Två bilder.


Jag sku vila ha en hund. Men just nu är det ganska dumt (och fel) av mig att skaffa en hund. Så jag hoppas på att mina föräldrar skulle skaffa en istället. Tyvärr kommer det nog bara att förbli en önskedröm.
På bilderna ser ni världens sötaste hund - Mindi. Som tyvärr blev påkörd och dog när hon endast var fyra år gammal. Vår lilla buse.

Things to do in Helsinki

Som sagt började skolan igår. Och idag har vi haft ledigt. Så även imorgon.
Idag har E³ varit hos mig och vi har brunchat.
Äggröra & bacon, nybakat bröd, färskpressad (riktigt färsk, pressad här hos mig) apelsinjuice, pättar med Nutella & kiwi och lite alkohol. Perfekt.
Sen låg vi bara och pruttade i kapp och var passligt osociala.
Eftersom vi snabbt får abstinensbesvär av att vara ensamma bestämde vi oss för att åka och shoppa till Jumbo imorgon. Dollarna bara flyger iväg.
Och TACK Emi för att du diska åt mig!

En bild.


I miss this woman! Men förhoppningsvis så ses vi snart!

School has started!

Och jag är glad.
Jag är glad att vara tillbaka i Helsingfors.
Jag är glad att det är (nästan)höst.
Jag är glad att jag får se mina kompisar nästan varje dag.
Jag är glad för att jag hade en toppen helg.
Jag är glad för att det inte är länge kvar till januari nu!

The rest of the week.

Jag är nu i Pojo och snart, jag menar riktigt snart, kommer jag att ta bilen och köra till Helsingfors.
Ska jobba imoron.
Efter jobbet kör jag via Ingå och tar upp lite värdefull last och sen bär det av till Sin City again!
Stans bästa Irish Coffee på fredagen, kräftor på lördagen och headache på söndagen.
Jag har annars varit och skaffat ny frisyr idag, äntligen!

En bild.


Den första bild som någonsin tagits på denna 25-åringen.

The time is now!

På lördagen blev jag 25! Wohoo! Fast det kändes inte som wohoo på fredagen, hade en släng av ålderskris. What the f*ck lixom?
Min födelsedag var helt toppen, vi började med skumppa (jättegod ekologisk, Cava något heter den) och sen drog vi vidare till Kamppen för att bowla. Efter det hade vi planerat att gå och äta sushi, men där var det helt fullt. Så såg det i de nästa tre restaurangerna vi kikade in i, och vi var måttligt hungriga och glada. Till sist hittade vi en kinesisk restaurang och fick mat! Efter det blev det Rotterdam resten av kvällen, så skön och härlig dag!
Men sedan dess har jag bara luggit hemma och läst. Har just läst färdigt min fjärde (!) bok för den här månaden, och jag är verkligen ingen stor läsare.
Kom just hem från en träff, och märkte att det kliar i fingrarna, jag orkar inte ligga inne längre. Så ikväll blir det en länk. Oj, vad länge sen, jag skäms!
Ha en härlig vecka guys!

Tjenamors!

Jag lever ännu.
Jag ska på jobb om cirka två timmar.
Jag är så trött att jag somnar stående.
Jag längtar till att skolan skall börja.
Jag längtar till lördagen.
Jag borde gå i duschen.
Jag borde handla mat till jobbet.
Jag tvättar min golvmatta i tvättmaskinen.

75 års festen!

Nu ska jag berätta åt er om en av sommarens höjdpunkter - min, Jennies och Michaelas 75 års fest!


Jag, Jen, Olle & Olle kom ner till Padva på fredagen redan och eftersom de hade väntat dåligt väder (30ml regn och kallt) till lördagen fixade vi i ordning sterbhuset och resultatet blev detta långbord inne i köket & soffa och stolar för mysigt häng på terassen. Det var ju inte det enklaste att transportera bord och stolar för över 20 människor till det annars toma huset, men roligt var det definitivt! Jag älskar att ordna och förbereda fester! Och massa tack till Olle & Olle som hjälpte oss, utan dem skulle vi har fixat ännu långt in på natten!

På lördagen kom då resten av gästerna. Vi lekte lite lekar först, bland annat hela havet stormar (i vilken en stol gick sönder. Men ingen panik, pappa meddelade nästa dag att de hade förväntat sig att det skulle hända!) och hade allmänt trevligt. Sen när nästan alla gäster hade anlänt och vi (festfixarna) hade varit och fixat det sista i matväg blev det middag. Vi hade dukat upp på diskbänken och spisarna maten som ett långbord. Vi bjöd på olika matiga sallader, en vanlig och olika pajer. Och vad jag fick höra så var folk nöjda med maten!

Vi var allt som allt 16 personer sist och slutligen, och vi satt alla vid långbordet och sjöng snapsvisor. Jag hade köpt en stor Finlandia flaska, 1.75L var den och nästa dag var det inte mycket kvar i bottnet. Dessutom bjöd vi på en läcker sommarbål som Jennies mamma had tipsat oss om. (Hon hade dessutom bakat semlor för kung och fosterland, hur snällt är inte det?)

Fiilis var det ju till tusen, och jag har ju igen haft svårt att överhuvudtaget få något annat än alkohol i mig. Vi hade även en liten presentationsrunda vilket var bra eftersom där var folk från så olika håll. Jennie var den ända som hade träffat alla som var på festen förrut, jag träffade två nya människor. Och på bilden ser ni ju lilla söta Olle! (Och Jonas i bekgrunden, som kom i kostym och hämtade en flaska Dom Pérignon till oss, inte illa!!)

Den bästa leken på hela festen var nog klädstafetten. Folk låg dubbla av skratt och det var kämparglöd in i det sista! Så ska det ju vara! Efter denna lek lekte vi ägg-på-skeden-stafetten, men den tog snabbt slut eftersom folk hade svårt att hålla äggen hela. Vi lekte även kasta stövel, spelade kubb (första kubbspelet var vi födelsedagsbarnen mot resten, och ni kan ju gissa vem som vann? Precis, VI!) och tidningsleken. Kanske även några fler lekar som jag inte minns just nu. På bilden ser ni Michaela nästan iklädd hela deras lags utstyrsel, efter det här skulle hon lägga en pinne mellan benen och springa runt en annan pinne och sen klä av sig kläderna igen. Det låter lättare än vad det är!

Här är andra lagets utstyrsel. Hatten var mycket pop och den fick till och med åka med och simma senare på kvällen. På bilden ser ni Albert, det är Jennies klasskompis (Petras) pojkvän. Av Petra och Albert fick vi mega fina fyra meters metspön, hur toppen är inte det?

"Folk" var lite sluta efter allt lekandes, men partyt fortsatte! Vi dansade, vinkade till folk och drack alkohol. I något skeede har vi även ätit efterrätten, glass och färska jordgubbar. Jag åt endast jordgubbarna för på något konstigt vänster hade hyla glassen försvunnit, men inte så konstigt, det var lite kaos eftersom glassen var en aning smält. Vi hade lite gjort bort oss, men jag tror inte att någon brydde sig egentligen.
Vi begav oss också ner till stranden vid ett skeede, kararna ville och simma. Vi satt på bryggan och såg på ett fint åskoväder ute till havs, och snabbare än snabbt var det över oss. Vissa hade hunnit gå upp, jag och några andra var nere i bastustugan och ett par hade sökt skydd under en gran. Det bara öste ner vatten och blixtrade och åskade hela tiden. Det var skrämmande men tillika häftigt!

Mina föräldrar och syster var hos grannen på 100års fest samma dag, och här har min syster och hennes kompisar (efter att jag skrikit efter dem) kommit på besök. Vi var vid det här skedet inte så många vakna längre, kanske en fem, sex stycken bara. Men fiilis hade vi ju ändå, kolla bara på det här:

Sista tappra människorna står och dansar innan det blev läggdags. Jag har somnat vid 6-tiden på morgonen. Trött och överlycklig.
'
Nästa dag var det minst sagt krapulafiilis. Jag blev väckt första gången vid halv 10 tiden då första gästerna och en av festfixarna begav sig hemåt. Här är close up på Olle som mår väldigt bra.

Andra gången jag vaknade drack jag lite skumppa och firade Jennie (som hade sin födelsedag på söndagen och fick en läcker Evinrude lippis av min föräldrar, nu är hon en i gänget hon med). Jonas, han på bilden, var nog en av de fullaste på lördagen och mådde därefter på söndagen.

Vi var ner till stranden och simmade i det kalla havet (endast 17graden den helgen!) och låg och chillade på bryggan. Sen har vi kommit upp och ätit upp gårdagens rester. Här doftar Jennie på rosorna vi hade fått på lördagen.

Jag var i stort behov av vatten och annan dricka hela långa dagen, vad kan det månne bero på? Vadå vätskebrist?

Efter att alla gäster hade farit var det bara jag och världens finaste lejon kvar. Vi låg och skvallra i båten halva dagen, åt korv som egentligen borde ha varit nattmat (ingen kunde använda grillen och jag var borta, så det hade bjudits på sallad och paj istället - vi blev kvar med sju paket grillkorv och två kg potatissallad) och försökte muta pappa att städa. Han skulla ha gjort det, men hans pris var lite för hårt för oss - Champagne flaskan OCH 200 euro hade vi inte riktit råd med.
Men helt härligt var det, och nästa år blir det en ny fest, planerna är i gång redan nu!

Tonight.

Idag har jag varit barnvakt.
Spelat wii, suttit i frissan, ätit glass och varit hos en fysioterapeut.
Efter det hängde jag med Emma i Kamppen.
Och så har jag haft mensvärk.
Men jag är otroligt lycklig.

"Jo, det tar nog sjukt!"

Jag kom på en sak.
När jag och Michaela var 14 år skulle vi börja skriftskolan. På vår första träff skulle vi fylla i ett papper med många olika frågor.
En fråga löd (typ): Vad skulle du vilja uppleva?

Jag (och, om jag inte minns helt fel, Michaela) svarade att vi skulle vilja bryta en arm eller ett ben, bara för att veta hur det känns.
How wierd isn't that?


Lunarstorm.

Idag fick jag av en slump för mig att gå och kolla in Lunarstorm. Senast jag har gjort det var någongång år 2009. Då ser jag att Lunarstorm skall stängas, och idag dessutom!

Jag fick lite panik eftersom jag gärna ville ha kvar alla gamla dagboks/blogg inlägg. Så jag började kopiera allting till ett word dokument. Men för cirka en halvtimme sade mitt internet upp sig (nu är jag på jobb datorn) och jag hade bara hunnit kopier år 2006 & 2007. Så allting före det kommer nu att försvinna. Klockan 00.00 inatt. Tragiskt.


Lördag!



Skulle jag vara ledig idag skulle det festas så tusan. Jag har fiilis till hundra!
Så ni som skall ut och slira idag, gör det för mig med!

Lite nya saker


Mamma köpte de här fina Puma skorna åt mig förra veckan. Jag hade på dem på Borgbacken och fick förståss skavsår. Igår bestämde jag mig för att ta dem på igen, när jag åkte till jobbet. Idag morse när jag slutade var jag så trött att jag glömde mina skor där och körde hem med mina jobbsandaler på istället.

Tidigare i somras beställde jag en hög böcker. Jag har på känn att jag kommer att bli färdig med den boken jag läser nu i natt, så nu undrar jag vilken av dessa två böcker jag skall läsa till näst. För dem som är intresserade kan jag berätta att jag läser Friends Like These av Danny Wallace just nu, otroligt underhållande och humoristisk bok (men inte lika rolig som hans förra bok Yes Man dock, tyvärr).

Några saker jag vill berätta för er:

- Jag tycker att sockor är det osexigaste plagget som finns. Speciellt på män. Därför undrar jag varför karar snabbt kan klä av sig alla sina kläder när det gäller, förutom sockorna?
- Min nya favorit party låt är Big Boi feat. Cutty - Shutterbug.
-
Far min trodde inte att jag skulle klara mig med 200euro på nio dagar, men nog med 250euro.
- Min mormor tycker att jag borde skaffa barn typ nu, och blev säkert besviken när jag berättade att det inte kommer att ske på det här årtiondet iallafall.
- Om cirka fem månader kommer jag att flytta.

Fighting fire with fire

Du heter: Lee Lindqvist.

Smeknamn: Lindqvist, Linkku, Lintudinus.

Låt som när du är ledsen sörjer till?

Coldplay.

Beroende av:

Sällskap och listor.

Vad tror folk om dig?

Att jag är skitcool.

Stämmer det?

Absolut.

Vad får du oftast komplimanger för?

Mina händer/naglar. Muahahahahahahaha. Ha.

Hur imponerar man på dig?

Med humor.

Brukar du skratta för dig själv?

Konstant.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?:

Ja förstod d jo, int to ja illa upp. Tyckt bara att d va lite wierd. Mn vi kan kanske skriva mer imoron, ska gå å sova nu, ska på jobb imoron

Har du haft sex idag:

Inte med en man, nej.

Hur svarar du i mobilen:

Oftast "Helloooou". Men det beror på, jag tror jag ska börja säga "YO!" nu istället.

Vem ringde du senast?:

Baby-Emma

Vad sa den du senast pratade med i telefonen:

Allt möjligt. Mest prata om hon om sitt barn som har fått en blåtira.

Antal timmar sömn inatt:

Inga, jag vakar på jobbet.

Sov du ensam:

Jag sov ju inte, men 11 andra nog.

Brukar du komma i tid:

Till skolan oftast, och jobbet alltid. Men sen om jag ska träffa kompisarna så är jag inte alltid punktlig, och stressar i sista minuten. Undrar vad det beror på?

Hur känner du dig nu:

Jag är på toppen humör. Lyssnar på partymusik och längtar till nästa veckoslut.

Vanligaste färg på dina kläder:

Ingen aning

Vad tycker du om fötter:

De är bra att ha när man skall gå, springa eller jogga.

Vad saknar du:

Mina vänner. Och Mr. Bigs gåva till jorden.

Hade du en bra kväll igår:

Jepp, i alla fall före jag satt mig i bilen och körde iväg till jobbet. Men inte var det så tokigt det heller.

Favorit dryck på morgonen:

Vatten en vanlig dag. Skumppa när det är fest.

När brukar du oftast gå och lägga dig:

När jag har rutiner i livet blir det någongång mellan 22 och 24.

Är du blyg?:

Nja, först kanske. Men jag har blivit så bättre med åren.

Sysslar du med någon idrott:

I sommar har jag haft paus, men man kan väl säga att jag springer ibland, och går på gym. Men det började jag med för typ ett år sen, så.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:

Nej. Jag tror på attraktion vid första ögonkastet.

Har du spytt offentligt:

Muahahahahahahaha! Min syster Lina tycker om att påminna mig om när jag spydde i rulltrapporna på Böle stationen. Jag var måttligt generad (och krapulatisk).

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag:

Utforska min "nya" kropp.

Är du nöjd med ditt liv:

Det känns ganka härligt just nu, inte perfekt, men det skulle kanske bara vara tråkigt om man inte hade nåt man skulle sträva efter.

Är du bortskämd:

Kanske till en viss del. Jag skulle ibland kunna vara noggrannare med mina pengar.

Vad gör du i morgon:

Sover nästan hela dagen och kommer sen på jobb till natten igen.

Vad är det värsta du vet?:

Leverlåda. (och förståss orättvisor och människor som våltar, misshandlar, utnyttjar, stjäl und zo weiter)

Har du bra vänner och äkta vänskap?:

Absolut. Jag har många, många, många vänner som jag kan lita på!!

Vad är det finaste du fått?:

Mina föräldrar.

En speciell dag du minns:

Kanske lite dystert svar det här, men det första som ploppa upp i mitt huvud var dagen då min morfar dog. Vi var hela familjen i Bromarf kyrkby (det var Bromarfnatten den dagen) och jag gick på torget med Dagny och Frida när min telefon ringer (mammas och pappas telefoner var i båten, så de hade inte hört att någon hade försökt ringa). Det var min kusins mamma som ringde och berättade att "fafa har dött", hon grät och jag fattade inte först vad hon menade och trodde att hennes pappa hade dött innan det slog mig vad som hade hänt. Jag gick sen utan att säga något åt Dagny eller Frida som en zombie ut på bryggan till mamma och sade att mofa hade dött. I samma ögonblick kom tårarna. Det är en dag som jag aldrig kommer att glömma. Morfar var min bästa vän när jag växte upp och har betytt så mycket för mig, och gör det än idag. Gud vad jag saknar honom!

Du samlar på:

Erfarenheter och minnen.

Vem ringer du när du är arg/ledsen:

Beror på, men om jag är riktigt ledsen vill jag helst vara för mig själv.

När grät du senast:

För någon minut sedan när jag skrev om min morfar.

Vad skulle du göra om du vann en miljon:

Troligtvis skulle jag köpa en lägenhet i Helsingfors om det skulle finnas någon till salu som jag verkligen vill ha. Om det skulle bli pengar över skulle jag resa.

Vill du gifta dig:

Ja, men det är inte livsviktigt för mig. Jag skulle göra det för festens skull. Muahahahahaha!

Vill du ha barn:

Kanske. Men i såna fall om många, många, många år! Just nu räcker min gudson riktigt bra.

Är du musikalisk?:

Javisst, Lennart är mitt artistnamn! Bara min manager har bokat några gigs åt mig så ska jag meddela er, så kan ni komma och lyssna!

Vad dricker du helst när du är törstig:

Vatten.

Bor dina föräldrar tillsammans:

Ja.

Har du någon gång gråtit dej till sömns:

Ytterst sällan.

Biter du på naglarna:

Nej.


Snälla vänner,

ser ni inte att jag är en kvinna i nöd?
En vänlig själ har hjälpt mig, hjälp mig du med!
Tryck här!

Härliga tider



Bilden är från vår 75års fest (som jag skall berätta mer om nångång) och fiilisen är på topp. Precis som nu, fast jag har varit på jobb hela natten.
Denna sommar har varit och är helt toppen!
Snart får jag fara hem och tutta, ska bli skönt.
Jag kan inte göra annat än bara le hela tiden, jag är på så faaans bra humör!

Please help me!



Jag vill byta profilbild på FB, vilken av dessa tre ska jag ladda upp? Jag är så hemligt kär i många av mina facebook kompisar att jag nu tänkte lägga upp en så fin bild på mig att alla kommer att bli förälskade i mig. Toppen idé eller hur?

Greetings from the other side!

Igår festade jag med två norrmän till halv fyra på morgonen.
Ju mer lonkeron jag drack, desto bättre blev min norska.
"Jeg ska ståppe kniiivn i mooooor din!"
Nu till min gudson igen och käka upp hans mammas mat.
Inatt på jobb.
Love Life!

ps. Min syster tycker att jag ska tatuera denna text på min rygg: "Where ever you go,
there you are". Skitcoolt I think.

Mysigt med åskoväder

Jag har inte störts av åskan inatt, nej. Men istället stördes jag av två katter som satt och yla på vår terass eftersom jag sov med fönstret uppe.
Efter att ha sett inception har jag drömt en par gånger att jag drömmer. En dröm inne i en dröm så att säga.
Nu ska jag klä på mig, sticka och panta flaskor och åka och hälsa på min gudson.
Senare på dagen blir det Hangö.

Augusti

This is what I plan to do in August 2010:

  • Imorgon, 4.8, åker jag ner till Hangö med Dagny & C:o och hälsar på mommo, äter god mat och har det skönt med härliga människor
  • 5.8 åker jag till H:fors och jobbar tre nätter i rad.
  • Syster Lina fyller år den 9nde.
  • 9-13.8 kommer jag att vara barnvakt åt Helsingfors sötaste tjejer. SÅ jag har saknat dem i sommar!
  • Jag skall även träffa en tjej som jag kanske kommer att bli stödperson åt nästa tisdag.
  • Den 14nde är det Digiloo i Ekenäs som jag kanske ska gå på, eller sen festar jag i Hangö istället, inget är fullt bestämt ännu.
  • 16-19.8 jobbar jag tre nätter igen.
  • Augustis höjdpunkt är ju definitivt min födelsedag den tjugoförsta. Men jag har ingen aning om vad jag ska göra då ännu. Någonting roligt, snälla, someone, kom och fira med mig!
  • Så är det ju forneldarna den 28nde och då ska jag och mina systrar försöka förtjäna lite pengar genom att sälja alla våra saker på ett loppis i Gunnarstrand. Sen festar jag upp pengarna senare på kvällen!
  • 30.8 börjar skolan igen! (jag längtar).
Annat jag planerar att göra är att börja gå på gym igen, skriva lag&rätt uppgiften, flytta tillbaka till Helsingfors och läsa en massa böcker.

Next top model is sitting in this sofa

Nu är jag mittiallt i Pojo.
Men snart styr vi kosan ner mot Padva igen.
Igår for vi och så på bio, via McDonalds och Rotterdam.
Vi såg Inception, superbra film. Årets bästa enligt mig.

Lite sommarbilder


Dagen efter midsommaren, som jag firade på Stockudden med E, kom min kära familj och sökte mig med allas vår älskling (Aquadorn), och på vägen hem stanna vi i Skata och gick på en kaller till Skatafé.

Jag har hängt ganska mycket i Bromarf city, i båten, med härliga människor och njutit av att få vara ledig och få åka båt så mycket jag bara hunnit.

Och Bromarfnatten är ju ett måste att besöka, E joina mig och vi angstade, snackade skit och jag åt grillkorv.

Mamma och pappa skaka rumpa lite.

Denna bil beskriver min sommar: båt, hav, härligt väder och fart.

Älsklingen i Östra hamnen (Hangö).

My oh so beautiful sisters.

Här hänger vi i Hangöby hamnen, efter att jag träffat J som hämtat sårsalva åt mig eftersom jag föll och haltade runt i cirka en vecka. Märken finns där fortfarande, men det är ju bara coolt.

Det har definitvit varit livat på vår brygga i sommar. Kolla in Colibrin längst till höger som min syster håller på och tömma vatten på, det har varit min och mina systrars vrålåk denna sommar. Muahahahaha!

Har någon kunnat undgå att det har varit sol och vackert väder typ hela sommaren?

Jen, mitt favoritlejon, och jag har suttit nere på bryggan flera gånger denna sommar och bara njutit av att få leva. Denna sommar har varit perfekt!

Good day!

Här sitter jag ännu med fredagens make-up i facet, halvnaken och hungrig.
Men jag har städat!
Nu väntar jag på att syster och bromarftrollet ska höra av sig så jag vet om det blir bio och McDonalds ikväll eller inte. Iallafall hoppas jag på att de kommer till mig en sväng så vi kan spela The Game of Life - Family Guy edition.
Igår mötte jag dem efter att de hängt på Borgbacken halva dagen, vi gick till Efes och åt kebab und pizza. Sen följde jag dem till spåran och när jag gick hem igen så såg jag en massa kex.
Helsingfors vimla av heta karar igår, och jag gick hem och sova.
How depressing!

RSS 2.0