Hur sexig får man vara?

Är det på allvar lagligt att vara så här sexig?
image119
Fick låna av min kompis Prison Break säsong ett och två på DVD, och jag kan bara inte sluta se på dem, fastän jag har sett dem redan förrut. Och en stor orsak är för att världens sexigaste man (enligt mig) är med i serien. Wentworth Miller.
image116image122
Om jag skulle vara kvinnan i bilderna skulle jag säkert dö av lycka. Tänk dig ha två så snygga män som Wentworth Miller och Andreas Wilson brevid dig, heaven.
image123
Inte skulle jag heller ha något emot att vara hans mot skådespelerska..


Rädd

Igår blev jag så rädd och skrämd att min pappa skulle vara så allvarligt skadad att det skulle ha varit livshotande. Jag kan berätta vad som hände. Mamma, jag och Ida satt och såg på TV nångån mellan nio och tio, plötsligt kommer pappa in och håller ena handen för ögat medan han frågar om någon kan köra honom till sjukhuset. Alla blir bara "vaah?!" och mitt hjärta slog säkert hundra gånger snabbare. Jag hann tänka att han har blivit under någonting, en båt. Eller att han har fått någonting vasst i in i sig och håller på att blöda ihjäl sig. Men han berättar sedan att han höll på att spänna fast en båt och då sprack remmen och kom rakt i hans öga. Han sa oxå att han inte såg någonting längre på sitt högra öga. Mamma körde honom sedan ner till sjukhuset i Ekenäs och idag skall han till Helsingfors. Han ser nu på ögat, men inte lika bra som på andra ögat. Jag hoppas bara han int blir blind på ena ögat, det skulle ju bara vara så orättvist när han redan är döv på ena örat. Pappa var hemma först tre i natt, det fanns bara en läkare och pappa fick vänta LÄNGE innan läkaren kom och såg på honom. Stackarn.

Min tvilling syster..

image114

Som är 4 år yngre än mig. Men vi fyller iaf på samma dag :)

Jag ser ljuset..

..har haft lite nedstämmande tankar på sistone. Inte varit så glad, tyckt att mitt liv är tråkigt och kännt mig extremt ensam. Men jag börjar bli glad igen. Eller egentligen är jag glad igen. Ja, det är jag. Det känns så tråkigt o vara ledsen, men man kan ju lixom inte göra något åt saken. Jag ser framemot fredagen, skall bli kul att få se Michaela igen. Har så mycket o prata om med henne. Kanske vi kan fara och shoppa på lördagen in till centrum? Det skulle va kul. Det kan oxå hända att jag får träffa Nelly på lördagen, det sku va så kul. Beror på hur långt hon har kommit med seglingen. Men det som kronar min dag är att jag hittade en människa som jag sökt länge. Hade nästan gett upp hoppet redan, men skam den som ger sig! Ha en bra dag alla!

Lite ögongodis igen..

image108image111image109image113

Jag behöver något som får mig på bättre humör när livet känns så trist, och jag kan inte göra annat än le när jag ser dessa män.

Min alkohol konsumtion

Jag har märkt att jag dricker för mycket. Vilket inte är bra. Jag dricker inte varje dag, jag menar inte så, jag dricker int ens varannan dag, bara på helgerna. Men jag har märkt att jag dricker för stora mängder när jag dricker. Och förra helgen gick jag nog lite för långt. Var på min morbrors 50års fest på lördagen som började två, jag drack från klockan två tills klockan sex på morgonen. Jag minns inte allt jag har gjort, och vissa saker jag har gjort är jag inte värst stolt över. Och jag har skämt ut mig. För att jag har varit så full. I ett skede på krogen nyktra jag till lite, och då hade jag riktigt roligt. Varför måddes jag börja dricka på nytt sen igen då? Och på fredagen var jag så full att jag föll från pappas bil och landade med ryggen/huvudet i marken. Och det skulle ha kunnat sluta dålig, jag hade tur att det var gräs jag landade på och inte en sten. Jag hoppas att jag kan dricka saktare och i mer måttliga mängder på fredagen när jag skall och hälsa på Michaela, nej jag hoppas inte, jag SKALL inte dricka så mycket. Jag skall helt enkelt inte köpa så mycket. Synd bara att det måddes gå så långt som det gick förra helgen innan jag gjorde nåt åt saken.

Sommar planer 2

20.07.2007 Fest på Stens sommarstuga! Bastu, grilla och chilla (med alkohol). Underbart!
21.07.2007 Min morbrors 50-års fest i Hangö, det kommer mellan 50 och 200 personer..! Troligtvis ganska mycket alkohol blir det. Ut efteråt eller hem tibax till Padva?
22.07.2007 Bromarf pojkarnas årliga loppis i Bromarf kyrkbyn. Jag MÅSTE dit :)
27-28.07.2007 Till Helsingfors och festa med Michaela och kanske Lina?! Och se Michaelas och Mickes nya kämppä!
03-05.08.2007 Fest i Pojo av alla ställen. Dagnys föräldrar är till Norge, huset är tomt, då ordnar vi fest!
15.08.2007 Slutar jag jobba eller inte?
17-19.08.2007 Sommarens höjdpunkt (iallafall för mig) - Padvafesten
24-26.08.2007 Till Stockholm på tjejmilen + shopping.

Jag vill ha:

image105image106image107

Rätt gissat, en Chanel handväska. Men det får jag bara drömma om..

Igen..

..var helgen helt lyckad. Vet inte hur det alltid kan bli så roligt, men det är ju bara bra :)
På fredagen for jag med Emma till Serendi och sitta. Vi satt nu där ills "terassen" stängde och drack cider. Och öl, jag ha börja dricka öl. Vilket jag inte är stolt över. Bara förvånad. Tur att det var så fint väder på fredagen, första dagen på hela förra veckan det var fint väder. For till Emma och sova eftersom jag nog inte riktigt var i körskick.
På lördagen ringde mamma och väckte mig tio och sen for jag ner till Padva (var vi har vårt sommarställe). Åt god mat och plockade blåbär. Senare på dagen bar det av till Hangö med båt. Det var helt fint väder, men det blåste. Vi hade Mindi (vår hund) med oss, men hon gillade inte alls när pappa körde hårt och det hoppade i vågorna så pappa fick köra sakta. Vi släppte av Mindi vid gunnarstrand åt mommo och sen for vi till östra hamnen. Där släppte vi av min syster och hennes kompisar och sen kom Dagny, Tommy och Jonas ut och åka. Pappa kunde köra lite hårdare nu eftersom vi inte hade Mindi med oss. Jag och Dagny satt längst fram i fören, roligt när det stritta vatten. Just innan vi var tillbax till östra hamnen gasa pappa på och då for det ganska snabbt :) Han hade väl kört 43knop, eller så sa han åt Tommy när vi kom i land. Jag älskar att åka båt, och det är ännu roligare när man har kompisar med sig. Efter det fick jag åka en häftig bil, en cheva ofcourse. Hem till Daggys och laga oss klara och sen via Bettis och Börje var mina föräldrar var på grillfest och efter det hem till Tomppi och Mikkis på grillfest. Vi hade så roligt där, drack vin, joma en massa skit, lyssna på the crash, spela krocket och hade långa disskusioner om så viktiga saker. Eller de kändes som viktiga saker när vi prata om det iallafall. Hann aldrig grilla, eller jag glömd mer bort och grilla, men det var inte så farligt, jag fick sen köttpiroger hemma hos Jonas. Han had efterfest där, men det var bara jag, han och Poju som var på efterfest, och jag tvinga alla och lyssna på Lauren caught my eye.
På söndagen ringd Emma och väckte mig tolv, men jag orka inte svara. Steg nu sen upp och var i akut behov av dricka, som tur had Jonas varit snäll och blandat saft. Mamma och pappa kom sen och sökte mig från Jonas och så for vi tillbaka till Padva. I bilen frågade pappa om jag ville komma med och plocka svamp med honom, så vi for till Vätlax (hans hemskogar i Bromarf) och plockade kantareller. Vi var säkert två-tre timmar och trava i skogen men vi hitta kanske bara en 7-8liter kantareller. Fast det har ingen skillnad, för jag hade så trevligt i skogen och det var så länge sedan bara jag och pappa hade gjort någonting på tumanhand. Vi for via fammo på vägen hem, hon är nog alltid sig lik hon. Hem till Pojo på kvällen, stekte mina kantareller och nu har jag dem med till jobbet idag. Mums! Det skall bli härligt med lunch :)

Helgen + början av veckan

Oj, jag har haft en toppen helg. Jag har nu haft flere toppen helgar i rad, allt sedan Provinssi helgen. Det händer alltid så roliga saker på sommaren, jag älskar sommaren.
Fredagen
Vi hade pratat med Jen tidigare i veckan och hon hade berättat att hon sku vara på Stens sommarstuga med Sten och hans kaverin, och vi hade pratta om att jag oxå skulle komma dit. Så jag for, men tog bara en cider med mig för det var inte meningen att jag skulle bli där och sova, och hade bestämt mig tidigare i veckan att en dags festande skulle få räcka.
Vi grilla, men jag åt inget eftersom jag ätit innan hemma. Tog oxå ett halft plastglas rödvin, tänkte ju vara där en tid så alkoholen skulle säkert försvinna ut ur kroppen. Sen blev det dax för lite poker, eller Texas hold'em heter det väl egentligen. Det var första gången jag spelade det men jag fattade helt jätte snabbt, till skillnad från vissa andra ;)
Vi hade jättekul och vid något skeede ville jag inte fara hem längre så jag bestämde mig för att bli där. Sedan var de bastu-time och då hade man ju blivit smått berusad. Vi hade tävling i bastun, och till sist var det bara jag och Kaj som stod ut, men jag måddes ge upp. Och det var bara för att jag satt i hörnet, annars skulle jag nog ha vunnit Kaj. I i sjön och simma och sen in i bastun igen. Vattnet var faktiskt ganska varmt. Efter vårt grillande for vi upp till stugan för att spela poker igen, och den här gången med riktiga pengar. Sten vann ju såklart (helt överlägset) men vi hade jättekul. Sen kom Niklas flickvän dit med sina vänner som hade varit och samlat flaskor på hangö regattan och folk börja krypa i sängs. Jag for oxå i sängen men ville inte sova så jag fråga om Kaj ville spela kort. Så vi satt sen ganska länge och spela kort och sånt i min säng innan vi for och sova.
Lördagen
Vaknade upp utan att må dåligt, men lite senare än vad jag hade planerat. Men var för det trött. Åkte snabbt hem, gick i duchen och laga mig fin. Sedan åkte jag snabbt in till Karis igen var jag träffade Jen plus the boys. Sen bar det av till Hangö! Vi hade V.I.P fest hemma hos Daggy och där flöda alkoholen, iallafall in i min mun. Men mums var det ju! Vi disskutera, spela drickspel och satt ute på balkongen. Michaela anlände lite senare eftersom hon hade varit på jobb till klockan sju på flygplatsen. Då redan var jag i gott skick. Tiden gick snabbt och snart var det dax att bege sig mot krogen. Vi gick ett varv via Casinoparken, jag måddes tvätta händerna i havet efter att jag varit på toaletten (i skogen), men jag minns inte så mycket av det. Minns att vi sen kom fram till vår destination, Origo. Där stod the boys och väntade på oss. En klunk öl till och sedan gick vi in. Helt fullproppat, massa folk som vanligtvis inte rör sig i hangö (thank God!). Vi stack därifrån lite före de stängde och började ringa efter en taxi. Men det var lättare sagt en gjort. Först avr det upptaget hela tiden och sen när vi äntligen kom fram så sa de att det skulle ta en timme ännu innan vi skulle få någon taxi. Vi for upp till Daggys kämppä och chilla där en stund, sen när taxin kom bar det av hem till Karis. Vi hade sällskap i taxibilen, Lappviksbor, hade roliga disskusioner med dem :) När vi kom hem till Karis så började vi grilla och bada bastu, så innan vi gick och la oss hade klockan hunnit bli över åtta.
Söndagen
Vi vaknade först tre mitt på dagen, om man kan ju inte säga att jag mådde så där toppen, men med tanke på hur mycket jag druckit skulle det ha kunnat vara värre. Klockan fem kom Dagny upp från Hangö och vi for och äta kebab till Knäppens (det var nog det ända ohälsosamma jag åt förra veckan har jag kommit fram till, men däremot drack jag en massa ohälsosamt..!) och sen bar det av ner till Hangö igen och söka bilen. Mamma meddela vid något skede att jag skulle ta en trailer med upp från Hangö, första gång jag kört med en trailer. Har kört med en släpvagn, men det är int riktit samma sak eftersom en trailer är längre och bredare. Men bra gick det.
Min helg var helt super. Jag hade inga förväntningar av fredagen, men den visade sig vara mycket överraskande. Jag träffade en mycket intressant människa, och nu har den personen bosatt sig i mitt huvud. Hur jag än försöker säga åt honom att lämna mig i fred så sitter han där bara och ler så sött mot mig. And I don't know how to feel about the whole thing. Men det löser sig.
Tisdagen
Jag hade gått och lagt mig redan när Ida kommer in rusande i huset och jag hör hon kommer till mitt rum. När hon öppnar dörren är hon i chock tillstånd och bara gråter. Hon hade varit uppe på vår pappas båtfirma och suttit vid internet och klockan hade hunnit bli halv elva redan. Hon fick efter en stund fram att det är inbrott uppe på hallen och min första reaktion var att jag blev arg på min syster. Arg för att hon hade lämnat pappas firma bara så där, arg för att hon inte ringt polisen. Flög upp ur sängen och sprang till telefonen och tänkte ringa polisen, men sen i sista stund ångra jag mig. Kankse det skulle vara bäst att ringa mamma och pappa först och höra vad de tycker vi skall göra. Pappa har telefon avstängd och mamma pratar i telefon med någon annan. Just typiskt när man har något viktigt att ringa om! Bestämmer oss för att fara upp med bilen till firman och kolla om där är någon ännu och ta upp registernummret om där skulle finnas någon främmande bil. Men det var helt dött. Fick tag på mamma och vi bestämde oss för att inte ringa polisen. Ingenting fattades nästa dag, kanske Ida (min syster) skrämde bort inbrottstjuvarna när hon for därifrån eller kanske det bara var kunder som gick och rykte i alla dörrar för att se om pappa var på jobb ännu. Klockan halv elva på kvällen. Säkert.
Fredag
En vecka har gått igen super snabbt. Nu hem och njuta av helgen! Ha det bra alla!


Mitt hår

Jag har nu länge funderat på att färga mitt hår blont, och nu på helgen bestämde jag mig att jag skall göra det. Men, nästa problem är hur jag skall klippa mitt hår, därför tänkt jag att ni sku kunna hjälpa mig.
Alternativ 1:
Skall jag klippa mitt hår (eller egentligen låta det växa) så att det blir längre och rakare? Som Sienna Millers hår:
image102
Färgen på hennes hår är även fin, jag vill int ha platinablont hår, mera guldblont. Enda "problemet" jag skulle ha, är att jag troligtvis inte skulle få det så här platt utan att använda min platt tång, men det kan jag ju göra, så egentligen är det inget problem.
Alternativ 2: Har även funderat på att lägga lätt permanent, inte så att det blir jättelockigt, utan mera stora vågiga lockar, så som Christina Agulieras hår:
image103
Jag skulle ju då inte ha riktigt så här blont hår, och inte heller så här långt, men hennes lockar är helt ljuvliga. Undrar bara hur lätt det skulle vara att ha ett sånt hår, om det skulle krävas mycket fixande. Men fint skulle det ju vara.
Alternativ 3: Kort hår. Jag har länge sett och varit avundsjuk på Victoria Beckhams hår, hade redan vid ett tillfälle bestämt mig att jag skulle klippa det som hennes, men nu efter helgen är jag inte alls så säker längre:
image104
Visst är det ju snyggt, men skulle jag passa i det? Om jag klipper mitt hår så här så kommer jag att behöva använda platt tången.

Jaa, de är nu de här som jag funderar på, men kanske ni har något bättre förslag? Jag sku ju oxå bara kuna toppa håret, men det är alltid kul med nya frisyrer :)


IRC

Varför skall det finnas så många användare på ircgallerian? Suck.
--uppdaterat 15:42--
Jag gav upp vid bokstaven K, och då hade jag hållit på och kollat i över en timme, nästan två.
Det bor för många karar i Esbo, helt klart.

My Chemical Romance

image98
My Chemical Romance

På tisdagen var jag och kollade på My Chemical Romance till ishallen i helsingfors. Från början var det meningen att jag skulle åka med min syster och se på dem, för hon är ett stort fan av det bandet, så egentligen så for jag nu bara med för hennes skull. Ungefär en månad senare så berättade hon till mig att hon inte kan komma med för hon skulle på ridläger. Och då hade vi ju biljetterna redan. Började fråga lite runt om någon ville följa med, men jag fick inget napp. Min kusin skulle även på samma konsert så vi bestämde oss för att fara tilsammans med bil till Helsingfors. Kvällen innan konserten var det äntligen en som vilje följa med, nämligen Sandra. Det var snällt av henne att så där i sista stund komma med, och då blev inte den ena biljetten oanvänd.

image99
Gerard Way, singer in MCR

Konserten var helt okej, man hörde ibland inte ens vad han sjöng, men visst var det häftigt. Min favorit låt "the ghost of you" spelade de, det gjorde att jag var nöjd hela resten av konserten. Många nya låtar som jag inte hade hört spelades också, då känd man sig lite ute. En liten tjej som satt brevid mig skrek så snart hon fick chansen och det var INTE kul eftersom hon skrek högt (i höga toner) och det tog på i örona. Efter konserten skulle vi möjligtvis köpa någonting och jag såg på en snygg grå t-skjorta, men det fanns bara XL kvar av precis ALLA kläder så det blev inget köp. Sen såg jag och Sandra Hanna Pakarinen, som var så snygg. Hon hade tydligen klippt håret för nu va det kort, jag sku vila ha sådant hår som hon hade! Hem körd jag ganska snabbt, från Lojo till Karis shell tog det 14minuter.
Överraskningen för kvällen var förbandet, Billy Talent.

image101
Billy Talent

Roligt med ett så bra förband, och de spelade oxå många låtar. Riktigt bra entertainment var det. Och eftersom ishallen var nästan fylld av bara det kvinnliga könet blev det ett hiskelit skrik när sångaren drog av sig skjortan. That's what I call nice :)

image100
Ben, singer in Billy Talent

Filmer jag vill se:

image95
Revolutionary Road

Kate Winslet och Leonardo DiCaprio gör en film tisammans igen, det är ungefär 10år sedan deras fim Titanic kom ut, så det är väl på tiden. Jag är en hopplös romantiker så jag tror jag kommer att gila den här filmen. Den utspelar sig år 1950 i Connecticut och Kate och Leo spelar man och fru som har två barn och lite med pengar.

image96
Ocean's 13

Visserligen har jag hört att trean skall vara sämst av alla ocena's filmerna, men det bryr jag mig inte om, jag vill se den för jag har älskat de två andra filmerna. Dessa filmer är precis såna filmer jag gillar mest, en annan bra film i samma genre är Inside man med Clive Owen.

image97
Blades of Glory

Will Ferrell och Jon Heder i huvudrollerna, do I need to say more?! Hahaha! Har ni annars kollat in sidan www.funnyordie.com? Om inte, gör det NU!



Hösten

Min höst är så obehagligt osäker att jag vill inte ens tänka på den, men jag måste ju.
Vet redan nu att jag inte har sluppit in till socialpsykologi eller psykologi i Åbo.
Så dit for dom planerna. Jag sku bara vila gräva ner mig under jorden och komma upp igen nästa vår.
Jaa, men det lutar nu iallafall till att jag kommer att börja studera vid något öppet universitet i höst. Problemet är bara var? Och jag blir så irriterad över internet, fattar inget och det är så råddigt. Jag har en skit dålig dag idag.
Helsingfors- Hit skulle jag vilja flytta i höst o studera vid öppna univeritetet psykologi, men på internet sidorna visar det inga kurser för hösten i psykologi i Hesa, bara för hösten2006-våren2007. Oj, nu måst jag sluta skriva innan jag påriktit blir så irriterad att jag inte klarar av det längre och börjar gråta. FAAAAN!!

Bromarfnatten

Jag hade ett härligt veckoslut med familjen vid vår sommarstuga. Jag fick åka morenan, plocka kantareller, simma, äta smultron, blåbär och jordgubbar, sola, bada bastu och en massa andra härliga saker. På lördagen var det då Bromarfnatten, vi var upp till sommartorget på morgonen och då köpte pappa lotter åt mig och mina systr, senare på kvällen när vi kommit tillbax till kyrkbyn så var det time to hear resultaten. Och när hon stod där och läste upp de vinnande numrorna hörde jag mitt i allt mitt nummer! Jag vann en micro :)

RSS 2.0