Vad jag får och inte får äta:

Vecka 23

Om jag klarar av följa dessa regler denna vecka skall jag få en belöning. Det skall göra att jag har någonting som sporrar mig och någonting att se fram emot. Så belöningen är: Ett nytt nagellack! (Vet redan hurdan färgs jag vill ha, ljus-stark-rosa, har länge velat ha en sådan färg..)


Vilket nagellack tycker ni är finast?

Vad jag absolut INTE får äta:
  • Godis
  • Choklad (inte ens choklad på kaka, glass etc.)
  • Chips
  • Färdigmat (t.ex. hamburgare, kebab, pizza)'
  • Vitt bröd


Gårdagen

Igår regnade det när jag for hem från jobbet, så jag tänkte att jag far ut senare på kvällen. Ännu klockan halv nio regnade det. Mamma ville att jag ändå skulle gå ut "en kort runda" med hunden så hon skulle få göra sina behov. Så jag for ut, och så duggade det mera än regnade så jag bestämde mig för att göra dagens tjejmilen-träning. Det var så skönt i regnet! Jobbigt bara att ha hunden med sig, jag fick släpa på henne (hon gillar inte att vara ute när det regnar). Så när jag kom tibax hem kände jag mig riktigt duktig! Min skor e helt underbara. Har gått ungefär 30kilometer på en och en halv vecka, vet att det inte är så  mycket, men bättre än ingenting!
Idag blev jag bjuden på lunch av min chef, eller förman. Såå gott, men sååå ohälsosamt! Åt en houseburger.. *skäms*. Nästa vecka måst jag på riktigt skärpa mig med min ätning. Ska laga en lista på vag jag får och inte får äta. Kan lägga ut den här på min blogg sen.
Ha en skön dag!

Jag vill ha:

image34
en BlackBerry.
Visst är den läcker?

Skall jag eller inte?

Varför svara int mamma i telefonen?
Så idag tog jag äntligen mod till mig och frågade om jag kunde få den 14nde & 15nde juni ledigt, och det var inga problem. Vilken lättnad och ha det över. Så den 14nde skall jag och skriva mitt inträdesförhör till socialpsykologi, sen är det över. Den 15nde blir det av att fara upp till Sienäjoki då med två av mina kompisar. Vi skall på ProvinssiRock. Hoppas det blir roligt, jag vet int ännu hur jag kommer att må då för jag skall och dra ut en (kanske flere) tand måndagen före. Men den dagen, den sorgen.
Så, det att jag int sku dricka någon alkohol denna vecka sprack redan igår. Satt med en kompis på en åbåt i Åbo och slörpla i mig en kaloribomb - päroncider. Men man måste ju få njuta lite av sommaren så länge den varar.
Inatt var det värsta åskvädret. Så jag sovde hemskt dåligt. Tror jag är lite rädd för åska. Och ingen som tröstar mig.
Nu funderar jag på om jag ska ta cykeln till jobbet imorgon elelr inte? Skall laga en god thaigryta till mat imorgon, men om ja cyklar är jag mycket senare hemma än vad ja sku vara om ja sku ta bilen -> vilket betyder att jag börjar laga maten senare -> vilket betyder att jag kommer att vara vrålhungrig -> vilket betyder att jag kommer och småäta hela tidan innan maten är klar. Vilket är dåligt..!


Jag vill ha:

image32


Var och kollade på Victoria's Secrets homepage för första gången idag. Och jag hittade dessa ljuvliga, sexiga nattplagg. Perfekta när man vill förföra någon.
Jag skall ännu någon vacker dag när jag blivit smalare äga ett Victoria's secret plagg.

Jag är på bra humör idag



Riksdagshuset, Stockholm

En grupp turister går på guidad tur i Riksdagshuset. En amerikansk man ~55 kommer ut från toaletten. Någonting är fel på dörrens fjädring så den åker snabbt igen med ett högljutt 'pang' bakom honom.
Amerikanen: Yikes!
Vakt ~35: Sir, please don't smell the doors.

 

Taget från tjuvlyssnat.se



Gud vad det är grymt hett idag. Har bara kjol och en topp på migpå jobbet idag, men ändå svettas jag. Och vi har AC på kontoret. Konstigt.
Snart somnar jag på jobbet.

 




Dvd:n

Beställde några filmer igår från internet. Egentligen har jag sökt och sökt efter dvdn "Biggest Loser", men den finns int att skaffa i norden, tror jag i alla fall. Alla sidor jag kollade på hade den inte. Så, jag tröstade mig själv med att köpa lite svensk humor istället. Hipp Hipp- säsong 1 & 2. det är så grymt roligt.

[Veetlurk] [Hehstkap-lurpning] [sheu klaidr-newpoor] [fewra let-url] [teeoo-vexlahd sewkel] [ein neiveh blaw-bair]

Svenska för nybörjare :)



Man kan väl drömma..

Jag drömmer just nu om att resa till Nya Zeeland, köpa en lyxig yachtbåt där man kan bo och leva ett år. Sedan skulle jag kunna resa runt  hela nya zeeland och besöka alla locations där de filmat in Lord of The Rings. Och skulle jag ha sällskap av min älskade pojkvän skulle allt vara perfekt. Ända problmet är ju då att jag inte har en pojkvän. Men, man kan ju drömma, eller hur?
Trevlig helg på er alla!

image30

Nästa vecka.

Måndag- ingenting
Tisdag- Inträdesförhör till psykoligin i Åbo. Hjälp!!
Onsdag- Ingenting
Torsdag- Ingenting
Fredag- Med jobbet till DHL, Min systers avslutning, Bastukväll med jobbet
Lördag- Ingenting
Söndag- Ingenting

Så nästa vecka händer det i princip ingenting, så tänkte att då är det nog en bra tid att ta i tu med ätandet.
Den här veckan har jag tagit itu med motionen och det har ju funkat perfekt! Mina nya skor var en perfekt motivation. Skall oxå försöka vara utan alkohol hela nästa vecka. Det ska väl gå bra, tror jag inte tänker gå på jobbets bastukväll.
Skall snart skriva upp vad jag har för matplan. Bara ja sku orka =)

Försvunnen

Så, idag morse när jag vaknade märkte jag att någonting inte stämde- vår hund kom inte och önskade mig en god morgon. Tänkte att hon bara är trött så jag gick in till mamma och pappas sovrum, var hon brukar sova, men hon var int där. Så kolla jag i köket, vardagsrummet, min systers rum, men hon var ingenstans. Pappa satt i köket o läste morgontidningarna och han visste int var Mindi (så heter vår hund) kunde vara. Kom på att pappa har ju varit ut till postlådan för att söka tidningen, och han kanske hade glömt dörren uppe. Så ja går ut och ropar på Mindi, då kommer hon springande. Och grannen tätt efter. Hon hade hittat mindi nere på gatan nära vårt och var på väg att hämta hem henne. Så snällt av grannen. Tur så hände det inte något allvarligt. Pappa fick en liten utskällning, så nu tror jag han kollar lite extra nästa gång. Vi får hoppas så iallafall.
image29
Mindi - världens sötaste hund!

Ikväll..

.. skall jag gå och se pirates of the caribbean 3 - at world's end. Med min syster och hennes två kompisar. Eftersom de är under 13 år alla tre så måste jag följa med, men inget mig emot, har sett de två föregående filmerna och de var helt okej. Och jag tycker om att umgås med min syster. Ska bara försöka hålla mig borta från all biosnacks.




Jaa, och brandalarmet, det var bara en övning. Kanske man borde läsa intranet sidan varje morgon när man kommer på jobb, då kanske man sku förstå vad som händer. Där stod det nämligen att det skulle vara övning och vilket klockslag.

Brandalarm

Brandalarmet kom på just. Alla sitter stilla och gör inget. Brinner det eller inte? Får väl snart veta..

GodisGodisGodis

Nu har ja ju fått inspiration och börja motionera igen, det var så skönt att vara ut och löpträna igår. Och jag överträffade verkligen mig själv. Hade en medelhastighet på 7½minuter/km. Trodde det skulle vara där någonstans runt 10minuter/km. Så, det betyder att om jag verkligen tränar nu inför tjejmilen så ska jag nog klara den på en timme, eller hur? MItt ända problem nu är godis. Jag kan bara inte sluta äta godis. Klara mig helt perfekt när jag började banta, klara mig utan godis i kanske två månader, men sen efter min resa till London har jag säkert ätit godis varje dag. Och jag skojar inte! Har ni något bra tips på vad jag skall göra för att kunna sluta äta godis?

Jag vill ha:

image26

En Nike+ topp. Med en liten ficka på vänstra sidan för iPoden. När jag har gått ner 5kilo till så får jag köpa en sådan åt mig. Om jag hittar en som ser bra ut på mig, annars får jag bara vänta tills jag gått ner fem kilo till.

Nike+

Jag har köpt de nya nike+ skorna! Och jag är förälskad. Var på lördagen in till vår huvudstad (Helsingfors) och shoppade skorna plus sensorerna. Summan blev 189euro. Skorna kostade 160euro. De är nog de dyraste skorna ja någonsin köpt, men dom sitter perfekt på mina fötter. Det känns som om man går på moln när man har dem på. Det fanns skor som var 55euro billigare, men jag ville ha ett par ordentliga. Har inte ännu testat dem mer än hemma och i butiken, men skall göra det ikväll bara jag kommit hem från jobbet. Hade nog dem på när jag cyklade till jobbet idag, men jag har int ännu sprungit med dem. Håller på och fixar en sida åt mig på nike+ hemsida (www.nikeplus.com) där jag sedan kan göra mina resultat synliga för vem som hellst, ska skriva mer om det när jag har fått allting under kontroll.
Mamma överraskade mig igår oxå. Hon undrade om jag vill fara med henne på tjejmilen. Om jag vill! Så länge hon betalar resan dit :) Så nu har jag tagit reda på när den är och vad det kostar etc. Och hur jag/vi skall träna. Vet inte om mamma kommer att träna som jag har planerat, men jag har fått motivation nu. En massa! Och jag får bara mer och mer när jag skriver detta. Skulle kuna ge bort lite motivation och ändå skulle det räcka och bli över. Sjukt roligt!
Tänkte oxå skriva ett kontrakt med mig själv, vet bara inte vad jag skall sätta för tid åt mig. När jag har gått/joggat kanontian här i ekenäs har det tagit lite mer än en timme (kanske 1 timme och 10 minuter), så funderar på att sätta 60minuter som min gräns. Kommer jag o klara av det?! Kanske jag borde kolla lite först hur det går med träningen. Ligger ju 9 veckor efter, så jag har mycket och ta igen.
Kramar och lite motivation till er alla!

Jobb..

Ja, så var man här på jobb igen då. Trodde jag skulle ha ledigt idag, men istället är jag ända som är på jobb idag från vårt kontor. Så jag gör i princip sex personers jobb ensam. Men som tur så finns det inte så mycket jobb. Och telefonerna har inte ringt en ända gång ännu (men nu kommer de att göra det när jag skriver hit det)..
Så det blev inte av att fara och shoppa de nya nike skorna idag, trist. Skulle behöva lite motivation just nu, det har gått så dåligt sen ja kom hem från London. Skärpning kvinna!
Igår var det helt underbart väder, sol och plus 18 grader i skuggan! Låg ute och solade en stund och sen kom min syster och hennes kompisar dit och så spelade vi när&fjärran. Mitt favoritspel. Men ingen orkade spela färdigt, för det blev så hett, så vi hade vattenkrig istället. Skitkul. Helt perfekt sommardag hade jag igår.
På onsdag kväll (eller närmare sagt på natten) såg jag filmen Eragon. Hade tänkt mig att den skulle vara trist och mer barnfilm, men jag gillade den. Lite Sagan om ringen fiilis fick man ju ibland, men int så farligt. Söt drake.
image23

Dagens roliga


Har igen varit och läst på tjuvlsnat.se - Skitroligt!


"Studentfest, Lappis, Stockholm

Full svensk student: Don't throw it away! I?m saving all the empty Heinekens for tomorrow.
Tysk utbytesstudent: Why?
Full svensk student: Don't you have pants on the flasks in Germany?"

 

"Systembolaget, Stockholm

Äldre välklädd turist: May I pay with credit card, please?
Expediten: Yes, but I must see your leg!
Mannen: Excuse me??
Expediten: Put your leg here! (pekar på disken)"

 

"62.an, Dramaten

Tuggummituggande tjej #1: Har du hört att dom snott 63 kg sånt man har i lussebullar?
(tystnad)
Tuggummituggande tjej #2: Vem fan snor 63 kg russin?!"

 


The OC.

Bland mina top tio låtar just nu finns hela fyra stycken låtar från OC serien. De har så bra musik i den serien tycker jag, och jags skulle säkert aldrig ha kommit över vissa av dessa låtar om jag inte skulle se på OC. Hemsk tanke. Alltså summa sumarum, det är bra och se på TV..

Topp fyra lista:
Finley Quaye - "Dice"
Placebo- "Running up that hill"
Jeff Buckley- "Hallelujah"
Imogen Heap-"Hide and Seek"

http://www.silverboats.fi/

Pappa meddela att vi skall ha en Moreno 620 i sommar. Jag vill så att det skall bli juni nu! Och båtväder!

image21

image22
Moreno 620.
Tycker den är extremt snygg inifrån, problemet kommer bara att vara att hålla den ren.
Vad pappa skall ha för motor på vet jag int ännu, men jag accepterar ingenting under 200hv.

Jag vill ha:

image18


Kollade lite runt på internet och så råkade jag se en bild på Paris Hilton i den här underbara bikinin. Me want.

Regn

Det bara regnar ute. Trist. I den här takten kommer jag aldrig att bli brun den här sommaren. Det tar så länge för mig att bli brun, men ända positiva är att dt håller i sig sen oxå långt in på hösten. Och I september/oktober har jag och mina kompisar planerat in en äkkilähtö (vad det är på svenska vet jag int, men snabbavgång om man översätter det så där rakt. Man beställer iaf resan bara nån vecka innan man far och så får man den billigare) till grekland/turkiet eller nån annat varmt land, så då ska man hinna sola en sista gång.

Vårt hotel Armar i Marmaris (Turkiet), två år sedan.
image16 image17

Har lagat en lista på vad jag skall göra denna vecka.
Tisdag: Jobba och sen städa mitt rum när jag kommit hem.
Onsdag: Jobba och sen när jag kommit hem skall jag tömma min systers rum på mina saker (Vi har just bytit rum så jag har ännu en massa av mina saker i hennes rum). Se på An Inconvenient Truth med Al Gore som kommer på Tvn.
Torsdag: Ledig från jobbet. Sola om vädret tillåter och läsa på mitt inträdesförhör. Ena boken till slut.
Fredag: Shoppa eller jobba.

Längre vet jag inte. Ha en skön dag!




lite humor

Har nyss suttit och skrattat här på jobbet i en halvtimme säkert. Har läst bloggen http://www.tjuvlyssnat.se/
Helt underbart roligt. Min favorit är:
 

Pendeltåg mot Märsta

Propert klädd man ~20 har pratat i telefon i ca 10 min. Plötsligt börjar han klappa lite på fickorna som om han letar efter något. Han ser snart mer och mer panikslagen ut.
Mannen (i luren): Vänta ett tag.
Mannen (högt, till övriga passagerare): Vart är min mobil?! Har någon sett min mobil?! Hjälp mig hitta den, snälla!
Mannen börjar krypa runt på golvet, medan övriga passagerare betraktar honom med allt större skepsis. Efter en liten stund rycker han till, tittar på luren i handen och för den mot örat.
Mannen (i luren): Ja, hallå igen. Det var inget.


Jag skulle bra kunna göra något sånt.

Ha en bra dag!


Jag vill ha:

image15

Hade mamma och kolla på lördagen vad de kostade i Stadium när hon var till Cello och shoppade. 119euro om jag minns rätt. Visst är de ganska dyra, men jag vill ha dem! Har en iPod nano redan, så den behöver jag inte investera i. kanske man far och inhandlar dem den här helgen? Om jag är ledig på fredagen skall jag troligtvis göra det. Får ju dessutom lön på onsdagen!

Me.

image14

Jag 12.05.2007. -5kg ungefär.
Dubbelhakan skall bort, armarna skall minskas och magen. Orkar inte ens börja med den.
Lite deprimerande är det ju att se sig själv.
Hade två andra bilder jag oxå skulle lägga upp, men min dator började sen strejka. Kommer eventuellt senare.

Bilder och Bryssel

Har absolut ingenting o göra här på jobbet, så jag surfar som vanligt på internet. Fick för mig att gå o kolla på bilder som mina kompisar har fotat. Då var jag in och kollade på en väns (som fortfarande bor i Bryssel) hemsida och hon hade satt upp nya bilder från Bryssel, och jag fick direkt "hemlängtan". Till Bryssel. Ända problemet är att jag inte längre har ett hem i Bryssel. Men nu är det bara 41dagar kvar och så är jag i Bryssel igen! Jippii! Under tiden bjuder jag på ett par bilder från Bryssel (och första bilderna på mig..!). Enjoy.

image12

Jag (till vänster i lila polo) och min kompis från Finland när hon och hennes pojkvän var och hälsa på mig.

image11

Höst i Bryssel (December). Jag till höger, vi är på väg hem till mitt.

image13

Här är vi och dricker vin i Mappa Mundo med mina "Bryssel kompisar". (jag i mitten med rosa kavaj)

drömmar

Igår natt drömde jag om mitt ex. Vi är ännu bra kompisar, har kontakt och så där. I min dröm var han sjuk, mycket sjuk. Jag tror vi var tisammans, och vi visste båda att han skulle dö. Sen dog han. Det var den sorgligaste drömmen jag nånsin haft. Jag vakna i ett ryck och bara grät. Den var så verklig på något sätt, att det tog en stund innan jag förstod att jag bara drömt. Jag bara grät.
Skrev sedan ett mail åt mitt ex och berättade om vad jag drömt, han tyckte att det var en speciell dröm jag har haft och så skrev han att "vi måst träffas snart". Jag har bara ett problem, och det är att jag fortfarande har känslor för honom. Inte nå stora känslor, int ens så att jag är svartsjuk . Vi var ju tisammans i nästan fem år, så det e ju ganska svårt att bara 'turn off' känslorna. Jag vill int bli tisammans med honom på nytt, inte just nu i alla fall, men jag saknar det vi hade och alla planer som vi hade om vår framtid tilsammans. Men jag tror att om vi är menade för varandra så blir det han och jag ännu..
Nu ska jag äta lunch.

Bekännelse

Hmm.. jag har något att bekänna. Åt just tre karameller. Men det hela är konstigt. Först så bestämmer sig mina kära kollegor att de tänker äta pizza till lunch. Trevlig, mycket trevligt när det doftar härlig pizza i hela rummet.. Jaa, åt sedan min räksallad som smakade absolut ingenting. Efter att jag ätit min lunch och satt mig ner vid my desk igen var jag fortfarande vrålhungrig. Då kom jag ihåg att jag idag morse hade upptäckt 3 karameller i min väska. och utan att jag själv hinner reagera så har jag tagit ut karamellerna ur väskan och satt dem i min mun. Var är ditt självdiciplin kvinna?
image10mums!

Planer för resten av veckan.

Maten:
Har börjat planera min mat för fyra dagar framåt åt gången. Då vet man vad man skall handla när man far till butiken och inget man köper hinner bli gammalt på fyra dagar (nästan i alla fall).
Torsdag:
Morgonmål- Äggröra på 2ägg, 3skivor skinka, 1 skiva knäckebröd.
Lunch- Räksallad (sallad,räkor och gurka), ½ liten tomat, 2koppar spenatsallad med olivolja och vinäger
Middag- Cheddar Burgare med Chipotle sås, 2koppar blandade grönsaker med olivolja och vinäger
Snacks- 5 stora svarta oliver och ca 30g ost
Så här ser min mat ut för en dag typ. Vet inte om det intresserar människor att läsa vad jag äter, så därför skrev jag bara en dags mat hit, men  om ni vill veta vad jag skall äta imorgon, på lördagen etc. är det bara att fråga! Det skulle vara roligt om någon annan oxå åt exact samma som jag och motionerade samma, då skulle man kunna jämföra. Någon som är intresserad?

Motionen:
Prenumererar på en tidning här i Finland, Kunto Plus, som är motsvarande som svenska iForm. Kollade lite runt på deras hemsida nyss och fann att man, som prenumerant, kan laga ett eget personligt träningsprogram. Så jag valde gång/löpning. Eftersom programmet var på finska fick jag översätta det innan jag sätter ut det här, men jag orkade inte översätta allt. Så, nu kan ni få en snabbkurs i finska. Intervallin teho= Intervallens effekt. Minuutti(a)= Minut(er).
Här är mitt träningsprogram för denna vecka:

Veckas program

Torsdag

Hård träning

Intervallin teho 40% - 50%
15 minuuttia rask gång

Intervallin teho 50% - 60%
1 minuutti lätt löpning

Intervallin teho 40% - 50%
5 minuuttia rask gång

Fredag

Lätt träning

Intervallin teho 40% - 50%
20 minuuttia rask gång eller motsvarande träning

Lördag eller söndag

Hård träning

Intervallin teho 40% - 50%
10 minuuttia raks gång

Intervallin teho 70% - 80%
1 minuutti snabb löpning

Intervallin teho 40% - 50%
8 minuuttia rask gång


Sommaren

image8

image9


Oj vad jag längtar till sommaren och solen! På första bilden är vår båt vi hade förra sommaren, vi var ut på båtutflyt.
Min pappa är båtförsäljare så vi har alltid ny båt varje sommar, en s.k. demo-båt som han sedan säljer när han hittar en köpare. Så ibland kan vi ha en båt hela sommaren och ibland bara någon vecka..
På andra bilden syns min pappa och min mamma. <3

Länkar?!

Försökte i mitt förra inlägg få in länkar, men hur gör man det? Kanske det inte fungerar? Om någon vet skulle det vara trevligt om ni ville hjälpa mig och berätta vad jag skall göra..

Det här med bloggar.

Jag trodde aldrig att det skulle vara så här kul att blogga, startade min blogg enbart för mig själv, så att jag på ett lätt sätt kunde följa med hur det går och hur jag mår. och för att jag senare kan gå tillbaka i tiden och kollat vad jag gjort. Precis som en dagbok som jag har där hemma, bara det att det är mycket lättare och går mycket snabbare att skriva på en dator. Det där med att om någon skulle läsa min blogg var inte så viktigt, inte läser ju någon min dagbok där hemma heller. Men sedan när jag skrivit en vecka och märkte att det är visst någon som läser vad jag skriver blev jag glad! Och jag märkte oxå hur otroligt intressant det var att läsa andras bloggar. Människor som jag inte känner.
Har inte berätta till någon jag känner om min blogg, och jag använder inte heller mitt riktiga namn. Jag heter inte Liv alltså, men det är otroligt nära mitt riktiga namn, så jag bestämde att det skulle få vara mitt alias. Orsaken till varför jag vill vara "anonym" är många. För det första så vill jag inte at någon jag känner skall veta vad jag väger, för det skäms jag så grymt mycket över. För det andra kan man skriva mera fritt och om vad man vill om man vet att ingen som man känner läser ens blogg, men kanske det bara så för mig?

I början läste jag nästan bara bloggar som handla om bantnig och mat, men nu har jag börjat läsa modebloggar oxå. Jag gillar mode, men eftersom jag är så stor som jag är, kan jag inte alltid lätt att klä mig som jag vill. Det som passa på en smal modell kan se förfärligt ut på mig (om jag ens hittar plagget i rätt storlek). Men snart kan även jag gå i de kläder jag vill!
Mina favorit modebloggar (just nu):
http://www.stureplan.se/blogs/elin/
http://thesartorialist.blogspot.com/

Hur?

Lite historia:
Jag har alltid varit rund, aldrig smal. Hela lågstdiet var jag och min kompis de stora flickorna som fick stå i målet när vi spela fotboll för vi "var så stora att det var svårt att få in bollen". Jag upplevde det inte som mobbning, det var ju bara så, det kändes som om vi var menade att vara större än de andra. Sedan när vi började högstdiet förändrades allting. Nästan alla flick kompisar jag hade slutade äta godis och dricka läsk, så det gjorde jag oxå. När jag var mellan 13 och 15 år var jag som smalast, men det var lixom inte planerat, jag bantade inte eller något. Mitt liv bara förändrades så mycket att jag inte hann äta eller tänka på mat. Just innan jag fyllde 15år träffade jag min först pojkvän. Då blev det mera fester och jag var med honom nästan hela tiden. Sakta,sakta gick jag upp. Vi börja mera hänga hemma på helgerna och bara låg i soffan och mös med mycket mat. Vid något skeede började jag banta, minns ej längre när, men jag har aldrig egentligen klarat av det. Visst har jag gått ned, men lika snabbt har jag gått upp igen. Nu har jag testan nästan allting (känns det som) förutom atkins. Och jag känner mig mycket klokare när det gäller mat och motion, så den här gången skall jag lyckas! :)

Varför?

Jag vill inte längre leva mitt liv som jag gjort, i soffan framför TV:n med en chips påse i handen. Jag vill ut och motionera, äta god mat som smakar någonting. Jag vill må bra, inte vara trött hela tiden, få en bättre hy. Men mest allt vill jag shoppa nya kläder i mindre storlekar. Jag vill gå in i en butik, se något snyggt klädesplagg, gå fram och märka att den finns i min storklek, pröva den och se helt fantasktisk ut i den. Jag vill stråla.

just nu..

..är mitt liv ganska jobbigt och allt är upp och ner. Har dejtat (eller vad man nu kan kalla det) en kille sedan mitten av mars och i lördags lämnade han mig. Och det var INTE roligt. Jag har nu i två veckors tid ätit godis, bara latat mig och helt enkelt brytt mig fan i min bantning, men efter lördagen har jag fått ett sånt sug att fortsätta med det häsosamma liv jag började! Jag vill må bättre, både psykiskt och fysiskt. Och det  vet ja att ja kommer att göra om jag tar mitt liv tillbaka och fortsätter motionera och äta hälsosamt.
Och den här veckan(dagen) har börjat bra. Var först uppe idagmorse och tog en snabb dusch, åt ägg och skinka till morgonmål och sen hoppade jag på cykeln och cyklade till jobbet. Och nu längtar ja till att få cykla hem så ja kan fara ut och gå med hunden. Jag har fått tibaka min drivkraft! Halleluja!
Och när det kommer till män tänker jag hålla mig undan från dem innan jag har  fått lite mer ordning på mitt liv och gått ner tillräckligt mycket (vilket jag tycker är 15kg). Så skönt egentligen. Paus från alla kärleksbekymmer. Nu ska jag fokusera på mitt välmående!

Jag saknar: London

Trodde aldrig att jag skulle kunna sakna ett ställe så mycket som jag saknat Bryssel, men nu saknar jag London ännu mer. Jag blev helt enkelt förälskad i staden.

image1

Vi bodde i ett hostel nära detta ljuvliga ställe, Camden Town.
Vi hade inte så tur med vår ankomst. Vårt plan landade halv tolv på Stansted Airport, men vi var först fyra på natten framme vid vårt hostel. Orsaken var att vi först måste köa i över två timmar till passkontrollen och när vi sluppit genom den, sökt väskan och köpt buss biljetter fick vi köa i en och en halv timme innan vi slapp in i bussen. Och sen var det ännu cirka en timmes resa in till centrum av London.

image2

Så här så gatan ut var vi bodde.
Vårt hostel var helt okej, sköna sängar och bra läge. Men smutsigt. Toaletterna och duschen såg ut som om de inte blivit städade på åratal. Morgonmålet var acceptabelt. Bacon, ägg och beans.
Vi delade rum med en annan flicka, från Sverige faktiskt, men hon bodde nu i Paris. Eftersom vi kom så sent på natten hade hon trott att ingen skulle komma så hon hade sin pojkvän där och sova med henne, och varken jag eller min kompis skulle ha märkt det om hon inte skull ha sagt något. De bad om ursäkt och så tassade han ut ur rummet.. Jättetrevlig var hon, så vi hade tur med rumskompisen.
På lördag morgon bestämde vi oss för att gå in till centrum, vi visste att det var en bit att gå, men man ser så mycket mera då. Synd bara att kameran gick sönder (hann ta ett foto) så vi fick inga bilder på den underbara miljön.
Efter att vi gått och sett i cirka en timme kom vi fram till oxford street. Och jag säger bara: WOW! Har aldrig varit med om bättre shopping, och både jag och min kompis hittade en massa kläder som passade! Det brukar oftast vara svårt att hitta nåt som passar OCH som är snyggt!
image4

Köpte en massa kläder, men bland annat  en klänning (från Miss Selfridge) och bikinin (från Oasis).
Sen fanns det en butik som var farlig. Primark. Där var allt billigt och det fanns en massa olika saker. BH:n för 3£, skjortor för 4£ och väskor för 2,5£. Där var en massa människor, och när jag och min kompis var klara med shoppandet (vad vi trodde) gick vi och stälde oss i kön, som var så lång att när vi var längst bak så såg vi inte ens kassorna. Nåjaa, medan vi sto där och köa så hittade jag fyra nya saker som jag ville köpa. Helt grymt sjukt. Vi köa i säkert en halv timme eller mer.
Vi spendera hela dagen på Oxford street, och vi hann inte ens gå i hälften av alla butiker.

På kvällen så hade vi bestämt att vi skulle gå och äta med mina kompisar från Bryssel som oxå befann sig i London. Vi åt på ett Thaiställe, och det var helt underbart gott. Skulle vilja lära mig att laga sån mat, borde väl börja öva. Efter att vi ätit gick vi till deras hostel (efter lite problem med att hitta rätt väg..) och avnjöt lite alkohol.
Sen var det Londons nightlife som gällde. Men ingen av oss visste riktigt var det fanns något bra ställe så vi frågade hostel personalen. De förklarade, och vi hamna till en australiensk bar. Walkabout. Helt kiva ställe, var lite berusad vid det tillfället så allt gick för mig.
Kvällen slutade med att jag och min kompis fick ta tre olika bussar för att komma till vårt hostel.


image6

Green Park.
På söndagen var vi och kolla in lite sevärdheter. Big Ben, Buckingham Palace (drottningen var hemma!) etc. Men eftersom vi inte hade någon kamera så gick det ganska snabbt.
Sedan gick vi till Green Park, via Pret-a-manger och Starbuck's, där vi träffade flickorna från Bryssel. Vi hade helt härligt väder, sol men inte för varmt. Vi låg i parken en stund och hade picknick och solade. Helt perfekt.
Flickorna skulle tillbaka till Bryssel redan på söndag kväll så de hade hela sin packning med sig.
När vi hade fått nog av att ligga still så bestämde vi oss för att gå och shoppa lite mera. Efter vårt shoppande började vi fara hemåt, och påvägen stannade vi för att äta det berömda Fish and chips. Och det var nog inte så gott som jag hade tänkt mig. Tror det skull ha lönat sig att äta det på någon restaurang, men det skulle ha blivit mycket dyrare.

image7

Piccadilly Circus.
Måndagen var vår sista dag. Och vi bestämde oss för att shoppa lite då oxå. Vi åkte raka vägen till Harrod's, och jag har aldrig sett en finare butik. Men skulle bara ha behövat mycket mer pengar och tid. Sen åkte vi tillbax upp till Oxford Street och shoppade upp våra sista pengar.
Sen bar det av till flygfältet. Vårt plan var två timmar försenat, vilket gjorde att vi (eller mer jag) hade två timmar extra att shoppa på flygfältet. Sista gången när jag var till butiken och kom tillbaka hade det bildats en kö till vår gate, och min kompis stod långt fram så jag fick känna mig dum och tränga mig igenom kön sägandes "excuse me", fastän hela planet säkert var fullt av finnar.

Nu är jag hemma igen och på jobb. Smaskar i mig choklad och tycker synd om mig själv.
Men jag har bestämt mig för att bo i London, nångång skall jag bo i London. Fast i samband med mina studier. Jag har inte någon större skillnad, så länge jag får bo i London.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0