Vad jag får och inte får äta:

Onsdagen den 27.06.2007 - Tisdagen den 03.07.2007

Förra veckan gick inte alls. Åt godis (inga grymma mängder, men ändå), åt kebab, åt pizza,  allt ohälsosamt man kan tänka sig. Och sen drack jag mängder med alkohol. Ja, så ingen belöning blev det ju heller. Also betyder det att om jag klarar av den här veckan så får jag köpa ACO-produkterna. Jag måste klara av det! Samma regler som förra veckan.

Vad jag absolut INTE får äta:
  • Godis, Choklad (inte ens choklad på kaka, glass etc.), Chips, Färdigmat (t.ex. hamburgare, kebab, pizza), Vitt bröd
  • Vanlig pasta (Jag får äta fullkorns- och rågpasta)
  • Pajer & Piroger
  • Olika puddingar, typ Jacky Makupala

Jobb

Jag har sökt jobb i StorBrittaninen. Närmare bestämt utanför Birmingham.
Eller jag har skrivit och berättat att jag är intresserad av jobbet, nu väntar jag bara på att få en application form skickat till mig. Ahh, jag vill!

Jag vill ha:

image93
image94

En ny dator, inte så tokigt om det skulle vara en apple dator.

Min kvinnliga och manliga sida

Hmm. Länge sedan jag fyllt i en lista. Den här verkade kul. Men det var den inte.

Min kvinnliga sida:
[x] Köpt en hårfön?
[x] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[x] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[x] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[x] Funderat på namn åt mina barn?
[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[ ] Druckit Cosmopolitan?
[x] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Känt mig sugen på en kopp te?
[x] Känt glädje över att få blommor i present ?
[x] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[x] Blivit arg utan anledning?
[x] Gråtit efter 9 fyllda år?
[x] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[x] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat med en kille?
Totalt: 20/22

Min manliga sida:
[x] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[x] Ätit en blodig stek?
[x] Läst en biltidning?
[ ] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[x] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[x] Skött grillen under en grillfest?
[ ] Läst en bok av Jan Guillou?
[x] Läst ett nummer av slitz?
[ ] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[ ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[ ] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[ ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[x] Diskuterat bröst?
[ ] Gjort lumpen?
[ ] Läst nick hornby?
[ ] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[x]Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[ ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[x] Lagat någonting på egen hand?
[ ] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[x] Tävlat i att dricka öl?
Totalt: 10/22

Vad har hänt?

Torsdagkväll:

Kom till Bryssel cirka halv nio på kvällen, Laura var och mötte mig till flygfältet. Vi tog tåget in till centum och gick genast till Mappa Mundo. Där skulle jag träffa Lauras nya pojkvän och få dricka lite vin. Det var så härligt att vara tillbax i Bryssel, det krylla med människor vid alla uteserveringar, alla var så glada. Vi satt oss ner på Mappa Mundos uteservering och drack vin medan vi kollade på stiliga karar som spelade petanque. Mittiallt börjar det ösa vatten ner och lika snabbt var det över. Ingen människa hann reagera heller.
Efter ett tag förflyttade vi oss (med min reseväska) till Nua där Nelly var. Karaoke kväll var det i Nua. Jag var nog inte helt nyketer, eftersom jag hann dricka ett glas vin och en cider på Helsingfors flygfält innan jag boarda planet. Och på planet drack jag en liten flaska vin.. Och sen fortsatte ju mitt vindrickas i Mappa Mundo. Outi skulle på jobb på fredagmorgon så hon ville fara hem med sista metron. Tänkte att jag far med och byter kläder, sminkar mig, för kappsäcken och hämtar extra nycklarna. När vi steg av metron vid schuman (EU-kvarteret) var allt avstängt typ, för det var något toppmöte där. Så vi fick ta en lång (och då menar jag lång) omväg med Outi. Och till råga på allt börja det ösregna. Så fiilisen for. Klockan var så mycket och jag var genomblöt. Godnatt!

Fredag:

Vet inte när jag senast skulle ha sovit så länge som jag gjorde den här fredagen. Det var så tyst efter att Outi gått till jobbet. Ingen hund som skällde, ingen radio på på högsta volym, ingenting. Helt tyst. Så jag sov till elva. Sen steg jag upp och gick till Merode för att äta en baguette. Det var mums.
Efter det så tog jag metorn in till centrum och så gick jag och shoppa. Första butiken jag gick in i var Promond. Därifrån köpte jag två toppar. Hehe. Men promond var en av mina favorit butiker när jag bodde i Bryssel, så jag kunde inte låta bli att vara lite nostalgisk. Annat jag shoppade i centrum var ett par Lee jeans, en Lee t-skjorta, en ny svart lackhandväska och nya solglasögon. (Eftersom mina gamla glasögon gick sönder på Provinssi. Vet inte vad jag har hållit på med).

image85
image87

Efter shoppingen tog jag mig tillbax till mina gamla kvarter var jag bodde. Åhh, det var så härligt att vara där i Bryssel igen. Allting var som förut, bara det att det var sommar, så det krylla med människor överallt.
Innan jag åkte till Bryssel hade vi bestämt med de andra au-pair flickorna att vi skulle åka ut till kusten, till Oostende, efter att de slutat jobbet på fredagen. Så, klockan sju på kvällen satt vi i ett tåg på väg till Oostende. Det är alltid intressant att åka tåg i Belgien, eftersom de gör lite vad de tycker. Men vi hade tur och slapp ända fram.
När vi gick till vårt hostel ringde min telefon. Då var det James som ringde. Jättekul, vi prata hela vägen till hostelet. Så nu kommer jag att ha en grym telefon räkning, jag vill inte ens tänka på det.
Hostelet var jättefint. Rent och mysigt, och vi alla flickor fick ett helt rum för oss själva med egen dusch och WC. Väl uppe i rummet överraskade vi Laura. Hon hade fyllt för cirka en månad sedan, men de hade inte hunnit fira henne, så vi hade tagit med en kaka och en födelsedagspresant åt henne. Gissa om hon blev överraskad!
Vi satt sedan på rummet och drack vin, öl, salmiakkossu och vad vi nu allt hade med oss. Klockan började bli ganska mycket så vi bestämde oss för att fara och ta ett dopp i atlanten. När vi kom fram till piren ser vi ett stort märke som visar en gubbe simmande och sedan ett tjockt rött sträck över det. Det var also förbjudet att simma. Stämningen sjönk lite, men sen bestämde vi oss för att ändå göra det, det var ju mörkt, ingan var så grymt full och vad skulle egentligen kunna hända? Säkert en massa grejer, men det brydde vi oss inte om.

image88
Oostende

Riktigt så här högt vatten var det inte när vi var och simma, vilket ju var tur. Jag hade förväntat mig att vattnet skulle vara ganska kallt, vi var ju ändå i atlanten, och det har ju inte varit sommar så länge ännu, men vattnet var helt underbart. Ingen av oss frös, alla hade jätteroligt där vi hoppade i vågorna. Rekomenderas. Att fara och simma i månskensljus i atlanten.
Sedan satt vi en stund på stranden och avnjöt lite mer alkohol. Jag pratade lite mer med James, om Provinssi Rock. Jag fick en grym längtan till nästa års festival. Sedan for vi en sväng till hostelet, dumpade av våra saker och sedan for vi ut och dansa. Hittade nån liten krog på restaurang gatan (eller vad det nu var) där vi gick in för att ha lite roligt. Och roligt hade vi, så roligt att vi inte minns vad som hände. Jag träffade nån lokal flicka som hade födelsedag, med henne hade jag jättekul. Sedan for de andra flickorna hem lite tidigare så bara jag, Laura och Outi blev kvar. Vi var där tills krogen stängde och sedan for vi och inhandlade lite pizza. Den åt vi upp på en bänk vid havet. Jag matade måsarna med pizzakanter, och vi hade jättekul. När vi äntlgen for och sova var klockan ungefär sju på morgonen.

Lördag:

Klockan tio på morgonen skulle vi checka ut från hostelet. Så, det blev inte så mycket sovet. Vi gick sen och shoppade lite, men det ända jag köpte var glass som jag inte kunde äta upp.
Jag och Outi for lite före de andra flickorna tillabaka till Bryssel för vi behövde sova. Vi for sen hem till henne, åt lite ost och kex och Häagen dazs glass. Vilade ett par timmar och sen hade de andra flickorna kommit tillbaka till Bryssel så vi begav oss till Le Parc De Bruxelles för att dricka lite champange.

image89
Le Parc De Bruxelles

Det var en massa utomhus konserter i Bryssel, en just invid kungliga slottet (vid parken) så vi lyssnade lite på det. Vet ej vad/vem det var vi lyssnade på, men mitt i allt började de spela en Ace of Base låt, var det Beautiful Life kanske, minns inte. Men det var ju ganska intressant.
Sen begav vi oss ner mot centrum, först till Delirium för att dricka Bryssels godaste Kriek och sen till Celtica. Från Celtica försvann alla förutom jag, Laura och Eve. Det var ju lite synd, hade ju tänkt mig att alla skulle vara med och fest/fira när jag ändå var tillbax i Bryssel, men tydligen inte. Från Celtica for vi till Monte Cristo och därifrån försvann sen Eve också. Men Frank dök upp istället. Vi var också och checkade in O'Riellys och sen begav vi oss en sista gång till Celtica ännu. Såg en par bekanta under kvällen, men inte så många.
I taxin på väg hem efter att vi släppt av Laura började jag gråta. Från radion kom det nån lugn Frank Sinatra låt, vi körde förbi en massa ställen där det hänt en massa ljuvliga och mindre ljuvliga saker. Just då önskade jag mer än nåt att jag var på väg hem till mitt hem i Bryssel, till Avenue Marie-José 48. Att jag ännu bodde i Bryssel, för allt var bara så underbart. Jag hade haft en toppen kväll, en toppen helg faktiskt. Jag tror taxi chauffören undrade vad som var fel med mig, men han sa inget, som tur.

Söndag:

Så, mitt plan gick 9.20 tillbaka till Finland på morgonen. Hade satt klockan och ringa klockan sex på morgonen, hade inte ännu packat och hade tänkt ta tåget till flygfältet. Klockan kvart före sju vaknade jag. Lite jag fick panik. Packade som en dåre, och sen började jag fundera om jag skulle hinna med tåget eller inte. Nog skulle jag säkert ha hunnit, men eftersom jag inte visste hur ofta tågen gick i timmen så bestämde jag mig för att ta en taxi. Det var nog bra, för då behövde jag inte stressa och så hann jag köpa choklad till Michaela.

Nu är jag hemma igen och drömmer om att få fara utomlands. Skall fara och kolla på lite sista-minuten-resor och på jobb utomlands. Trevlig fortsättning på veckan!

Inget italien i höst. Jag är deppig och sur!



Glad midsommar

Nu är det bara en halv timme kvar på jobb, sen bjuder firman på sommarkaffe och sommargåva och sen får vi sluta. Och jag fick just en gåva av min förman, så det betyder att jag kommer att få två gåvor idag. Lite lyx. Fick en champangeflaska och Marimekko bordduk, den e gul-orange och somrig. Så fin.
Hoppas det blir fint väder här i Finland över midsommaren, och i Belgien. Där had varit 26 grader igår på kvällen, på KVÄLLEN, kan ni fatta. Det betyder att det måste ha varit grymt hett på dagen. Så jag hoppas på att jag skall få fara och ta ett dopp i atlanten utan att frysa ihjäl och så hoppas jag att man sku få lite färg oxå. Oj,oj nu börjar jag nog längta till Bryssel. Och Italien.
Ja, men ha en underbart härlig och fin midsommar!

Tupla

Får man Tupla från flygfältet? Helsingfors-Vanda flygfält då also. Nog måste man ju få det.

Resefeber

Det saknar jag. Resefeber. Skulle bara vilja åka hem efter jobbet och sova. Näe, inte egentligen. Det skall bli så kul o få träffa alla kompisar i Bryssel, Laura skicka mail åt mig och skrev att hon skulle komma och möta mig till flygfältet och sen skulle vi fara direkt till Mappa Mundo och träffa hennes kar. J'adore Mappa Mundo.
Skrev just ett ganska långt mail till Carl, så heter pappan i Italien, och berättade att jag nog är den bästa kandidaten för deras jobb. Eller typ så skrev jag. Nu ligger allt i deras händer. Det beror helt på vad de svarar, om de svara. Efter det kommer jag först att kunna bestämma mig om jag vill bo i Italien i ett år eller Finland. Svårt beslut eller hur? Det låter ju nog ganska enkelt när man formulerar det på det där viset, vem vill inte bo i Italien hellre än Finland? Inte jag iallafall.

Meddelande

Igår satt jag på Serendi med Emma och så pep min telefon. Trodde det var Melle som skickade ett meddelande (eftersom jag ett par minuter tidigare skicka åt henne), men när jag öppnar telefonen så läste jag detta:
Jag vill inte sova eller frysa på en festival this thu-sat. I'll be armed with vodka and rekorderlig so I'll call you once I'm drunk, be prepared:)
Jag kände inte igen numret, men det kan inte vara från någon annan än James, för hela meddelandet innehåller våra insidejokes. Så trevligt att han hörde av sig, det hade jag inte trott skulle hända. Hoppas han ringer också, jag är ju i Bryssel men det orkar jag inte bry mig om. Om min bästa vän från Nya Zeeland ringer så tänker jag svara.

Sommar planer

21-24.06.2007 Min efterlängtade Brysselresa
30.06.2007 Bromarfnatten, happening nära vår sommarstuga, båtåkning
07-08.07.2007 Då skall jag vara med mina kompisar på Hangöregattan
17-19.08.2007 Troligtvis blir det Padvafest det här veckoslutet, bara det passar alla..?
24-26.08.2007 Om jag inte far till Italien (vilket jag skulle göra den 20nde augusti) far vi till Stockholm på tjejmilen

+ Fira Jennies födelsedag, datum obestämt ännu
+ Ligga på stranden med lådvin och de härligaste vännerna som finns, datum obestämt ännu

Brussels

image77
Grand Place in Brussels

Imorgon skall jag åka till Bryssel. Det händer alltför mycket på alltför kort tid just nu. Men så är väl sommaren. Och jag VILL ju fara till Bryssel, det skulle kanske bara ha varit skönt med ett veckoslut där man inte gör någonting emellan. Men det skall bli superkul att träffa alla kompisar och se om det ser likadant ut ännu eller om det har förändrats något.

image78
Parc du Cinquantenaire

Nu har jag bara problem med vad allt jag skall ta med mig och hur mycket. De som var med mig till Provinssi kan intyga att jag had allt för mycket med mig. För tre dagar hade jag tre par byxor, två klänningar, en kjol, shorts, över 7 par toppar, 4 par skor (plus gummistövlar). Det var kanske lite överdrivet, men jag kunde ju inte bestämma mig. Då hade vi ju dessutom bilen så jag behövde ju inte släpa på min väska så mycket (Jonas gjorde det istället, Tack!). Ifjol på midsommaren i Bryssel var det HETT, inte varmt, utan helt enkelt hett. Men nu har jag förstått att det är ganska varierande grader och väder där, borde jag månne ta med en jacka? Det är dagens fråga.


Gatan jag bodde på och statshuset i nightlihgt



Goo Goo Dolls

Jag har haft en återkommande dröm om sångaren i Goo Goo Dolls, han står på scenen och sjunger "better days" och jag står i publiken. Våra ögon möts och han tar mig upp på scenen. Sen brukar drömmarna variera lite därifrån. Ända problemet har varit att när jag har drömt om honom har han sett ut på ett visst sätt, men i verkligheten har jag ingen aning om hur han ser ut. Så, bestämde mig för att googla bandet. Det borde jag inte ha gjort. Nu vet jag hur sångaren ser ut och det har förstört mina drömmar, för han är en helt annan person i dem. Det finns inte en nära på likhet ens.
Inatt drömde jag att jag levde i ett polygami. Grejen var bara den att det inte kändes som det. Det kändes helt naturligt.

Italien

Varför åt jag så mycket till lunch? Nu håller min mage på att spricka.
Tänkte berätta åt er vad som hände på fredag eftermiddag. Det ringde en kvinna till mig, från Helsingfors. Hon berättade att hon hade fått mitt nummer av en bekant som känner mig. Det visade sig vara mina au-pair barns mormor som hade gett henne mitt nummer. Nu ringde hon och erbjöd mig ett jobb som au-pair i Italien! Lite härligt det skulle vara, det var hennes son som bodde i en liten stad mellan Milano, Venedig och Florens (om jag minns rätt) med sin italienska fru och deras två pojkar på två och fyra år. Jag skulle få en egen lägenhet under deras hus med två rum och kök, och det skulle gärna få komma familj å vänner och hälsa på mig. Pappan jobbade inom modebranchen med stora märken som Versace, Gucci och Dolce&Gabbana och hon berättade att de två andra au-pairen som varit där tidigare hade lärt sig mycket om mode. I would like that.
Vet inte ännu vad jag skall göra, om jag ens vill fara. Tänker ringa tillbaka till kvinnan ikväll och fråga hur jag skall få tag på familjen och sedan fråga dem en massa frågor, och det som jag hellst vill veta är ju om man kan träffa andra människor lätt där i sin ålder, för om inte så blir det ju lite tråkit ett helt år. Skulle också få lära mig italienska, med en privatlärare. Det kan vara helt kul, italienska är säkert mycket enklare än franska. Åh, varför skall det vara så svårt att bestämma sig?

image73
Florens, inte så tokigt.

image74
Milano, inte säkert helt fy skam det heller.

image75
Och Venedig, europas mest romantiska stad.

Vad jag får och inte får äta:

Onsdagen den 20.06.2007 - Tisdagen den 26.06.2007

Förra veckan gick inte alls. Åt godis (inga grymma mängder, men ändå), åt kebab, åt pizza, åt hamburgare, allt ohälsosamt man kan tänka sig. Men ingen choklad, i alla fall vad jag minns. Och sen drack jag mängder med alkohol. Förra tisdagen när jag vägde mig hade jag gått ned ett kilo. Idag vågade jag inte ställa mig på vågen. Men imorgon skall jag göra det. Hoppas jag inte har gått upp mera än det ena kilot jag tappade. Ja, så ingen belöning blev det ju heller. Also betyder det att om jag klarar av den här veckan så får jag köpa ACO-produkterna. Jag måste klara av det, även fast jag åker till Bryssel. Samma regler som förra veckan.

Vad jag absolut INTE får äta:
  • Godis, Choklad (inte ens choklad på kaka, glass etc.), Chips, Färdigmat (t.ex. hamburgare, kebab, pizza), Vitt bröd
  • Vanlig pasta (Jag får äta fullkorns- och rågpasta)
  • Pajer & Piroger
  • Olika puddingar, typ Jacky Makupala

Provinssi

En av sommarens höjdpunkter, nej, hela år 2007 höjdpunkter kommer att vara Provinssi Rock i Seinäjoki den 15-17 juni. Nästa år firar Provinssi 30år, då skall jag åka dit igen, med en massa goa, underbara och härliga människor. Och sen Vodka flaskan och stereon, de får inte glömmas nästa år!

Torsdagen:

Var och skrev intärdesförhör på förmiddagen, det gick så där. Bättre skulle det ha kunnat gå, men ändå blev jag lite förvånad av hur mycket jag egentligen har lärt mig. Sen bar det av till McDonalds, broilersallad som inte egentligen smakade någonting blev det. När jag ätit färdigt hann jag snabbt ännu in i Stockmanns, där köpte jag nagellacket som jag skulle få belöna mig själv med. Chanels "Miami Peach" blev det.
Träffade Daggy och Jonas vid järnvägsstationen, och sen startade vi vår resa upp till Seinäjoki. På vägen upp pausa vi ganska ofta, om jag minns rätt så gjord vi det fyra gånger. Vi stanna för att Jonas behövde gå på toaletten, för att handla (i Finlands största shopping centrum -Ideapark) mat och sprit och lite kläder, för att tanka och såklart för att äta. Mat är jätteviktigt för oss. I alla fall för mig och Dagny.
När vi kom fram till Seinäjoki had vi lite problem att hitta campingen, men sen när vi äntligen hittade den kunde jag korka min första cider. De andra två hade druckit i princip hela resan upp från Helsingfors.

Fredagen:

Efter en hel natt av ösregn var det ganska fint väder på morgonen när vi vaknade. Vi hoppade nästan genast in i bilen och körde till Prisma. Nu skulle det handlas mera mat, engångsgrillar och mera alkohol. Lite pizza hann vi äta förrän vi återvände till campingen.
När vi kom tillbaka slängde vi bilnycklarna och började dricka. Det hade börjat komma mer folk till campingen och set hela var så roligt och fiilisen var på topp. Jag och Dagny pimpla i oss vin bland annat, och det gjorde oss smått runda under fötterna. Det var inte bara en flaska vin, nej, en karaff på tre liter. Den var tom när vi anlände till festival området.
Stället var Provinssi rock är, är mysigt. En ö fanns det bland annat, var de hade en scen dom de fyndigt nog kallade "Island Stage" (Saarilava på finska). Där fanns även en massa öltält. Om jag minns rätt var det väl dit vi for först. Sedan sviker mitt minne, men jag vet att vi har haft roligt.
Vid något skede har jag pratat med Jonas i telefonen och han har berättat att han har bytt öltält, så jag går dit. Där står han och pratar med någon, så jag börjar prata med honom också. Jonas är en riktig festivalbesökare, för efter en tid går han och lyssnar på musik. Vilket varken jag eller Dagny hade gjort hittills. Jag och den här killen börjar prata och kommer fram till att det är mycket roligare att prata på engelska (vi pratade annars finska), så, sagt och gjort.
Efter en stund kom det en annan finsk kille och stälde sig brevid oss för att läsa en tidning. Efter en stund börja han även prata med oss, frågade varifrån vi var när vi pratade engelska och sådant. Helt spontant och utan att prata med mig kläcker Juho (som han heter på riktigt, men han går även under namnet James) att vi var från Nya Zeeland. Och jag var direkt med på noterna. Den andra killen blev facinerad och frågade vad vi gjorde i Finland och en massa andra saker. Allting kom så naturligt, att det bara inte gick att sluta hitta på saker, och när vi såg hur han trodde på oss blev det ännu roligare. Snart kom hans vänner dit och vi förklarade att vi aldrig hade sett snö, så de berättade om snön. Sen sade vi att vi aldrig förut hade druckit lonkero, så de berättade åt oss om lonkero. Egentligen var vi lite elaka, men just då var det så himla roligt. Kände på mig att vi snart skulle bli avslöjade så jag sade att vi måddes gå och söka upp våra finska vänner.
Men istället for vi och lyssnade på YUP, klockan var vid det här skeedet redan ett på natten och jag hade ingen aning om var varken Jonas eller Dagny var. När vi stod där och lyssnade på det här finska bandet satt James armen runt mig. Kollade lite runt mig och där stod nästan bara par, så det kändes lite extra mysigt. När de var slut började vi traska mot campingen. Jag försökte smugla in James till campingen, men det gick int så han fick betala in sig. Jag tror int det var många som sov när vi anlände, och det var liv hela natten igenom. Men om det inte skulle vara så skulle det inte vara en riktig festival.

Lördagen:

När jag vaknade på lördagen trodde jag att jag aldrig mer skulle kunna dricka. Det var jätte dålig luft i vårt tre personers tält, så jag flyttade ut mig på gräsmattan och sov där istället. Sen när klockan blivit lite mer var vi alla vakna och då börjades det solas. Tänkte att jag nog måste försöka dricka en cider, och konstigt nog slutade det inte bara vid den ena. James var den ända som inte drack, han tyckt säkert vi va lite konstiga. Vi grilla köttbullar. Och åt popcorn.
Halv tre började The Crash spela, och det skulle vi och se på. Tiden hade gått så snabbt mittiallt, och jag och dagny hade börjat dricka vin igen. Idag drack vi rosévin. Vi drack inte hela tre liters karaffen, men det blev inte mycket kvar. Så när vi anlände till området den här dagen var vi igen ganska runda under fötterna..

image67
The Crash


The Crash var helt underbara, och när de spelade låtar som "Star" och "Sugared" rös både jag och Dagny i hela kroppen. Vi stod där och dansa och sjöng och skrek oss hesa när de spelat en låt färdigt. Vi var en aning försenade till konserten och när den nästan var slut och de ännu inte hade spelat "Lauren caught my eye" trodde jag att de kanske hade öppnat med den låten. Så jag kände mig lite besviken. De lämnade scenen, men kom tillbax. Då slog mitt hjärta några slag extra för jag ville så höra Lauren-låten. Men istället började de spela en David Bowie låt. Då var jag helt säkert på att de antingen hade öppnat med låten eller sen skulle de inte spela den alls. Kan ni gissa hur jag sen kände mig när de ännu efter Bowie låten fortsatte spela, och spelade just "Lauren caught my eye"?! Jag hoppa, skrek och var överlycklig. När konserten var slut ville jag bara krama alla. En kvinna som stått framför mig och jag slog high five. Sen kramade jag Dagny. Efter det bar det av till päälava (huvudscenen) och lyssna på Don Johnson Big Band, för mig och Dagny. Vart Jonas for minns jag inte.

image69
Tommy Lindgren, the singer in Don Johnson Big Band

Hoppandet och dansandet fortsatte. Idag var vi mycket bättre festivalbesökare. Dagny berättade att när de senast varit och spelat på Casino i Hangö hade de velat ha henna med backstage och festa med dem. Hon for inte. Hon var mycket konstig då. Så, för att göra saken bättre skrek jag "Här e vi!" helt fullt varje gång det blev tyst mellan låtarna, så att de skulle upptäcka oss och på det viset minnas oss när de kommer och spelar till Hangö nästa gång. Vi får hoppas att det lyckades.
Lite cider och öl måddes vi ju få, det hade gått alltför lång stund sen senast. Dagny kastade papper på ett par killar för att få deras uppmärksamhet, men det lyckdes inte. Istället stirrade bara en gammal gubbe på henne. När Patti Smith började spela ville Dagny gå och lyssna på henne. Jag sökte upp Jonas och vi åt lite kebab medan vi satt på gräset och lyssnade på henne.
Efter Patti Smith skulle Velvet Revolver uppträda på päälavan, och eftersom min kära vän Dagny är ett så stort fan av dem ville hon stå längst fram. Jag och Jonas stod med en stund lite bakom henne, men efter att ha stått där och väntat på att de skall börja spela i kanske en kvart och det bara kommer mer och mer och mer folk som trängs och tråmas. Jag blev närvös och orkade inte stå där längre, så vi gick bort med Jonas. När konserten sedan äntligen började, stod vi relativt nära och folk trängdes inte där så det var bra!

image70
Velvet Revlover

Bäst var nog när de spela "Fall to pieces". Då sjöng/skrek jag så högt jag bara kunde. Tyvärr hade de bråttom till flyget så konserten kändes lite i kortaste laget. Dagny sa sen efteråt att det hade varit hemskt att stå där längst fram, folk hade bara trängts så hon hade inte kunnat njuta lika mycket. Det var sista bandet vi var och kollade på på lördagen. Vi for sen till Frozen tältet och (surprise,surprise) drack lite mera alkohol. Det var ganska mycket folk över allt vid det här laget, och öltälten var rätt så fulla.
Tiden gick sen, minns inte vad som hände riktigt, men när jag och Jonas bestämde oss för att gå hem gick vi via kebabtältet och köpte mat till vägen hem. När vi hade gått en bit kom det två killar fast oss, som visa sig vara James och en av hans kompisar, så de hängde med oss till campingen och där satt vi nu sen och drack lite och kolla in fulla finnars som betedde sig dåligt. Solen steg upp, Jonas for in i tältet och sova och jag och James somna ute. Cirka en halvtimme senare, klockan sex, kom James kompisar och sökte honom så jag gick in i tältet och sova.

Söndag:

Som vi konstatera med Daggy skulle det nog ha smakat med alkohol idag också, men både Dagny och Jonas skulle köra och jag ville inte ha krapula på jobbet. Så istället åt vi en massa mat. Vi chilla på campingen en stund innan vi begav oss mot området och då får vi höra att Amy Winehouse blev inställt, på grund av sjuk hals eller något sådant. Vi begav oss sedan till området för att äta mat och då lyssna vi lite på The 69 eyes.

image68
The 69 Eyes

Istället för Amy Winehouse hade de på tre timmar fått dit det finslandssvenska vasabandet Sturm und Drang. Vi gick och lyssna på dem med Jonas, och de var faktiskt bra. Fem pojkar födda -91 och -92. Jag lyfter nog på hatten, och de var på näst största scenen, och tältet var nästan helt fullt av människor som ville se dem.

image71
Sturm und Drang

Efter att de spelat "Rising Sun" börja vi gå mot huvudscenen. Efter en stunds väntan började Scissor Sisters spela.

image72
Scissor Sister

De hade nog den bästa showen i mitt tycke. De pratade mycket med publiken och den manliga sångaren klädde av sig. När de berättade att de hade varit på Provinssi rock för tre år sedan hade de gått omkring på festival området, och att de alltid hade tyckt att engelsmän var bra på att supa, "but You guys, you're amazing" blev publiken helt tokiga och glada. Det var säkert den bästa komplimangen man kan ge åt en finsk publik. Skrämmande.
Efter deras gig så begav vi oss tillbaka till campingen och sedan bar det av hemmåt. Sorgligaste stunden på hela veckan. Som tur somnade jag ganska snabbt, för jag behövde sömn. Hemma var jag cirka klockan två på natten.

Thank You!






Snabb uppdatering

Att vara och dra ut tänderna på måndagen var int alls farligt. Det gick jättesnabbt och jag kände ingenting. Men sen på måndag-tisdag natten vaknade jag och kände att jag behövde spy. Och så fortsatte det tisdagen. Var hemma från jobbet. Idag for jag på jobbet, men kände efter en timme att jag inte klarade av det, magen krånglade hela tiden. Nu har läkaren gett mig ett sådant råd att jag skall ta en mjölksyre tablett innan jag äter mina andra mediciner, så borde det bli bättre. Hoppas det, för imorgon är det inrädesförhör till socialpsykologi och sen far vi upp till Provinssi!! Skall bli så kul. Så ha en trevlig fortsättning på veckan och sköt om er!

Vad jag får och inte får äta:

Vecka 24:

Så förra veckan gick galant. Och snart, troligtvis imorgon, skall jag köpa ett nytt nagellack åt mig. Denna vecka gäller fortfarande samma "regler" men jag skall utöka dem lite. Om jag är lika bussig och klarar av allt den här veckan oxå skall jag få köpa ACO-produkter från apoteket.

image64image65
Det här skulle jag behöva.

Vad jag absolut INTE får äta:
  • Godis, Choklad (inte ens choklad på kaka, glass etc.), Chips, Färdigmat (t.ex. hamburgare, kebab, pizza), Vitt bröd
  • Vanlig pasta (Jag får äta fullkorns- och rågpasta)
  • Pajer & Piroger
  • Olika puddingar, typ Jacky Makupala

Bussiga jag.

Så, jag klarade av allting. Inget godis, Ingen choklad, Inga chips, Ingen färdigmat och Inget vitt bröd. Endast två gånger var det svårt att hålla sig, men jag höll mig. Därför tycker jag att jag är bussig. På fredagen när vi hade överraskningsfest för min syster hade jag inhandlat chips och det var det ända jag bjöd på innan min syster kom hem. Och jag var hungrig. Men jag höll mig från chipsen. Det gjorde jag oxå på söndagen när min kompis kom och sola till mitt. Vi gick till butiken och hon köpte chips. Jag hade krapula (hung-over) och det skulle ha smakat så gott. Men nej. Andra gången jag hade svårt att hålla mig var när vi var med två kompisar till ett kafé, Serendi, och ena av mina kompisar åt hamburgare. Som är så god. Men jag köpte ingen mat. Bara cider. Har druckit alltför mycket cider under veckoslutet. Därför tror jag att vågen imorgon kommer att visa plus eller stå stilla. Tråkigt, men alkohol är så gott. och när jag druckit en kan jag oftast inte sluta.
Snart skall jag och dra ut en tand, hjälp mig. Jag vill inte alls. Imorgon kommer jag att få skriva hit en skräckstory om hur bedövningen inte alls hjälpte och att jag har så sjukt i hela käken att jag inte kan prata, äta eller andas. Just nu känns det som om jag sku kunna göra vad som hellst för att slippa gå till tandläkaren, till och med springa naken i en mataffär. Kanske jag gör det och så spärrar de in mig någonstans så att jag inte kan fara till tandläkaren. hmm, kanske.

Récompense-lista

Vägde mig i tisdags. Då vägde jag Xkg. Nästa tisda skall jag väga mig igen, och sen nästa tisdag, och sen nästa tisdag, och sen.. ni fattar säkert. Så, jag tycker att det är roligt att få saker, och det gör ingenting fast jag får dessa saker av mig själv. Jag gillar det ändå. Så nu tänker jag laga en récompense lista. Récompense är franska och betyder belöning. Så när jag har gått ner ett visst antal kilo får jag köpa nåt åt mig själv. Men inte innan det, då skulle det ju inte vara någon idé.

  1. -2kg En tidning, engelsk modetidning, typ ELLE, eller Marie Claire.
  2. -4kg Framkalla foton och laga ett fotoalbum.
  3. -6,5kg Ett nytt vackert, tjockt, silver armband.
  4. -9,5kg Gå till frisören (och eventuellt färga håret blont?!)
  5. -13kg Nya solglasögon.

Countdown

  • 3 dagar kvar tills jag skall till tandläkaren och dra ut en tand (ni kanske minns hur det gick förra gången, så jag ser INTE framemot det besöket.. Drömmer mardrömmar varje natt)
  • 6 dagar kvar tills jag skall på inträdesförhör till helsingfors (bokern är jätteintressant, och om jag inte slipper int här, slipper jag inte in någonstans)
  • 6 dagar kvar tills jag får se min bästa vän Dagny!
  • 6 dagar kvar tills vi far upp till Seinäjoki, mer specifikt till ett camping område nära ProvinssiRock-festivalen (Min första festival ever, men jag har bara tre dagar innan dragit ut min tand, så jag är lite orolig)
  • 7 dagar kvar tills ProvinssiRock börjar
  • 10 dagar kvar tills jag går till min tandläkare för sista gången (det här året. Mmm, jag skall börja gå till tandläkaren varje år, det har jag lärt mig the hard way)
  • 13 dagar kvar till den 22:a juni. Den dagen klockan 18.25 lyfter ett plan från Helsingfors-Vanda flygfält. Jag kommer att sitta i det. Samma dag klockan 20.15 kommer planet att landa i BRYSSEL (Härligt, härligt, härligt)

Jag är så glad

[4/7] Inget godis
[4/7] Ingen choklad
[4/7] Inga chips
[4/7] Ingen färdigmat
[4/7] Inget vitt bröd

Idag händer det grejer! Men jag kan int skriva hit det eftersom det är en överraskning, och den som skall bli överraskad kanske läser min blogg, och då är det ju ingen överraskning längre, eller hur? Beställde oxå hem provinssi biljetten idag, hoppas bara den hinner komma fram i tid.
Vad skall jag göra i helgen då? Eftersom jag inte orkat/klarat av/hunnit träna det som jag borde ha, måste jag göra allt på lördan och söndagen. Så i princip 5 dagars tränande på 2 dagar. Näe, men jag är nöjd om jag får åtminstone tre gjorda. Troligtvis blir det ett alkoholfritt veckoslut, jag minns int när det senast skulle ha varit så, kanske påsken?? Fast då drack jag ju en cider. Så helt alkoholfritt var det ju inte. Jag skulle vilja fara till Padva. Måst diskutera med far och mor. Trevlig helg på er alla!

me like kändisar

Hittade en sida som heter gofugyourself.typepad.com där de visar vad kändisar går med för fula kläder. Och visst har de på sig helt grymma kreationer ibland, se bara här:



Men sedan fanns det oxå kläder jag riktigt bra skulle kunna ha på själv (om jag skulle ha kroppen till det):





Förbättring

[3/7] Inget godis
[3/7] Ingen choklad
[3/7] Inga chips
[3/7] Ingen färdigmat
[3/7] Inget vitt bröd

Det hände igen. Jag var och löpträna och så behövde jag på toaletten. Men jag hann springa 2 gången 5 minuter igår. Så lite förbättring. Lance berättade att jag hade gjort ett personligt rekord - igen! 7,42 min/km. Jag och Lance kommer nog att bli bästisar snart. Jag hoppas han skriker "Yipiii" när jag har kommit under sju minuter.
Ingen cykling till jobbet idag. Mindi var ju hemma så jag for ut och gå med henne på morgonen istället, och samma j*vla problem igen. Hoppas det är min mage som rensar mig på alla mina gifter. Och nu efter jobbet (om 10minuter..! Vart har den här dagen farit?) skall jag fara och köpa ingredienser till en skink- & ostsallad, en kycklingsallad och en räksallad. Det kommer att bli mums =)

Slut

Så var det infotillfället slut. Lärde mig nog en del nya saker om min arbetsplats, men eftersom de flesta jobbar i produktionen (vi var tre stycken från kontorssidan) var det lite mer koncentrerat på den biten. Hur man skall sova om man jobbar nattskift, jobbsäkerheten, vad man får ha på sig för kläder (nere i produktionen och lagret) etc.
Sedan gick vi en rundtur genom fabrikerna. Vi har en väst och en öst fabrik. I väst finns smedjan, och där va så grymt hett, förstår inte hur nån kan jobba där. Jag är nog lite bortskämd här på kontoret med aircondition.
Sedan fick vi alla en söt liten nyckelring föreställande vår trademark sax. Nu skall jag jobba lite idag oxå. Bara en timme kvar!

Lance Armstrong i mitt öra

[2/7] Inget godis
[2/7] Ingen choklad
[2/7] Inga chips
[2/7] Ingen färdigmat
[2/7] Inget vitt bröd

Hittills ha jag ju skött mig, och jag har ingen godishimo. Härligt. Motionen igår gick dåligt. Jag gick ut och gå på kvällen och efter tre minuters gång började jag jogga. När jag kanske joggat ett par, tre minuter märkte jag att jag behövde på toaletten. Faan, kunde inte stanna upp där och då och var nog en bit hemifrån. Skam den som ger sig tänkte jag. Joggade färdigt och när jag började gå igen märkte jag att jag inte skulle klara av att springa igen, eller gå snabbt. Så i en långsam takt på ca 11min/km gick jag hem. Så gårdagens träning klarade jag inte av, nytt försök idag. Något positiv kom ut av min träning igår i alla fall. Lance Armstrong sade i mitt öra: "Congratulations, you have set your personal best for the mile". Som var 7,46min/km.

image47

Annars så hann jag göra allt annat jag skulle göra igår, förutom att sätta på en tvätt. Det ska jag göra idag.
Idag har vi oxå info för sommarpraktikanter på jobbet. Det skall jag gå på, hoppas man lär sig lite om ens rättigheter och dylikt. Idag fick jag oxå en sommarpresant av min chef, en Marimekko plåtburk (vit med gröna mönster på ) och bestick från Fiskars. I like my workplace.
Ha en trevlig fortsättning på dagen!

Britney Spears

image46

Jag skulle vilja ha hennes mage, men INTE hennes byxor.
Och så skulle jag vilja ha samma hårfärg som henne, kanske jag färgar mitt hår.
Jag tycker hennes bröst ser enorma ut, men fasta. Jag sku kunna ta dem oxå.
Annars så är jag inte så där värst avundsjuk på henne.. =)

Bilden tagen från www.tshirtwatch.com

lista

Lista på vad jag måste göra denna vecka

Tisdag: Läsa minst 21 sidor av "Socialpsykologi, en introduktion" boken. Träna (3minuter gång + 5minuter löpning. Upprepa 3 gånger). Laga broilersallad. Sätta på en maskin tvätt (för att göra mamma glad). Börja städa mitt rum.

Onsdag: Läsa minst 19 sidor av samma bok. Gå på Info För Sommarpraktikanter mellan 13:00 och 15:00. Söka Mindi från mommo efter jobbet. Eventuellt fara på kaffe i Ekenäs på vägen hem. Träna (3minuter gång + 5minuter löpning. Upprepa 3 gånger). Städa mitt rum färdigt. Sätta på en maskin tvätt (för att göra mamma glad).

Torsdag: Cykla till och från jobbet (om det inte regnar). Läsa minst 18 sidor. Söka fram recept på goda sallader. Åka till butiken. Städa Idas rum. Träna (3minuter gång + 5minuter löpning. Upprepa 3 gånger). Städa mitt rum färdigt. Sätta på en maskin tvätt. Laga skink och ost sallad. Städa resten av huset.

image45

Ingenting

[1/7] Inget godis
[1/7] Ingen choklad
[1/7] Inga chips
[1/7] Ingen färdigmat
[1/7] Inget vitt bröd

Min kollega kom hem från en nöjesresa till Sverige igårkväll och idag när hon kom på jobbet hade hon godis med sig. Marianne karameller. Dom står där i en skål på bordet. För en stund sedan gick jag förbi och böjde mig automatiskt över bordet för att ta en godis. I sista sekunden slog det mig att jag ju inte skulle äta godis. Och sen när jag gått och satt mig i stolen märkte jag att jag inte ens har något begär efter godis. Bra!
Igår läste jag bara. Läste, läste och läste. Men den här inträdesförhörsboken är ganska intressant, visst finns det tråkiga stycken, men överlag är den bra. Hade glömt maten hemma igår så jag fick fara till butiken på matrasten. Köpte broiler med ris, men det var inte särskilt gott. På kvällen var jag ner till posten och i samma veva gick jag och köpa jordgubbar. Årets första finska jordgubbar. Jag var nog lite besviken.
Sen skulle jag ju ut och löpträna igår, och hur mycket jag än sa till mig själv att "nu stiger du upp och går ut" så satt jag bara där stilla och läste min bok. Så zero motion igår. Men jag orkade bara inte. Idag känner jag dock att jag kommer att orka, har mycket mer energi. =)

lite ögongodis på en tråkig måndag..

image39image42image40image41image43

HOT, HOT, HOT!! I'm not superficial, just..

Trevlig helg!

Skall om cirka en timme på "utfärd" med jobbet till DHL, kanske jag äntligen får reda på vad det är förkortning av. DHL är ju en express delivery firma, för dem som inte visste det, och vi sammarbetar med dem här på jobbet.
Igår var jag ut med mamma och gå, vi skulle träna. Vårt pass var 3minuter gång och 5minuter löpning x 3. Vid andra gången när vi skulle jogga fick jag riktigt hemskt sting i högra sidan, tog så sjukt att jag måddes stanna helt upp och sätta ner  mig. Har ingen aning om vad det kan bero på, var inte ens slut eller trött. Så gårdagens träningen belv det inget av. Vi gick resten av vägen hem. Idag skall jag ut och pröva igen.
På kvällen har min syster avslutning, hon går ut lågstadiet och skall börja högstadiet i höst. Tiden har gått så snabbt, jag tycker det var just hon var så liten och söt (visst är hon söt ännu, men..) och cyklade omkring med sin tre-hjuling på vår sommarstuga. Imorgon blir min småkusin student, känner henne inte så bra, men vi skall åka in med mommo och min morbror och uppvakta henne. På kvällen blir det väl barbeque party på en kompis sommarstuga. Härligt!
Ni ska ha en härlig, solig och underbar helg alla!

RSS 2.0