sen slutar jag. Skall bli skönt att få ha lite ledigt, men det skulle ju vara kiva att få mer pengar. Sen börjar mina problem. Jag sku vila flytta till Åbo, idag var jag och kollade på internet på Åbo Akademis öppna uni och det visade sig att det inte kommer att gå någon introduktions kurs till psykologi i Åbo, endast en nätkurs. Och problemet med den är att den börjar först i november. Jag sku ju kuna flytta till Åbo och gå nån annan kurs vid öppna uni och sen läsa hemma när nätkursen börjar. Men det känns ju lixom lite onödigt, lika bra sku jag ju kuna läsa hemifrån. Problem. Har en vecka på mig att bestämma mig vad jag skall göra, sen börjar anmälningarna. Tills dess skall jag ha listat ut vad jag skall göra.

Närvös

"Today is great for decision making, though you're going to need to trust your gut."
Så stod det i mitt horoskåp idag, men jag är för det skit närvös. För att jag skall gå till frissan! Har aldrig förrut varit närvös för att jag skulle gå till frissan förrut, men nu är jag. Har för länge sedan bestämt mig för att färga håret blont, och idag har den dagen kommit då jag faktiskt skall göra det också. Shit. Blir det bra? Eller kommer jag att måsta gå med mössa på resten av sommaren? Ahh, skall sluta tänka nu.
Skrev även e-post till pappan i den brittiska familjen idag och frågade när de tror att de har bestämt sig, och nu börjar jag vara smått paranoid att jag formulerade mig dumt och därför inte kommar att få jobbet. Jag har en osäker dag idag.

Jag vill ha:

image129
En sådan här klänning i garderoben i höst!

Resa

Jag vill resa någonstans. Om jag stannar i Finland i höst skulle jag vila fara en vecka till södern i september-oktober. Kanske till Kroatien, eller Grekland. Det var ju inget fel på Turkiet heller, men det sku vara kul och uppleva nya länder. Hoppas bara nån vill komma med mig, det kan ju bli lite trist att åka ensam. Men eftersom det inte har varit ordentlig sommar i Finland ännu (har inte legat en enda dag på standen ännu, vad hände med lådvins drickandet?!) skulle det vara kul med mycket sol och värme. Kanske man rentav skulle bli lite brun. Och om jag flyttar till England kanske man skulle kunna fara på en kort week-end trip nånståns som till Franska rivieran eller Italien. Kanske med nån söt britt.

Nya Zeeland är helt enkelt ett måste för mig, vet bara int när den resan kommer att bli av. Troligtvis inte ännu på flera år. Det är så himla dyrt och man skulle ju vila stanna där längre än två veckor, men vi får se. Jag hoppas så att min syter Lina vill och kan komma med när jag far dit. Jag vill hyra en bil där och resa runt i landet. På det viset skulle man uppleva så mycket mer, för resan dit blir troligtvis en once-in-a-lifetime resa. Kanske vi tar Dagny och Soffan med oss oxå. Vi brukar varje år göra en utflykt någonstans, som till Borgbacken och Särkänniemi, men kanske vi skulle kunna göra en lite längre resa nåt år?

Annars har jag även fått sådan lust att fara med kompisar på skidsemester. Hyra en stuga någonstans, ett lite större gäng och sen skulle man åka på dagarna och har roligt på after-ski och i bastun på kvällarna. Det skulle ju vara helt härligt att fara till Österriket eller till France och åka, men det skulle ju inte direkt vara det billigaste alternativet. Dit jag var och åka i Schweiz så var mera för familjer, men säkert finns det riktiga baila-baila skidcentrum oxå. Kanske man bara skulle åka över till Sverige/Norge, eller varför inte stanna i Finland. Roligt skulle du ju bli oberoende var vi sku vara, eller hur?

USA lockar oxå, dit vill jag nog åka nångång. New York, Las Vegas, Miami, San Francisco..det skulle bara vara svårt och välja vart man skulle åka. Los Angeles, dit tror jag att jag skulle vilja åka. Bo på nåt lyxigt hotell och shoppa fina kläder. På vägen hem skulle man kuna ta en detour via New York. Jag tror jag borde hitta pengar till det först någonstans ifrån = hitta en rik man.

Annat jag vill göra är att göra en road-trip i Europa, åka tåg genom Ryssland, resa till Japan och en massa andra små resor lite här och där. Me like to travel.

Påklädd

Dessa kläder skulle jag så vilja ha just nu:
image126
Denna ljuvliga klänningen från Oscar de la renta på dagen.

image127
Och till stranden skulle jag kunna ha denna läckra baddräkt
från Ralph Lauren.

image128
Och på kvällen när jag skall gå ut skulle jag kunna ha denna
klänning från Stella McCartney. Dock med att par andra skor
än vad hon har på bilden.

Läsa mera?

Uppe i högra hörnet finns det en bild på mig med min kompis, under bilden står det Liv. Tryck på det namnet så hittar du min nya systerblogg för dem som är intresserade!

Äntligen..

..har min syster åkt till Sverige! Hon har så gått mig på nerverna nu den senaste veckan. När jag kom hem från Helsingfors på söndagen låg mina boots utanför skåpet i hallen, mina jeans låg i mammas och pappas rum och en av mina favorit toppar hade Ida på sig!! Det skulle vara helt annat om hon skulle ha ring till mig och frågat om hon skulle få gå och kolla i mitt klädskåp om jag hade någongting kiva som hon kunde låna, men nej, det kunde hon inte! Så nu är det payback time!

RSS 2.0