Last sunday

Det hände mycket igår. Mamma och Ida kom med in till stan på lördagen och på morgonen körde mamma Ida till flygfältet. Efter det hann jag göra följande saker:
  • Gick på loppis med mamma och handlade en söt liten handväska och ett New York pussel.
  • Sprang Naisten Kymppi. Jag fick problem med magen efter att jag sprungit ungefär två km, så fick jag gå till närmaste WC:n (som kom lite före 3km skylten) var det var megalång kö. Stod och köa i över 10 minuter. Men efter det sprang jag hela vägen ända till målet. Som längst har jag sprungit 5km i ett sträck, och nu blev det lite på 7km så jag var nog mycket stolt. Plus att jag då had sprungit 2km i början. Men anyway, kom i mål på 1h20min, men om man räknar bort tiden i WC-kön så blir det 1h10min och det var mindre än vad jag hade hoppats på. Men gud, jag skulle nog ha kunnat ta livet av många under loppet. I informationen vi alla fick hem stod det stort "Kuljethan reitillä oikealla ja jätät ohittajille tilaa vasemmalle!", men tydligen har den informationen inte gått fram. Och fast man kom springande bakom dem och försökte visa att man ville komma om dem så händ ingenting. Jag var sen till sist bara så fräck att jag tråma mig förbi fast dom blev förbannande.
  • Åt god mat på iGuana med E och drack en kanna margarita.
  • Såg filmen Prince of Persia på bio men E. Vi hade fått gratis biljetter (tack Emi!) och visste inte riktit vad vi ville se, så det fick bli den filmen fast ingen av oss riktigt hade några stora förhoppningar på att den skulle vara bra. Men oj, jag gillade den verkligen! Och Jake Gyllenhaal, gud vilken het man! Trailern är nog inte alls i klass med filmen, så om ni ens är lite intresserade när ni ser den så ska ni absolut se filmen!


Mot Hangö

Idag blir min kusin diplomkosmetolog, och det ska förståss firas!
Har städat hela lägenheten sen jag vaknade vid halv nio, och nu när det är städat så är det ju riktigt mysigt. Kanske jag borde börja städa oftare.
Jag älskar verkligen min lägenhet, hoppas på att jag skulle kunna hyra ut den i andra hand nästa vår, så att jag skulle ha den kvar när jag kommer tillbaka. Men det är länge dit ännu.
Nu ska jag börja släpa mig mot Böle, ha en bra lördag alla!

Friday


Efter skolan åkte vi till Brändö till Emma och firade smått.

Drack gott skumvin och njöt av solen.

Och käkade pizza.

Att jag skulle hållas nykter igår sket lite på sig i något skede...

Och sen fota vi lite fina foton mitt i natten påvägen hem.

Off to school!

Nu beger jag mig av till skolan, sista dagen för den här våren.
Efter det blir det lite middag o miniparty med några klasskompisar, men jag ska vara nykter eftersom jag ska springa naisten kymppi på söndagen.
Imoron åker jag till Pojo, därifrån vidare till Hangö och sen på kvällen tillbaka till Helsingfors.
Men nu en fråga:
Skulle ni välja arbete eller man?

I'm feeling blue and alone

Så var praktiken över. Jag hade en konstig fiilis hela dagen, och den ha fortfarande inte försvunnit, kan inte själv heller sätta fingre på vad det är. Nå, iaf, jag fick en flaska rött vin av min handledare och han fick ett kort av mig. Jag ska visa sakerna senare. Nu saknar jag bara det där speciella vin sällskapet, oj stön och suck. Jag är lycklig men förtvivlad tillika. Love Life!

Fjärilar i magen

Sitter här på praktiken och väntar på att min praktikhandledare och min handledare från skolan ska komma, vi ska nämligen ha utvärdering idag. Jag ha int varit nervös tidigare, men nu plötsligt blev jag det. Jag vill verkligen inte att min praktik ska sluta imoron, kommer att gråta en skvätt när jag kommer hem.

Back to the vardag

Efter en helt härlig helg är jag tillbaka i vardagen, men jag trivs ju på praktiken, så jag klagar inte. Tyvärr bara den här veckan kvar.
Jag har äntligen börjat städa (mamma kommer hit och sover på lördagen, då måst hela lägenheten vara i toppskick) och varit ut och träna, kändes så skönt. Fast det regna.
Nu ska jag sova, imorgon ska jag försöka visa lite bilder från helgen.

God morgooon!

Hälsningar från ett mulet Åbo.
Nu har man festat i tre dagar i sträck, så man är passligt mör.
"Nå nu ska du inte festa på länge" kanske ni tänker, men ack vad fel ni har.
Idag kommer nämligen ishockey finalen mellan Tjeckien och Ryssland, så det blir Sports Academy på kvällen igen, och vi vet ju hur det brukar sluta.
Men min helg har varit helt toppen här i Åbo.
På fredagen satt vi nere vid ån tills midnatt och snacka om allt och inget.
Sen blev det en mini krogrunda (endast 3 barer) och sen för vi hem och däcka.
Igår tog vi med Jennies boombox, gick via alko efter återställare och sen låg vi i Kuppisparken och njöt av livet hela dagen. På kvällen blev det åbåt, Dynamo och Faust (en lönnkrog som hörde till min inst när jag bodde här för sex år sedan.)
Nu sover Jennie ännu och jag sku vilja äta en STOR kebab.
Roger that! Over and out.

Mot parken

Nu sticker jag och J till parken för att njuta av sommaren. Igår satt vi vid ån hela kvällen och så var vi på en snabb liten krogrunda. Härligt att vara i Åbo igen!

Röda läppar - Check!

Sitter på tåget för tillfället, här är så hett att man svettas fast man har minimalt lite kläder på sig. Kanske jag borde gå och byta om till bikini i WC:n. Jennie väntar på mig i Kuppis, och när jag äntligen kommer fram ska det avnjutas kalla alkoholhaltiga drycker i solen. Sommaren är härlig! Och en av de saker som jag också tycker om med sommaren är att man bara behöver lite smink. Mascara och röda läppar - then you're good to go. Trevligt veckoslut everyone!

Good news!

Åtta minuter över fyra ringde FedEx gubben på dörren. Nu är jag glad igen.


Tre Green Day biljetter fanns i kuvertet, skulle själv gärna gå på en konsert snart!

Och visste ni förresten att jag bor i Frankrike??

Aaargh!

Klockan är tre minuter över fyra och jag har fortfarande inte sett skymten av någon FedEx gubbe (eller tant). Det här känns så typiskt. Måst väl snart ta och ringa dit och fråga var fan de håller hus. Närverna...!

Turku calling

Idag ska jag åka till Finlands äldsta stad och hänga med mitt älsklingslejon.
Åbåt, lönnkrog och sol står på agendan.
Senast jag var i Åbo och festa var på glöggrundan 2008, är på tiden att jag åker dit igen!
Men först måst jag vänta på FedEx paketet, som fortfarande inte har kommit. Suck.

Stuff


Köpte ett härligt nytt sommrigt läppstift från Sokos, som håller jättebra!

Kjolen jag köpte från Monki.

En kort klänning/tunika från H&M.

Ny bikini från Lindex. Fast jag hade bestämt att jag inte skulle köpa ny i år. Failure.

Wierd Habits

Kusinen Jennifer utmanade mig att berätta om mina "weird habits" för många dagar sen, nu ska jag försöka slänga ihop någonting roligt. Jag känner på mig att jag har gjort det här förr, så kan bli upprepningar, ber om ursäkt i förväg!

1. När jag ska göra någonting här hemma går det inte för mig att bara bestämma "att nu ska jag diska" utan då måste jag lägga till det på min lista. Sen går jag ju inte heller igenom min lista i ordningsföljd, alltså att jag gör nummer ett först och sen går vidare till nummer två and so on, utan ödet (klockan) får bestämma vad jag ska göra. Inte heller gör jag saken tills den är färdig, utan jag har utsatt tid hur länge jag får göra saken, till exempel diska, och när klockan ringer så måste jag sluta. Väldigt oeffektivt sätt, men jag bli annars så uttråka och får absolut ingenting till stånd.

2. Jag äter i sängen. Bara i sängen, ytterst sällan äter jag vid mitt stora bord, och även fast jag skyller på att det är för att jag inte får plats vid bordet så skulle jag nog ändå äta i sängen fast det var städat. Något jag kanske borde sluta med sen om jag någongång får en pojkvän, eller månne det bara var mitt ex som blev tokig om det låg smulor i sängen?

Hur konstigt är det inte att jag inte kommer på fler en två punkter? Jag gör visserligen konstiga saker hela tiden, men inte kanske så där regelbundet. Och det här skulle ju ändå handla om vanor. Hmm, kanske jag kommer på någonting senare. Nu utmanar jag Lina, Michaela, Olle & Olle att göra en likadan lista, thank you!



Jag är fången i mitt eget hem

Vad gör man inte för sin familj? Idag när jag är ledig sitter jag hemma och väntar på att FedEx skall leverera ett brev från England med Green Day konsert biljetter åt min syster. Någongång mellan 11 och 16 kommer dom, mer spesifikt kunde de inte säga. Med min tur kommer dom fem före elva. Åhhh! Och idag som är helt toppen väder. Dessutom är jag i behov av jaffa för jag lider av en liten hang-over.

Ja, men, vadå?

Visste ni att S.O.S står för Save Our Souls. Hur creepy är inte det?

Om man är ateist, pratar man få om f.Kr. som före Kriget istället för före Kristus, eller?

Gårdagens bilder


Jag testar kläder i Monki. Köpte den vita skjortan jag har på mig på och den blommiga kjolen som hänger på dörren. Det var helt smockfullt med människor, men helt härliga kläder.

Emma i Esplanadparken.

Vi var till Stockmann och köpte middag åt oss, super gott!

Detta var mitt bröd som jag bara slukade i mig.

Sen försökte vi njuta av lite frukt, men det kom en man som lite distraherade oss för han ville inte sluta joma om hur mycket han skulle behöva pengar till bröd.

Så vi gick och köpte efterrätt istället. Strawberry cheesecake & Chocolate Fudge Brownie. Härligt!

Det är livat i Helsingfors nu när värmen äntligen har kommit.

Älskade spårvagnar.

Spårvagnschauffören

Idag när jag och Emma åkte spåra hem hände det någonting utanför Stockmann, så chauffören måste gå ut och se. Det var då vi märkte med Emma att han inte var lik en vanlig finne, han hade nämligen humor. Före han steg ut ur spårvagnen bad han nämligen oss att inte stjäla spåran, det har nämligen hänt förrut här i stan. När vi äntligen kom iväg visade han sina kunskaper i finska, svenska och engelska när han meddelade vilken som var nästa hållplats, bara för att hålla oss uppdaterade. Efter att han berättat exact hur många minuter vi var efter i tidtabellen och när vi skulle vara framme i Arabia bad han oss att endast trycka på stopp knappen när vi abslout måste, så att vi skulle komma snabbare fram.
Jag har aldrig varit med om att det har varit roligt att åka spårvagn före det här, och nu plötsligt ville jag inte stiga av utan åka omkring med denna underhållande spårvagnschaufför resten av kvällen.
Mer humoristiska människor till folket, I say!

Hemliga projektet

Ja, om ni minns så berättade jag förra veckan att jag var till Emelie och jobbade på ett hemlig projket. Det här är resultatet:

En tröja som jag stickade till lilla Kristian. Vet inte hur rätta proportionerna är, men om den inte passar så kan den bra användas som en dammtrasa.

S(h)oppa

Jag överlevde natten, även fast ryssarna gick hem med en 5-0 seger.
Men någon länk blev det inte idag morgon, minns inte ens att jag skulle ha stängt av väckarklockan. Nu ska jag betala räkningar så att jag med gott samvete kan fara och shoppa efter praktiken, Monki har äntligen öppnat! Hoppas även solen tittar fram så man kan sitta i någon park och käka glass. Ja, men för typ två veckor sedan var jag och testade kläde i H&M, och nu undrar jag om jag skall fara och köpa dem idag, vad tycker ni?:

Det ser mörkt ut

Konstigt hur ishockeyn kan framkalla känslor. Igår var jag så glad att jag bara ville hoppa och dansa efter att vi vann Slovakien och säkrade en plats i kvartsfinalerna, idag skulle jag kunna slå en rysse rakt i facet och sura för resten av livet. Så känns de nu iallafall. 0-3 efter andra perioden.

Annars så har min dag varit bra. Roligt på praktiken hade jag, tiden bara flyger iväg. Efter att jag släpat hem mig sprang jag till Emma och sen var vi ut på en länk, i helt perfekt väder. Så lite på 10km har jag tränat idag, så skönt. Ska försöka släpa upp mig tidigt imorgon och träna. Om jag inte tar livet av mig själv före det.

Pictures from yesterday


Michaela och Arthur i Esplandparken

Drack en god björnbärs iste.

Årets första lösglass.

Icehockey!

Sen lurade Micke mig med till Mollys,

och jag i min tur lurade med Emma.

Update

Jag är hos familjen Lönnblad i Malmgård och ser på ishockey. Fan vad härligt! Tilanne är nu 3-0 till Finlnad, men jag tar inte ut någonting ännu.
Träffade Michaela och Arthur utanför Stockmann efter praktiken, så köpte vi varsin bagel i Stockmann och gick ut till Esplanden och njöt av solen. Efter det träffade vi Micke och gick och köpte lösglass. Sen kom vi hit.
Och snart ska vi äta pizza. Och så dricker jag öl. Imorgon skall det bli skärpning.

.

"När jag dör vill jag att min aska skall spridas över Island- då ska de jävlarna få tillbaka!"

Några saker som jag skulle vilja diskutera med er:

  • Vad tvättar man i 90 grader? Jag vill få mitt vita lakan helt vitt och rent, som det var när jag köpte det. Alltså vill jag med andra ord få bort de mystiska blodfläckarna som har uppstått medan jag ovetande har sovit, ska jag då tvätta det i 90 grader?
  • Hjälp mig lösa problemet med prästen! Igår skickade han igen meddelande om sina kyrkklockor. Han betedde sig precis som om ingenting hände i torsdags. Hur ska jag få honom att förstå att jag inte vill vara hans vän?
  • Vem kommer att vara i Helsingfors i juni ända fram till midsommaren? Jag kommer att jobba på eftermiddagrna, och skulle gärna uppskatta strand-/parksällskap på dagarna och after-work & terass sällskap på kvällarna. Finns det någon frivillig? Eller kanske fler?
  • Vill verkligen ingen göra mig sällskap till ProvinssiRock?

The Lonley Island



Härligt rolig låt! (Ja, jag är kanske inte så mogen som jag borde vara)

Le Westra Nyland

När jag var i VN hann jag bland annat med att:

...skrämma livet på min gudson.

...umgås en hel massa med honom, här gungar han, ifall ni inte märker det.

...njuta av solen och värmen.

...mysa ute i Emmas lilla trädgård.

...ta en massa bilder på den sötaste gudsonen.

...misslyckas med mitt grillmästarjobb.

...men även lyckas (där man inte kan misslyckas).

...se på ishockey med nerverna på spänn.

...och sist och slutligen glädjas över att Finland vann USA!

...träffa en mycket kameraglad liten krumelur.

...och surfa på Facebook, of course!

Kyrkoherden och jag

Jag har ju glömt och berätta för er, men på något konstigt vänster har kyrkoherden fått för sig att han och jag är polare, och han har därför alltid skickat och berättat när kyrkklockorna ringer. På torsdagen blev jag så trött på honom att jag skickade ett meddelade tillbaka: "Jag har flyttat till Helsingfors, inga meddelanden mera tack!". Jag glömde till och med att sätta vem det var ifrån, men det får han leva med. Ps. Glöm inte Finland-Belarus ikväll, 21.15!

In my place

Nu när alla har börjat fira helg sitter jag på tåget påväg tillbaka till stan. Ska nämligen jobba hela helgen. Men två helt underbara och varma dagar har jag fått njuta av. Och det ska faktiskt bli helt roligt att fara på jobb igen, och pengarna behövs verkligen. En stor grej har hänt annars, mamma har gått med i facebook! Det trodde jag aldrig. Måste med andra ord skärpa mig nu, och sluta skriva fyllestatus och lägga upp nakna bilder på mig själv. Så synd, men vad gör man inte för att få vara vän med sin mamma?

Gårdagen

Igår hängde jag med min gudson och hans mamma hela dagen. Vi grilla, låg ute och solade och busade med Alex. Skön dag, definitivt. Första gången jag grillade förresten, för det här året. Mot kvällen regnade det och åskade lite, mysigt. Träffade även Amanda en sväng på kvällen och sen såg jag en film sent in på natten, så nu har jag helt fel dygnsrytm. Inte bra eftersom jag måste stiga upp tidigt och fara på jobb imoron.

In westra nyland

I've said it before, I say it again.
I love icehockey!

Kom till Pojo på eftermiddagen och har haft helt härligt sällskap hela kvällen. Först kom Michaela och Arthur, vi spela lite skip-bo och åt lasange och satt på terassen. Jag älskar att det äntligen har börjat bli varmare. Sen kom Dagny och Steffen med lillen. Han var så liten och så söt. Jag ville ha honom i famnen hela tiden. Nu ser jag på ishockey med Lina, so nervewracking!

onsdag 2

Härlig dag. Härlig dag på praktiken. Nu går jag här ute i solskenet påväg hem och ska just äta en glass. Livet är härligt! Dessutom ser jag ung ut, för kassagubben fråga nyss papper på mig. Haha.

onsdag

Sista dagen praktik den hä veckan, wohoo!
Igår var jag och dansa folkdans, det var jätteroligt. Ledaren var en gammal bekant från tiderna då jag var en aktiv folkdansare, och hon tyckte jag skulle komma och dansa med dem. Sku nog vara roligt, men jag måste fundera på saken, känner mig nog helt lost med alla danser, men jag kan ju lära mig på nytt.
Idag på eftermiddagen beger jag mig mot Pojo för att hälsa på Norge sällskapet och andra bebisar. Jag skulle ju packa igår och ta med mig allt till jobbet, men det har jag ju inte fått gjort. Surprise, surprise!
Hoppas det blir varmt idag!
Ha det bra!

Dear diary

Här på praktiken började jag tänka idag. (ända gången jag måst använda min hjärna, höhö). Nä, men, jag kom på att jag borde börja skriva dagbok igen. Jag ha inte riktigt orka eftersom jag ser min blogg lite som min dagbok. Men idag kom jag på då att jag sku vilja skriva om min manliga handledare lite saker som jag definitivt inte vill att han ska läsa, och även om chansen är minimal att han sku göra det så finns den ändå där. Men om jag skriver så mycket att han är 37år, så då förstår de som känner mig säkert vad mer jag sku vilja skriva.

Tisdag

Var sent hemma igår, och nu måste jag rusa iväg till praktiken.
Idag ska jag även till Esbo och titta på dans, så har på känn att denna dag också kommer att bli lång. Men bara två dagar kvar nu och sen har jag två dagar ledigt. Skönt.
Titta vad jag fick i lördags:

lägesuppdatering.

Jag befinner mig på fabriksgatan och ser på VH1 med B. Angels and Airwaves är ett bra band! Har varit på praktikbesök idag i några timmar och sen varit hos Emelie och jobbat på ett hemligt projekt. Kan visa er sen i slutet av veckan. Har idag också fått lite mer klarhet om nästa vår och USA, känns skönt när det händer nånting. Är ganska länge barnvakt idag, om jag orkar och kommer ihåg kan jag berätta lite mer när jag kommer hem.

Sällskap efterlyses!

Jag vill åka på Provinssi Rock i år, men inte ensam.
Så därför ber jag er nu att komma med mig om ni har möjlighet!
18-20.6, för alla tre dagar kostar det 110euro.
Mitt liv kan ändras drastiskt om jag åker. Så snälla, är någon intresserad?
Läs mer på: Provinssirock.net

The day after



Jag var så otroligt taggad igår innan loppet, humöret var på topp och allt var bara härligt. Allting startade också bra, lite trögt i början förståss med alla människor runt en, men vi kunde nästan springa ända från starten. Jag sprang de första fem kilometrarna, sen började jag känna av att jag behövde gå på WC:n och göra nummer två. Vid ungefär 6½km kom toaletterna, men eftersom jag har något problem med mina tarmar så fungerade inte allt som det skulle (de ville inte tömmas), så jag fortsatte och sprang och gick lite turvist. Vid 8km kom nästa WC och jag försökte igen, men absolut ingenting hände då. Så loppet fortsatte. Jag hade i det här skedet hamnat ganska långt bak, och försökte springa lite. Vid ungefär 10½km märkte jag att jag skulle ha behövt gå på WC:n genast, vilket betydde att jag inte kunde springa längre (då skulle det ha kunnat hända en mycket otrevlig olycka). Jag försökte fråga några ordningsvakter när nästa WC:n skulle komma, men ingen visste. Det kändes ibland som om mina tarmar skulle spricka, och jag var vid flera tillfällen fem före att ge upp. Men jag var ändå så envis att jag bet ihop och fortsatte. Vid följande dricka station, som var vid 13km visste en tant när nästa WC:n skulle komma. "Om 4km" meddelade hon glatt. Jag var inte glad. Det hade vid det här skedet börjat regna också, kom lite skurar nu och då, men det var nästan som att jag inte la märke till det, man torka sen snabbt upp igen när det höll upp. Och vet ni, jag var så lycklig när jag kom till 17km märket och såg toaletterna. När jag sen kom ut ur bajamajorna och kollade på min iPod visade den att jag bara hade en halv timme på mig att ta mig i mål. Så, äntligen med allt skit ur vägen (hahaha), kunde jag springa igen. Men nu var jag ju ganska trött redan, så jag klarade inte av att springa hela tiden. Blev lite löpning, men mer gång. Jag var så långt bak att jag nästan sprang ensam, men genast när jag fick någon annan deltagare i sikte så fick jag mer energi och sprang om dem, och vid 20km hade jag redan sprungit/gått förbi ett tiotal och var inte ensam längre. Jag bestämde mig för att springa sista biten (kanske sista 800metern) och den kändes värre än de första 5kilometrarna. Men oj vad härligt det var att springa över mållinjen! Jag var helt död, men lycklig. Och fastän min tid, som blev 3:01:04, inte är speciellt bra, är jag ändå ganska stolt över mig själv att jag kom i mål och inte gav upp. En helt härlig upplevelse att känna att man har klarat av något som man har satt som mål åt sig själv och som man har tränat inför. Nu har jag redan tankarna på nästa halvmaraton, kom ni med också!

Hej

Så, jag kom i mål. Imorgon ska jag berätta mer om hur det hela gick.
Idag ska jag njuta av alkoholen och känna mig som en kung. För det är jag ju. Kungen.
Sitter hos E på Brändö och vi har ätit pizza, spelat alias och druckit skumpa.
Konstigt nog känner jag mig inte alls trött eller sjuk i kroppen. Det kommer säkert först imorgon.
Men hej, det här kommer jag att göra igen. Springa halvmarathon alltså.
Jag är så lycklig.

Lite på två timmar kvar...

...till start. Vi har fått våra nummerlappar, lite annat gratis stuff och nu har vi just delat på en sandwich. Klockan 14 börjar uppvärmningsgymppan, så i väntan på det bloggar jag. Wohoo, I'm so excited!

Dagens outfit


Rock: The North Face, Huppari: Nike, Topp: Nike, SportBH: Nike, Byxor: Nike, Trosor: Victoria's secret, Sockor: Nike, Skor: Nike.

The day is here



Idag vaknade jag med toppen fiilis! Är på vinnarhumör!
Nu ska jag äta pasta med räkor och färsk grön sparris.
Sen blir klockan så mycket att jag måste fara.
Kan ni verkligen klara av det här? kanske ni undrar.
Yes we can! är mitt svar.


JUST DO IT.

You-can-do-it-music!


Idag på praktiken dök denna låt upp, och då tänkte jag genast att jag vill ha med den imorgon när jag springer. Har ni några förslag på bra träningslåtar som få en att orka det där lilla extra?

Old days


Oj vilka härliga tider jag har haft med de här två, och kommer att ha!
Har blivit idag påmind om "the good old days" och man kan ju inget annat än känna sig lite nostalgisk och skratta tills det kommer lite urin i byxorna. I laugh my pants, som Lennart brukar säga.

Tankar så här dagen före HCR

  • Maten. Vad, hur och när borde jag äta imorgon? Jag ska ju starta 15.40 så lunch måste jag hinna äta före, vad månne sku vara bra att äta? Borde jag äta något lite, typ en halvtimme före starten för att få lite energi så att jag orkar hela vägen i mål? Jag har funderat på någonsorts proteinbar, har aldrig prövat förr och vet egentligen inte om man borde äta det sen först efter loppet?
  • Kläderna. Klockan 14 är det uppvärmningsgymppa, så senast då måst jag vara där, men jag vill troligtvis springa i mindre kläder än vad jag kommer dit i, also betyder det att jag säkert borde förvara mina överloppskläder + andra saker i någonsorts förvaringsbox. Vågar jag lämna min telefon där också? Hur mycket kläder behöver jag på mig när jag springer, är det bättre att ha för mycket än för lite? Om det regnar imorgon, borde jag ha med mig byteskläder så jag kan byta när jag kommer i mål?
  • Vad behöver jag med mig när jag springer? Som det ser ut nu kommer jag troligtvis att ha min hemnyckel, min iPod, kanske nyckel till någonsorts förvaringsbox, eventuellt min telefon? Borde jag ta med mig plåster ifall jag får skavsår?
  • Hur länge kommer det ta för mig att återhämta mig? När månne jag vågar/kan fara ut på länk igen efter loppet utan att göra skada åt mig själv?
  • Kommer jag verkligen att klara av det här?

Lite uppmuntran

Vet du vad piloten blir när han kommer till Island? -Över(r)askad

Lisa springer runt sin mormor. Varv på varv. -Men vad gör du Lisa? frågar mormor. -Jag springer antikrundan!


-På sommaren när jag blir för varm brukar jag anställa en detektiv!
-Jaså, varför det?
-För att han ska skugga mig!


Alla barn åkte sparkcyckel utom Sten för han hade bara ett ben

Båtväder

Borde man vara tacksam att det är allt annat än båtväder nu, eftersom man ändå bara skulle sitta och sucka att man måste sitta inne och inte kan vara ute på havet?
Skall försöka vara det. Sen när jag är ledig och det fortfarande snöar, då får jag vara otacksam.

Nu sitter jag på kontoret och försöker laga färdigt sånghäftet,
efter det ska jag åka hem och mentalt förbereda mig för imorgon.
Jag både längtar och fasar.

- Mamma, jag går ut och leker nu.
- Med dom där byxorna?
- Nej, med min kompis.

Jag och min baby

Nu kommer bilderna som egentligen skulle vara med i inlägget igår.


Vincent får en puss av mamma :)

Sådan mor, sådan son.

Vincent berättar roliga historier hela tiden, jag försöker hålla min min.

So happy, so happy together...!

Full på praktiken?

Javisst! Det skulle jag ha kunnat vara idag. Det bjöds på massa vin och goda ostar med alla möjliga sorters kex, men eftersom jag har bestämt mig för att vara nykter ännu i två dagar så satt jag istället bara där och drack min vichy. Och snålades så in i helvete.
Gratis fylla är ju dessutom den bästa fyllan! Ack så jag har pinats.

Goodbye old friends!


Idag slängde jag bort mina stövlar som jag köpte i Stockholm i september 2008.
Och använt dom har jag gjort, men nu när jag städade lite i min hall så märkte jag att jag behöver mera plats för mina sommar skor, så därför fick de fara.

Man kunde ju tro att orsaken var det här stora hålet, men nej, det har varit där ända sen hösten.
Vad mer för onödig information ska jag berätta åt er idag månne? Hmm..

En dag med mig och min baby

Vincent, som han ju faktiskt heter, började spela Lady Gagas Bad Romance för mig halv sju idag morse, men jag orkade inte stiga upp så jag tog honom upp i sängen med mig istället (annars sover han på golvet) och där låg vi tills klockan blev 8.
Vincent är på sträng diet och får ändast äta överblivna rester från mina fingrar, och idag har det blivit allt från youghurt med müsli till köttbullar med gräddsås.
Jag glömde även att klä på Vincent idag när jag åkte iväg till praktiken, och kanske det är orsaken till varför han var lite arg och endast levererade två meddelanden och fyra samtal. Jag kom dock ihåg att klä på honom när jag for ut på länk med M, så ring inte myndigheterna ännu!
Men Vincent har varit en duktig pojke idag, snäll och medgörlig, mammas lilla ögonsten. My precious.
Nu är han ganska trött, jag tror jag borde ladda i honom lite energi i natt igen för imorgon blir det en lång dag för oss.

(här skulle egentligen komma en massa fina foton på oss, men min dator vill inte samarbeta idag. Kanske han är avundsjuk på mig och Vincent.)

Nämen se!


Vem jag stötte på nyss! Mina tre önskningar var:
1. En het sommar på alla tänkbara sätt.
2. Att jag aldrig mer skall vara trött på morgnarna.
3. Att 21km kommer att kännas som 2,1km.

shhhhhit

nu var dagens praktik över och jag gick nyss förbi olympiastadion och fick en stor klump i halsen. På lördagen, also om tre dagar, kommer jag att stå där och vänta på att få springa mitt första halvmaraton ever! Hur är vi här REDAN? Shiiiiiiiiiiiiiiiit!

solsemester

Idag fick jag som uppgift på praktiken att gå igenom en del offerter på semesterresor, det betyder att jag har kollat på lyxiga hotell på underbara paradiselocations hela dagen och nu vill jag inte göra något annat än resa iväg själv.. Men ända resan jag kommer att göra idag är med spårvagnen från praktiken till Eira var jag ska vara barnvakt och sen hem igen till Kallio. Hurja, eller hur?

12.05.2009

Den dagen skrev jag detta (<-- tryck där) inlägg.



Idag är denna härlighet min, med mina flotiga fingeravtryck på.
Min lilla baby, my precious.
Imorgon skall jag skriva om min dag med min baby. Haha.

Good morning!

Planen var att jag skulle stiga upp 20 över 6 idag och fara ut på en länk, men jag vaknade istället 10 över 8. Bra var väl det, för det regnar ute. Idag blir det en lång dag igen (igår var jag borta från 8.30 på morgonen till 20.10 på kvällen) så får väl försöka ta länken imorgon istället.



If I haven't said it before, I want summer NOW! Nu ska jag söka upp mitt paraply och sen bege mig av till praktiken.

Das lunch, Yees

Nu ska jag ta lunchbreak, idag har jag med mig tomatig kycklingpasta som jag lagade i natt när jag egentligen borde ha sovit. Hahaha.

Das praktik, Yees


Jag grejar lite med sånt här på praktiken. Det här är första gången jag skriver blogg med min Nokia E71, så jag vet inte alls hur det kommer att bli. Förhoppningsvis bra.

Andra maj tvåtusentio

Hur ska jag klara av att vänta ända tills butikerna öppnar idag? Jag har absolut inget ätbart hemma, inte ens ägg som jag alltid brukar ha.
Dagens program är städning, praktikuppgiftsskrivning, räkningsbetalning och
teaterföreställning.
Min vapp och första maj var ganska chill, troligtvis på grund av att jag var nykter, men det har varit helt skönt. Idag känner jag mig äntligen utvilad.
Hur var er vapp?

RSS 2.0