Pengalös

Jag har inte riktigt varit så sparsam på sista tiden, och speciellt inte när vi var till Stockholm. Så jag bestämde mig för att någonting måste göras. Jag kommer inte och ha några inkomster före jag får studiestöd i november (om jag inte förståss är barnvakt nångång åt Sara och Belinda) så tills dess har jag cirka 300euro att leva på. Det är ungefär 8euro per dag. Idag har jag redan gjort av med 8 euro, plus 39,60euro. Laddade mitt busskort för två månader, och det kostade lite på 40 euro, men det var en ganska nödvändig utgift. Men, jag får bara fösöka att inte anväda någå pengar här några dagar framöver.
Jag har bestämt att belöna mig själv (genom att slösa pengar..) ifall jag kan hålla mig till min gräns, vilket är att jag inte skall använda mer än 288euro före den fjärde november. Om jag klara mig så skall jag resa till Tyskland och hälsa på Ida i början av december!

Hur man skaffar sig ett skavsår

Det är några som undra vad jag hade gjort för att få mitt skavsår. Så här gör man:
Först bestämmer man sig för att vara lite aktiv och gå ut och gå.
Så tar man sina joggingskor som man ägt i ungefär ett halvt år (och har använt tidigare) och lägger dem på sig.
Så går man ut och gå, i cirka en timme.
När man kommer hem upptäcker man att man har fått en blåsa på högra helen.
Då kommer man ihåg att man i somras har köpt compeed plåster från apoteket och bestämmer sig för att lägga det på skavsåret.
Sen far man och vaktar lite barn vilket innebär att går lite igen.
När man sen kommer hem senare på kvällen känner man att man har ganska så jättesjukt på högra helen.
Så man kollar efter.
Och ser att det så kallada "proffs" plåstret har gett en ett skavsår till.
Man går och lägger sig och hoppas på det bästa.
När man vaknar nästa morgon har man bråttom till skolan och sätter bara hastigt på ett vanligt plåster på skavsåret som "proffs"plåstret har åstadkommit.
Sen går man omkring och haltar lite.
När man kommer hem från skolan bestämmer man sig för att ta av det vanliga plåstret, vilket leder till att "proffs"plåstret även kommer av och tar en stor bit skin med sig.
Sen har man ett ordentligt skavsår.
Lycka till!

Michaelas födelsedag

Igår blev det lite firas. Michaela fylde år och jag råkade träffa Micke (hennes fästman) i skolan och han berättade att han skulle in till stan och träffa Michaela så jag hängde med.

Michaela hade fått ett jättefint Snö halsband och örhängen av Micke till födelsedagspresant. Vi var till Fazercafé på kaffe och kaka, jag drack en Caffè Latte som kosta fyra euro, mycket dyrt men mycket gott.
Efter det åkte jag hem medan Michaela gick på föreläsningar och Micke for hem och bakade. Vi träffades sen igen senare inne i stan och for ut och äta till Memphis.

Vi åt god mat, drack två flaskor skumvin plus vin för mig och Micke och sen tog vi drinkar ännu till efterrätt. Jag drack en supergod drink, nämligen chocolate martini. Super efterrättsdrink. Micke och Michaela drack Mohito. Vi hade superkiva och var lite smått passligt påverkade. Micke (och lite jag) hade sen planerat en överraskning för Michaela, så för att virra bort henne lite tog vi henne till en annan bar där vi drack lite mer skumvin.
Vi var lite påverkade som sagt, så vi betedde oss kanske inte helt normalt. Sen fick vi lite bråttom till Michaelas överraskning, så vi fick springa över övergångsställerna och det var helt skitkul. Michaelas överraskning var då att vi skulle gå på bio. Vi såg på Mamma Mia. Mycket bra film, vi satt o dansa o skratta lite hela tiden..

En mycket trevlig kväll.

Skavsår

Jag har fått ett "trevligt" skavsår på min högrahel, vilket innebär att jag nästan int kan gå, bara med sandaler.



Nu ska jag gå till apoteket och be om hjälp.

Orättvist

Jag håller helt med Michaela, han borde ha överlevt så han sku ha fått stå till svars för vad han ha gjort. Se vad han har ställt till med. Känna människors hat. Men han var så feg och tog livet av sig. Feg som fan.

23-09-2008

Idag har jag två gånger upplevt frustation och ilska och kännt att allting är helt hopplöst, men sen så har det gått om ganska snabbt när jag upptäckt att det jag har blivit arg (etc.) för inte stämmer. Nu när det här skottdramat har hänt känns alla små saker som helt onödiga, men man kan ju inte alltid rå för sina känslor.
Ja, jag var påväg ut och gå idag (första gången sen jag flyttade hit) och så hittade jag inte min nike+ adapter till min iPod, eller jag hittade en (har två stycken), men det var den utan batteri. Och jag ville nästan inte gå ut och gå men jag tänkte lite på saken och kom fram till att jag får ju lika mycket motion med eller utan min adapter och var påväg ut ur dörren när jag kom på att jag ju för länge sedan såg den andra adaptern i en av mina handväskor (hurra för minnet!) så jag gick igenom alla mina handväskor och mycket riktigt låg den i sista handväskan. Så var jag glad igen.
Senare på dagen satt jag och skrev min jobbansökan och CV på finska som skulle lämnas in idag via blackboard (en sån där internet grej vi har i skolan) och jag sparade den, men utan att kolla vart, för alla dokument borde automatiskt sparas till min mapp dokument. Så när jag skall skicka iväg den så hittar jag förståss inte dokumentet där den borde vara. Jag blev så arg på mig själv. Satt o sa säkert tio gånger hög åt mig själv "Hur dum får man vara?!". Det fanns inte så mycket annat att göra än att skriva om den (jag sökte nog först efter den, men hitta den inte i nån annan mapp). När jag skrivit några rader bestämde jag mig för att spara det nya dokumentet och vad kommer inte upp då? En konstig mapp med namn appdata och där ser jag mitt gamla dokument. Jee! Jag blev så glad då oxå. Så var allt fixat!
Onödiga problem jag har haft idag.

Shopping i Stockholm

Jag måst bara säga att jag älskar shoppingen i Stockholm. Mycket bättre än i Helsingfors enligt mig. Och jag fick en ny favorit butik, nämligen Monki. Sku man bara ha haft råd och rätt figur sku jag ha shoppat upp hela butiken. Men, det här är nu vad jag har shoppat:

Från H&M -
Från Gina Tricot - (Toppen: H&M, halsbandet från GT)
Från TopShop -
Från BikBok -
Från Din Sko - (Toppen är från Gina Tricot, även handlad på resan)
Från Monki -
Min fina Coldplay skjorta som jag köpte på Globen
Smink som jag köpte från båten

Coldplay



Mer info om hela resan inom kort, jag LOVAR! Nu ska jag tutta. Good night!

Jag ber om ursäkt

Höll inte vad jag lovade igår. Så därför ska jag int lova något idag heller. Skall vara i skolan om cirka 45minuter, vilket betyder att jag egentligen borde vara påväg redan nu.. Sen har jag skola ända till klockan 17 och efter det ska jag träffa Dagny. När jag kommer hem borde jag fixa på min finska CV och ansökan som skall vara inne imorgon (och som jag inte ens har börjat på ännu). Men, MEN, om jag får tråkigt där nånstans skall jag ta och skriva lite mer blogg. Ha dt bra!

Jag återkommer ikväll

Sori att jag int ha skrivit tidigare, och nu blir det också ett kort inlägg. Väntar på att min klasskompis ska komma över så vi kan fixa på vårt finska föredrag vi ska ha imorgon (inte kul..!) och sen skall jag ta och göra lite trevligare saker, som att fota kläderna jag shoppat och visa dem år er :)

Hemma igen

Nu är jag då hemma igen. Har just suttit och sett på små videosnuttar från konserten på youtube, och det känns så ofattbart att man själv har varit där och fått uppleva det. Helt överlägset bästa keikkan jag har varit på. Jag får riktitgt gåshud nu när jag sitter och tänker på den. Så otroligt mäktig var den. Jag kan berätta mer sen. Skall snart in till stan och träffa Michaela. En del shopping blev det också. Vill ni att jag skall lägga ut bilder på vad jag shoppat?

Affes 13/9



Kameran var fram en hel gång, wow.

Skrämmande

Vill ni veta något skrämmande? Jag bestämde mig förra måndagen för att skriva upp min penga användning under en vecka, och kan ni gissa hur mycket pengar jag har använt? Inte femtio euro. Inte hundra euro heller. Inte ens tvåhundra euro, utan 227.68euro!! På mat och sprit typ. Ojojoj. Och då har jag inte räknat med mina räkningar och andra utgifter jag betalat via internet banken.
Nu denna vecka kommer det igen att fara en massa pengar, men veckan efter det får det bli skärpning om jag skall klara av av att vara fattig studerande.

Finska lektion

Hello! Sitter på finska lektion nu. Ganska tråkigt, vi ska laga en CV och arbetsansökan, men tror ni jag har lust till något sånt? Nej. Jag sitter istället och lagar en lista på vad jag skall ta med mig till Stockholm. O viken väska ska jag ta med mig? Det finns ju en chans att jag kommer att ha mer saker med mig hem än vad jag har med mig dit. Om vi nu shoppar nånting.
Igår hade jag nog en sån slö dag. Bestälde hem kebab till Emma och vi såg på filmen How To Rob A Bank (den borde jag se om när hela min hjärna är i funktion), sen åkte jag hem och sku börja packa, men istället betedde jag mig som en fjant och apa mig framför Soffan och Lina. Jag tyckte jag var SÅ rolig. Emma kom sen senare hem till mitt och vi satt och prata om lördagens affesbesök. Det dök hela tiden upp saker som man inte kom ihåg att hade hänt och så satt vi där båda två med en j*vla massa morkkis. Nästa affes besök för mig får bli år 2009.
Jag vill bara att den här dagen ska vara slut så jag får gå och sova, så att imorgon kommer snabbare.

Svårt att fatta eller?

Att man aldrig ska lära sig. Affes är inte ett bra raggnings ställe. Och man skall absolut inte umgås med Pojo finnar. Det borde jag ju fatta vid det här laget. Good bajs.

Please help me!

Jag har blivit förälskad i ett par skor, problemet är bara om jag skall köpa dem eller inte, så jag behöver er hjälp. De är ganska billiga, kostar ungefär 18€ men har ganska hög klack. Men de är ju så snygga. SNÄLLA, hjälp mig, vad tycker ni?


and by the way

Ja e 2,50€ rikare och stolt ägare av en ny halsduk som ett träd gav mig.

Hade jag int en fin partyhatt? Nu ska jag äta min McHamburgare som säkert har stått o svalna i över en timme.

nej nej nej

ja vet att dt kanske int e dn bästa idén att skriva inlägg när man är lätt påverkad, men dt e ju så roligt. Är nyss hemkommen från gulisen. Observera att bloggen använder svenska tider, ja var int hemma före klockan ett! Gud va ja ha haft roligt. Ja ha träffa min soulmate, dock i kvinnlig form, blivit smekt på ryggen av en helt het karl (han ville dock bara att jag skulle hångla med en annan brud tror jag, mn hej, you take what you get), letat efter mitt minne på kullerstenar och så vidare. MYCKET roligt, 1000gånger bättre än gulisen i Åbo. Ja e lessen. Eller int egentligen. Nu e dt kryssnig som gäller. Veckans bästa nyhet är att Jennnnn kommer att joina oss! Kan dt bli bättre? Näj!

Tisdag

Fan vad jag hatar det här vädret! Blåser och regnar varje dag.
Jag var så glad igår när jag hittade en buss som kör från mitt ända till skolan att jag bestämde mig för att ta den idag morse, och vad händer inte då, jag blir försenad! Jag hatar att komma försent till föreläsningar. Busschauförena skulle byta rutter eller nånting liknande, men den busschaufför som skulle byta med min busschaufför kom typ 15minuter för sent. Kanske det är bäst att hålla sig till spåran ändå, även fast jag måste byta.
Imoron skall jag vara barnvakt åt Sara och Belinda. Anna och Johan är båda bortresta, så jag kommer att vara där över natten. Ska bli så kiva. Sen på torsdagen är det gulis.. Då skall det bli fullt ös medvetslös.

Pictures

Fyrverkeri FM 5/9



Spelkväll hos Michaela och Micke 6/9



Tårtbakning hos Michaela och Micke 7/9


Hur kan man läsa en bok på engelska?

Jag står och väntar på bussen hem till mig. Så kommer det en alkohol påverkad man och ställer sig brevid mig. Så böjer han sig fram och läser vad det står på pärmen på boken jag läser. Så utbrister han på finska: "Men boken är ju på engelska!". Så ser han på mig och frågar om jag är från Finland. "Olen" svarar jag. Sen börjar han undra varför jag läser en bok på engelska, förstår jag vad jag läser, och varför läser jag inte en bok på finska istället? När jag förklarar att jag tycker bäst om böcker som är skrivna på engelska ser han på mig som om jag vore ett fån. Sen frågar han igen om jag är från finland? Och är jag helt säker på det? När mitt svar fortfarande är jo skakar han på huvudet och går därifrån.

move like a dancestar

Oj, om man ändå kunde dansa så här! Hur kan en dans vara så vacker och rörande? Man får ju tårar i ögonen. Speciellt av de två senare. Om jag skull få välja en dans stil som jag skulle träna (och vara bra på) tror jag det skulle vara contemporary. Man fångas av dansen när man ser på den. En mycket emotionell dans. Oj, om man ändå kunde dansa. Och visst är Celine Dions låt Calling You härlig?

Grillfest 3/9


pain

Sjukt bröst. Det är vad jag har just nu. Mitt vänstra bröst. Det lixom drar till och är jättesjukt vi bröstvårtan. Inga knölar, så jag borde inte ha bröstcancer. Men vad kan det vara månne?
Det blev lite ändrade planer för ikväll. Ser ut som om det blir till o ta ändå :)
Micke ringde och bjöd mig till dem på spelkväll. Så ja sprang till Alko och köpte en flaska vin och två lonkeron. Guess who's going to be aspackad tonight? Me like. Faan va jag trivs i Helsingfors!

Lördag 6/9

Jag trivs verkligen bra i Arcada. Vi har ju inte riktigt helt och hållet kommit igång med studierna, men det är systemet vi lär oss på som jag faktiskt gillar, Problembaserat lärande. Vi jobbar i små basgurpper på cirka sju människor, där vi får en utgångspunkt (en bild eller en serie eller något motsvarande) och så brainstormar vi och till sist skall vi själva komma med frågor vi vill ha svar på. Så söker vi fram svaren till nästa gång vi har basgruppsträff där vi disskuterar svaren. Jag har en jättekiva o varierande basgrupp, vi pratar alla och man kan säga typ vad som helst utan att de andra dömmer en. Mycket intressant att man sitter och tänker på skolan på en lördag.
Det blir väl en ganska lugn dag idag. Sku vila gå på bio, kanske jag får någon med mig. Jag va lite lat och orkade inte laga lunch idag så jag åkte till subway och köpte mig en fylld baguette. Och oj va det va gott. Subway är nog mycket bättre än till exempel café picnic tycker jag. Annars ha jag bara chilla hemma. Städat lite, laga lite läxor och sett på flera avsnitt av Pimp My Ride. Ha dt bra!

Tråkigt?

Kolla isf in dessa:

http://www.youtube.com/watch?v=cPuSB1WnEsc (Björn, min nya favorit i parlamentet)

http://bigbazz.blogg.se/

http://www.youtube.com/watch?v=BcX62YvneZo&feature=related (Dagny, this is for you)

http://www.youtube.com/watch?v=PS34A6cms7k&feature=related (sex is back)

Brudklänningar, handväskor och fyrverkeri

Halloj! Jag känner mig ganska duktig idag faktiskt. Först för att jag inte köpte Calvin Klein väskan jag ville ha (och som var allt för dyr) och sen för att jag skaffade bibliotekskort och beställde en bok om socialpedagogik. Jag skulle göra det redan i måndags, mn jag hittade alltid på en ursäkt varför jag inte hann/kunde de andra dagarna.
Har haft en ganska trevlig dag idag, jag var med Michaela och Kerstin till pukuvuokramo där Michalea hittade sin brudklänning. När hon stod där med klänningen på så fatta jag för första gången att hon verkligen skall gifta sig. Jag har nog hela tiden vetat att hon skall gifta sig, och det har inte varit så att jag inte har trott att de inte skall gifta sig, men det lixom kändes som om hela jag, hela min hjärna och hela min kropp, idag först fatta det helt och hållet. Jag kan inte riktit förklara, men kanske ni förstår. Hennes klänning är helt ljuvlig.
Hon testade fyra klänningar, och valde den första, och vi var alla överens om att den var finast.


Michaela i de brudklänningar hon INTE valde.

Nu måst jag gå i duchen o laga mig klar, ska o se på fyrverkeri SM ikväll. Sen blir dt väl o fa ut på några, hoppas ja iaf! Trevlig helg på er!

Bilderna fortsätter..

Kanske min huvudvärk försvinner om jag laddar upp lite foton? Eller kanske int.


Michaela o Micke hos mig innan vi stack iväg på Kick-Off party till Amarillo

Två av mina klasskompisar, Emelie och Maria, på Amarillo

Micke, Mickes kompis och Michaela


Första helgen sen skolan började åkte jag hem och ner till Padva..

..där mamma, pappa och jag åkte nya nordkappen

Vi va till Rosala, Dalsbruk och till sist hamnade vi i Hangö där vi åt god mat på Piraten

Och påvägen hem stannade vi uppe vid Skatafé och såg på brasan.

Kalle Anka is the greatest

Inte utan internet längre

Jee, nu ha ja skaffa internet. Det gick ganska jättelätt att fixa det, jag hade bara lite problem med trådlösa internetet, men jag ringde till Welho (varifrån jag skaffat nätet) och de var jättetrevliga och hjälpte mig. Nu vill jag då visa lite bilder från vad som har hänt på sistone. Enjoy!



Jag har varit barnvakt åt världens härligaste flickor. Vi lekte skola..

..sen ritade de teckningar åt mig medan jag lagade mat..

..och tills sist lekte vi lite cirkus.


Sen var jag in till Helsingfors och hälsade på Michaela när det var konstens natt. Vi åt god mat och drack bl.a. skumvin.

gott med minttukakao tycker Michaela

Micke och Jigi, Michaelas två barn.

Kommer mer bilder bara jag hinner ladda upp och internetet inte är låååångsamt.

Utan internet

Jag har inget internet hemma i Helsingfors. Därför kommer ni inte att höra av mig så mycket här i framtiden. Hoppas dock på att få internet snart, ska se hur det fixar sig. Helgen va jag i Padva, det va jätteskönt. Hängde med mum och dad hela tiden. Nu sitter jag på finskalektion.

RSS 2.0