Packar

Blir nog inte så långt inlägg idag heller.. håller på och packar, eller är nästan helt färdig, väntar bara på att mum ska komma hem så vi kan åka iväg till Helsingfors och laga igång allting. Gud vad jag är glad idag.
Jag glömde ju berätta igår att på söndagen när jag åkte in med tåg till Helsingfors så stanna vi mitt i skogen och så berättade de i högtalarna att en man hade blivit under ett närtåg i Esbo. Obehagligt.
Skolan verkar helt nice, vi hade först presentations leken idag och det gick helt bra. Vi sku presentera vår bordsgranne och berätta lite om henne/honom. Jag satt brevid en tjej (eller vad man nu ska kalla henne, hon är 24) från Ekenäs som verkade helt kiva, maybe a future partypal?! Nu kommer mamma! Vi hörs, om int före så på helgen!

Första skoldagen

Hej. Jag är i desperat behov av sömn, för jag sovd inte så gott på Linas soffa inatt. Men jag är så super glad att jag vill berätta åt alla vad som har hänt! Jag har nämligen hittat en lägenhet. Det är min mammas fasters och farbrors lägenhet. Hon (fastern) är död och han (farbrorn) ligger på långvården. Så lägenheten står tom och jag kan flytta in där. Sex rum plus kök och WC och badrum (med badkar). I Munksnäs. Och det enda jag behöver betala för är vattnet och elen. Så cirka 30euro i månaden. Jag är så glad, sååå glad. Berättar säkert mer imorgon. (om jag hinner).

Nervös.

Imorgon börjar skolan. Jag vill inte vara, men jag är närvös. Tänk om jag inte hittar till rätt sal. Eller om jag kommer för sent- jag hatar att komma för sent. Mitt ansikte kommer att vara rött hela dagen från alla presentations lekar. "Beskriv dig själv med ett adjektiv som börjar på samma bokstav som ditt förnamn." "Öhh... Lee, Lat?!"
Jag försöker intala mig själv att allting kommer att gå bra, att jag kommer att bli bekant med människor från min klass, att jag kommer att tycka om det och se fram emot att komma dit nästa dag. Eller sen åker jag hem och vill aldrig mer stiga upp ur sängen. Jag vet inte vad som har hänt. Jag har sett framemot att få börja studera igen, till och med längtat efter det, och nu när den dagen äntligen är här känner jag mig rädd som en hare. What is wrong with me?

vart blev våra medaljer?

Jaa, OS har inte riktit varit en finsk framgång i år. Jag hade tippat på att vi skulle få tre guld medaljer, men det blev ju bara en. Man kan ju trösta sig med att Sverige inte har fått ett en enda guldmedalj. Tur att vi har duktiga kvinnliga skyttar i Finland. Och heja belgien! De tog guld idag i höjdhopp och leder nu också Sverige.


Det gör inget att Tero förlorade mot norsken Andreas, han är ju så söt. (Andreas also)

Sprutor and stuff

Som ni vet (och som jag skrev i förra inlägget) så är jag ju alltid lite sent ute. Jag kollade nämligen igenom mina Arcada papper som jag fick i mitten av juli första gången igår, och där var två papper man skulle fylla i och lämna till skolhälsovårdaren (ska vara inne senast den 27nde augusti, så jag har tid på mig ännu..). På ena pappret skulle man fylla i när man tagit sina vaccinationer, tror ni jag har nån koll på sånt? Så jag ringde idag till hälsostation i Pojo och de meddelade att jag har fått min stelkrampsspruta 1997. Eftersom de håller bara tio år måste jag ta ny, idag! Sku jag inte ha måsta fylla i den där lappen skulle jag glatt ha gått omkring tills och trott att allt är under kontroll. Kanske man sku borda ha lite bättre koll på saker och ting.
Sen så upptäckte jag att det tar mellan fyra och fem veckor att få sitt studiekort. Skulle jag ha lämnat in ansökan då jag fick den skulle jag säkert ha fått kortet typ när skolan börjar. Nu kommer jag väl att få det först i oktober. Lyckat Lee, lyckat.

Jag är alltid för sent ute

Så, vi ha disskuterat med mamma nu och bestämt oss för att jag skall börja söka lägenhet från privata marknaden. Så idag efter att jag blivit uppväckt med sång så gick mamma och jag online och hittade två lägenheter som vi tyckte lät bra. De båda var ettor då förståss, låg i kallio och var runt en 20kvadratmeter. Men när jag ringde på dem så hade de farit redan åt andra människor, som är ute i mycket god tid. Men vad är det nu här att sörja, jag får börja surfa på alla fatighetssidor varje dag och hoppas på att det kommer ut nya objekt.
Jag hade iaf världens härligase dröm som jag kommer att leva på länge.

"Men gurka då, för miljön?"

Mamma ~40 och dotter ~17 går omkring och handlar.
Mamman: Jag tänkte att vi skulle göra räkmackor.
Dottern: Ska vi köpa dill då?
Mamman: Nej! Vi ska inte köpa dildo!! Det har vi så att det räcker hemma!

Mina systrar strider om ett diadem



Söndagsnöjen. Hahahahah.

the greatest semester ever

Tre dagars festande och chillande och umgänge med härliga människor. Helt perfect!








Hur dåligt minne kan man ha?

Jag hittade en bok när jag städade, från min tid i Åbo, also nångång år 2004 där jag har skrivit upp en massa viestin jag har fått. (det finns ingenting annat än viestin i boken). Och när jag läste igenom dem så fanns det en massa saker som jag helt har glömt bort att har hänt, som t.ex.

- Dagnys telefon Mark.
- Att Filippa har haft juttu med nån som heter Hellsten (who?! Jag minns int alls)
- När vi drog folkdans var det någon som interjuvade oss till radion.
- Och Tommi, som jag träffa på Forte. Som skicka en massa viestin hela tiden.
- När vi var i Turkiet hade Dagny bestämt en träff i club X med Lee. Inte jag då also.
- Dagny och Michaela, minns ni Eitan?
- Jag hade fått ett intressant meddelande av Dany. Jag citerar: "Fittaah!"
- Vi gav tydligen en kaktus och en Kalle Anka pocket som studentgåva till Michaela. Eller så planerade vi iallafall att göra. Tydligen.
- Vem är Kenneth Haapa?
- Och Jani och Mikael? Båda är finnar kan jag ju tillägga.

Och här kommer mina favoritmeddelanden:

Kaxone Daggy 22:24:13 27-07-2004
"Till lee den bästa, ett festminne. Leopold, jen jenson, dagnydjävul, jen jävul, lee lion, emmonster, mixmonster, dagnerilla, spanjorilla, leevilla spanjorilla"

Kaxone Daggy 01:30:31 10-04-2005
"E ensam hemma o sir på nå tysk sexshow juttu, fattar it rikit va d e.. ska äta nu.. konstit. Love u. kram"

Ian 20:01:12 17-05-2005
"When will you 3 beautiful women be in town tonight?"

Ian 01:49:18 20-05-2005
"I have lost lee and i miss you. Puss och kram :-)"

Gumman Michaela 04:04:40 21-05-2005
"Vi ska äta kmdbab.. Ja e slave, dagny slev. Vi far snart ti hotell."

Kaxone Daggy 22:43:07 25-05-2005
"Ja vill ha en turkisk sagokväll :) Vi ska läsa om findik o hans fågelliknande kuk.. jee om 7 minuter e ja i hanko. Puuss"

Gumman Michaela 15:13:01 28-05-2005
"Salmare, tequila and 10euros. Nothing else. We have to start in her house. Mm. Write me if it was ok for her. See ya!"

Anne  18:16:41  09-07-2005
"Heej.. var e ni å vart ska ni? ;) fan att kvällen ble lyckad. :) du e nog bra du! /anne"

Jen 21:36:10 10-07-2005
"Hej lejonsyster.. Hu gick d igår sen? me Kenneth å alla karar"



ÄNTLIGEN!

Nu är min tid på Shell över!! Äntligen! Skall bara byta kläder och sen fara till Serendi och fira med Amanda (hon sluta oxå idag)!

Det här..

Jag sitter nyduchad i min säng med en cider i handen och värsta partyfiilisen. Ändå känns det bara som om jag skulle kunna börja storlipa vilken minut som helst. Jag hade, förstår ni, inga alls planer på att festa det här veckoslutet, men så berättar Emma att hon har tänkt fira sin födelsedag, på torsdagen. Så det betyder att jag ju inte har många dar på att fundera på hur det praktiskt skall funkka och om jag överhuvudtaget borde festa (skall på jobb klockan 10 imorgonbitti). Men så idag på jobbet slås jag av värsta festanfiilisen, så jag skriver och berättar det åt Emma. Men svaret jag fick var inte så entusiastiskt. Och sen dess har jag fått den fiilisen varje gång jag pratat med henne att hon inte har så stor skillnad om jag kommer eller inte. Vilket inte känns så trevlig. Men jag vill ju inte heller förstöra hennes födelsdagsfest och börja prata "känslor" med henne, så jag tiger istället. Det blir vär några cider för mig här hemma i min ensamhet och sen sängen. Oh, happy saturday!
Saknar er <3

Lägenhetsjobbigheter

Satt och såg på TV nyss när de visade snabbt vad nyheterna kommer att handla om idag. Och till min förskräckelse hör jag någonting hemskt, så jag måste genast surfa in på nelonens hemsida och läsa nyheten. Och så här står det:

"Vuokrat nousivat edelleen. Heikossa tilanteessa ovat etenkin opiskelijat ja pienituloiset.
– Opiskelijoiden kanssa vuokra-asunnoista kilpailee hyvätuloisia ihmisiä, joiden maksukyky on aivan eri luokkaa, sanoo Metsola.
Helsingin seudun opiskelija-asuntojonossa on tänä syksynä ennätysmäärä ihmisiä."

Typiskt min tur. Kanske jag borde vara med aktiv i mitt lägenhets sökande. Jag hade planer på att vara det också, men mamma sa hela tiden att jag int ska ta nån stress och allting kommer att ordna sig. Och att jag har mycket lättare att få en lägenhet sen senare. Kanske hon int vill att jag skall flytta hemifrån igen.. Så jag jag inte haft sån stress. Kanske jag borde bli medlem i en nation och börja söka lägenheter via andra organisationer också. Skall ringa till SSBS och höra ifall jag får flytta in i Mixus lägenhet imorgon, men det är en ganska liten sannolikhet att jag sku få göra det.. SUCK.

Vad har hänt?

Egentligen så har det inte hänt så mycket sen sist, men jag har fotat det som har hänt, så här kommer en bildserie av vad som har hänt de senaste fem dagarna.


På lördagen åkte jag ner till Padva med resten av familjen (minus Ida) och på kvällen for vi alla upp till skatan. Jag och mamma gående, Lina med cykel och Pappa med bil. Mamma, Pappa och jag tog en kaller på skatafé och sen for vi och kastade på bryggan medan Lina hade cyklat hem med Karin. Inge fisk fick vi så vi åkte hem och testade vår fiske lycka nere vid vår strand. Mamma och pappa lade ut nät medan jag kastade. Och igen en gång var det bara jag som fick fisk. En liten tjock abborre. Sen satt vi på bänken nere vid stranden och drack vin.
På söndagen fick jag en trevlig överraskning när jag kollade text-tv:n. Jag och Amanda hade vunnit på lotto. Det var inte så bra väder på söndagen, så jag for på en länk och sen tog jag ett dopp med mamma. Efter det började jag och Lina laga oss färdiga för hemfart. Eller Lina for till rilax på ridläger.


På måndagen åkte jag till Helsinfors och hälsade på Michaela och Micke. Vi åkte in till centrum med Michaela där vi shoppade lite i Gina Tricot och sen mötte vi Micke och for och äta.

Mickes hamburgare

Michaelas taco´s

Och jag åt ribs, mycket gott

Michaela och jag åt brownie med vaniljglass till efterrätt, det var delicious.


Efter att vi ätit gick vi till en bar och spelade Trivial Pursuit. Vilket jag vann. Nästan iaf. Michaela bestämde att vi alla vann, men sku vi ha spelat färdigt sku jag ha vunnit.



På tisdagen var jag och Amanda och bowlade. Bowling är alltid roligt, men jag hade en off-day och det gick int alls för mig. På hösten ska jag bowla mer ofta. Jei!
Sen dess har jag bara jobbat och inte varit på det bästa humöret. De här sista dagarna på jobbet känns som en evighet, jag vill inte längre! Och vart har sommaren farit??
Bye Bye


RSS 2.0