Jag är nog synsk.

Inatt drömde jag om mina bryssel barn, mest om Sara. Jag var någonstans och så kom de och hälsa på mig.
För en halv timme sedan skickade Anna (barnens mamma) ett meddelande och frågade om jag kunde komma som barnvakt i lördag till dem..! Jag blev så glad! Har sett dem senast i maj, allt för länge sedan. Så det blir helsingfors för mig i lördag. Kanske jag hinner och bowla innan det, hoppas.
Nu skall jag gå och sova, skall på jobb imorgon. God natt!

ps. Jag mår mycket bättre idag, det var skönt att få "berätta" det åt någon.

olycklig

Jag har kännt mig olycklig en tid, men int vågat berätta det åt någon. Jag tror lite att jag int har berättat det för någon för att jag skäms över det. Men nu inatt e dt som värst, jag kan bara int sluta gråta. Och det värsta med det hela är att jag inte riktigt vet vaför jag känner mig så här. Det e väl lite blandat av allt möjligt, men mest tror jag det beror på att jag är rädd för att bli äldre, varje dag som går känns som en dag utan det jag mest av allt vill ha, ett eget liv med en egen familj. Jag föröker intala mig själv att jag ännu är ung och att jag kommer att få allt det där, och det går bra, på dagarna. Men på nätterna när jag är ensam är det som värst. Jag hoppas det här ba e en kort vinterdepression, fö jag vet int hu länge jag orkar med det mera.
Nu ska jag föröka sova och hoppas på att det är bättre väder imorgon.

Visste ni att?

Igår natt skrev jag min psykologi uppgift färdig. Vi sku läsa en text och sen analysera den utgående från Maslows behovshierarki. Texten var skriven av en gymnasie flicka som har mistat sin bästa vän i anorexi. Jag grät helt jättemassor när jag läste texten, den var så rörande. Kanske jag håller på att bli tokig, för det känns som om jag skulle gråta till allting nuförtiden. Ja, men det jag skulle berätta var om Maslows behovshirarki. Innan honom utgick alla psykologer från att människan bara styrdes och motiverades av fyskiska grundbehov (som att äta, ha sex osv.) men enligt Maslow styrs vi även av fyra andra behov: Trygghetsbehov, behov av kärlek och tillhörighet, behov av en positiv självbild och behov av självförverkligande. Det jag fann intressant var att en människa endast uppfyller cirka 10 procent av sina behov av självförverkligande. Självförverkligande går ut på att man ska upptäcka och uppfylla den inre potential man är bärare av. Så kanske jag är jättebra på någonting, men bara int har upptäckt det ännu..

Mega Boobs?

image231

NO, thank you! Varför skulle någon vila ha så här stora bröst?

Kanske jag ljög..

..i mitt förra inlägg när jag lovade att skriva någonting vettigt nästa gång. Men det är som det är. Jag tycker ibland om att göra lite konstiga och annorlunda saker som jag säkert kommer att minnas resetn av mitt liv, eller iallafall resten av året. För en timme sedan eller någonting sådant bestämde jag mig för att göra just en sådan sak. Jag skall söka till en Tv-show. Och när ni kommer att höra vart det är blir ni nog mycket förvånade. Men nu kom jag på en bättre sak, jag vill att ni skall gissa vart jag söker. Jag lovar att säga om det är rätt eller fel. Om ni int vill gissa måste ni väl bara vänta tills jag dyker upp i TVn då. Nu skall jag sova min skönhetsdömn. Godnatt!

Glad igen

nu är programmet slut och jag börjar bli på bättre humör. Upptäckte just en rolig sak, på facebook. Jag finns med på hela fyra stycken profilbilder =)
Att ha vänner är nog det bästa som finns.
ps. jag lovar att nästa inlägg jag skriver skall vara vettigare och längre än vad de senaste har varit

Foo fucking Fighters!

Foo Fighters skall komma till ProvinssiRock, när Jonas berättade det för mig blev min dag plötsligt hundra gånger bättre. No matter what, jag kommer att fara dit i år igen!

Reality TV

Visste ni att en dokumentär om åldringar som genomgår plastikoperationer kan få en att bli lessen och känna sig ensam?
Det gör jag just nu. Dokumentären handlar om tre människor mellan 65 och 70år som vill plastikoperera sig för att känna sig yngre. Alla är singlar. En 70 år gammal man som hela tiden pratade om hur mycket han ångrar att hans första äktenskap inte höll, "There is nothing more beautiful than to grow old together with someone" och en kvinna som var 65 år och vars man hade lämnat henne efter 15års äktenskap för en yngre kvinna, "why would anybody leave me if I'm worth having? so that means I'm not worth having".
Jag vill hitta nån som kommer att älska mig för resten av mitt liv och som jag kan åldras med.

2007

Den första Januari år 2007 började inte så bra för min del. Jag vaknade allt för sent och fick rusa till tågstationen så att jag inte skulle missa mitt tåg till Schweiz. Och eftersom jag hade så bråttom glömde jag ju förståss det viktigaste hemma, mitt pass. Som tur var tull mannen i Schweiz trevlig och släppte in mig i deras land. Annars var 2007 ett mer lyckat år. I februari flyttade jag hem till Finland igen efter en vecka med bara festande. Den dagen var säkert den svåraste/känslosammste och lessamaste dagen på hela året. När jag bott hemma några veckor började jag jobba på Fiskars. Sista dagen där var den 15nde augusti och sen tog jag lite ledigt från allt som hade med jobb att göra, och istället började jag läsa psykologi, hemma. I november började jag jobba igen, på Shell i Pojo där jag fortfarande jobbar.



Jag under det gågna året

Det hände en massa roliga saker år 2007, bland annat har jag rest lite (dessutom till två land jag aldrig varit i förrut).
  • Första resan blev till Schweiz, dit jag var och åka snowboard med min Brysselfamilj.
  • I slutet av april var jag och Michaela till London, min första gång i England.
  • Över midsommaren var jag igen i Belgien.
  • Första veckoslutet i november var jag till Tallinn med min familj. Min första gång i Estland.
  • Ett par dagar senare åkte jag till Bryssel igen med Emma.
Trevliga fester/händelser som jag kommer ihåg är:

  • V.I.P festen i Le You där vi blev bjudna på precis allting
  • Min avskedsfest i Bryssel
  • Folkdans supén på Högåsa i mars
  • Mikaelas och Kjells förlovningsfest
  • Jonas födelsedagsfest
  • Michaelas och Mickes inflyttningsfest
  • PROVINSSI
  • Pokerkväll på Stensstuga och Regattan nästa dag
  • My Chemical Romance konsert med Billy Talent som förband
  • Grillfest hos Tomppi och Mickis
  • Fest hemma hos Dagnys föräldrar i Pojo
  • Min Padvafest
  • Jennies födelsedagsfest i Åbo
  • Hälsa på Laura i Åbo
  • Jennies tuparit
  • Upp till Kristinestad med Lina
  • Förfest hos Emma, ut till affes och på två efterfester
  • Juldagen i Hangö
Det finns säkert en massa härliga fester/händelser som jag har glömt bort, men man kan ju inte komma ihåg allting. Det är ganska konstigt, men jag kommer inte ihåg att det skulle ha hänt nånting jättetråkigt ifjol. Visst har jag säkert varit lessen och inte gillat någonting som har hänt, men inga större saker. Sommaren 2007 var nog helt härlig, jag hade nästan någonting att göra varje helg, det ända som var lite tråkigt var ju vädret.
Hoppas 2008 åtminstone blir lika bra, om inte bättre!


2007

Stress

Jag arbetar bäst under stress har jag upptäckt. Deltog med mitt första inlägg i min grupps disskusion i min psykologi kurs, jag var inte för sent ute (deadline e dn 11.01) men de andra har redan skickat sina första inlägg för en vecka sedan. När jag väl kom igång skulle jag ha kunnat skriva hela uppgiften på egen hand kändes som, men det är ju int dt som är meningen. Idag firar jag en vecka-dagen. En vecka utan tobak. Duktiga mig :)

Den som spar, han har..

..inte varmvatten! Min pappa sparar pengar. Det innebär att när jag nyss ville gå och duscha så kom det bara kallt vatten.

Reashopping

Min syster kom hem igår ungefär två tiden och undra om vi skulle fara och shoppa ti Jumbo, och ja had inget att göra så ja tyckt att det var en bra idé. Nu har jag då några nya saker i mitt rum och mycket utrymme i min plånbok.
Detta är vad jag köpte:

Julen, nyåret och annat trevligt!

Jaa, så var det 2008 då. Detta år ska bli ett bra år, det känner jag på mig. Jag skall resa (Himos, Bryssel, Kroatien..? och förhoppningsvis mer), gå på (och troligtvis ordna) en lågstadie klassträff, börja studera (!) och flytta till en egen lägenhet (eller rum)! Jag orkar int vänta! Det skall bli ett härligt år!
Skall berätta lite om hur jag spendera de sista dagarna år 2007.
Jobbade de två dagarna innan julafton, så den kom ganska snabbt och plötsligt detta år. Vi gjorde de traditionella; åt julmiddag, gick till julkyrkan och hade jultomten på besök. Han var väldigt snäll med mig detta år. Fick en ny digikamera, ett snyggt silverhalsband, inrednings saker (som gjorde att jag nu bara längtar ännu mer att få flytta och inreda mitt eget ställe), kläder och så vidare.
image167
Vid julkaffe bordet (efter kyrkan)
image168
Den snälla julgubben (och min farmor + morbror)


Juldagen firade jag nere i Hangö, men innan jag åkte ner dit hade vi besök från Hangö här uppe. Min gudomor med hennes barn (och deras familjer). När jag äntligen var hemma hos Daggy började det flöda alkohol, och snabbt gick tiden. Vi prata om det som vi alltid pratar om, och när vi kommer in på disskusionen om hur bra vänner vi är vet man att det har blivit ett eller två glas för mycket.. Jennie och hennes bror plus flickvän anlände vid åtta tiden och efter det började vi röra oss mot HSF, i taxi, ofcourse. Taxiresan gick snababre än någon av oss hade föväntat oss så all dricka var kvar när taxin parkerade utanför krogen. Så det blev ti att stå utanför och dra putki på allt vi hade med oss. Inne i HSF var det så mycket folk det brukar vara ute en vanlig vinter lördag, also skulle det ännu komma mer än folk dit än vad det var nu. Mycket bekanta och mycket alkohol. Jag har försökt gå ut på tobak på helt fel stället, och tagit foto med Andreas på oss själva - med någon okänd typs kamera, dansat (eller försökt dansat, vilket är ganska svårt när man kan flytta sig 5cm åt alla håll), stått rakt framför bandet och sjungt med till Lauren Caught My Eye med Daggy och pratat med en massa människor jag känner eller har trott att jag känner. Vid något skeede fick vi (alla förutom Jennie) för oss att gå till Grönan. När vi stod utanför bestämde sig Daggy för att gå hem, det var kanske ett helt klokt beslut av henne.. På grönan var det ännu mer bekanta människor och där blev det ännu mer dansande. Jag träffa Linda, vilket gjorde att min juldag blev ännu bättre (vilket jag inte trodde var möjligt). Minns inte så mycket av grönan, men tycligen har jag tvingat Ahlfors att ge pengar åt mig och hittat grönans gaskammare (a.k.a. rökrummet). Efter grönan blev det Galaxy, nej, vi var inte så smarta att vi sku fa hem när grönan stängde, då far man till en annan krog som stänger om en halv timme. Där spelade jag poker och bevittnade en mycket humoristisk fight mellan en kar och en brud. Bruden satt på karn (som såg livrädd ut) och slog han. Efter HSF blev det efterfest hos Jounääs. Mycket trevlig efterfest, men jag har vi det skedet fattat vad som är bäst för mig och har gått över från alkoholen till vatten. Minns inte när vi har gått och lagt oss, men har tagigt sista fotot 05.30, och efter det har vi nog suttit uppe en god stund. Helt härlig juldag var det nog!
image169
Daggy gav en så fin blomma åt mig, så jag måddes ge en lika fin tillbaka
image170
Jennie och Andreas på HSF
image171
Mycket rolig efterfest


Efter juldagen mådde jag lite dålig några dagar. Först var det krapulan och sen blev jag sjuk. Tur så gav jag Sex and the City boxen åt Ida i julklapp så jag hade något att se på medan jag låg i soffan och tyckte synd om mig själv..
Pappa fyllde år på menlösa barnens dag, men vi firade honom först dagen efter. Var inte helt frisk då ännu, men piggare, så jag fick agera paparazzi. När första gästerna kom var det helt lugnt ännu, men när de sista hade anlänt var vi 23personer här i vårt lilla hem, och vilket tjatter! Jag blev ganska trött och slut, så jag escapa till emmas där vi firade Liisa som oxå fyllde år på menlösa barnens dag.
image172
Very much many people


Näst sista kvällen på året tillbringade jag i Backgränd. Svårt att gissa hos vem, eller hur? Melle förståss. Hon bjöd oss dit på middag; svampsås, ugnspotatis och bönor. Mumsfilibabba! Efter maten spelade vi ett sällskapsspel- geniet. Jag vann, för jag hade minst kort. Eller så va det tvärtom, att den som hade mest kort vann. Jag har förträngt hur det egentligen gick till, men jag tror nog jag vann.. :)
Det jag var mest intresserad av hos Melle va förståss the kattungars. Så söta och gulliga. De andra blev nog smått irriterad på mig när jag bara ville hänga med katterna och int med dem. Men, sånt händer.
image173
@ Melles place
image174
Världens sötaste kattungar


På nyårsafton var jag hemma i Pojo. Jag började min kväll med att färga Linas hår, Ida lagade oxfilé och vitlökspotatis som vi åt innan fyrverkeriet nere i byn. Det var ganska myky folk och se på fyrverkeriet i år, men hörde att dt hade varit bättre ifjol. Jag hade Emma på besök och jag hade bestämt mig att vi skulle göra oss fina, så att vi sku va fina när det nya året började, så vi fixade våra fötter (hade dem i fotbad och sånt) och sen hade vi vår egen påhittade ansiktsbehandling. Och när klockan slog tolv kände vi oss mycket vackra och positiva. Då stod vi ute på gården (under ett stort paraply), drack fresita, rökte (jag rökte min sista tobak) och skrek Gott Nytt År.
Nästa dag var det jobb som gällde för mig.
image175
image176
Fyrverkeriet i Pohja
image177
Gott Nytt År!!!!

RSS 2.0