Why I LOVE Padva


Padvamaa

Jag tänkte bara meddela er (ni som läser min blogg) att det kommer att vara ganska tyst här framöver, kanske en vecka framåt eller nåt. Tror nämligen att jag kommer att lämna in min dator på service imoron. Kan vara ett mycket smart drag av mig. Sen beger jag mig också till Padva imoron. Ska bli så härligt. På torsdag morgon ska jag till tandläkaren igen och efter det kommer jag tillbaka till Helsingfors. Sen far jag igen på fredan tillbaka till Padva. Mammas 50 års fest den här helgen, ska bli super!

Så här firar vi jul hemma hos oss


Älska mommo <3

Tips på vad man kan göra på midsommarannandag

Se på filmer från julafton 2008. HAHAHA!

Lina åker snålskjuts


Min midsommar

Denna midsommar har jag konsumerat hela två öl. En på torsdag kväll och en på lördag kväll. Livat i holken! Jag jobbade på torsdagen och for genast efter det hem till Pojo och sen vidare ner till Padva. Där lekte jag firemaster och satte eld lite här och där. På fredagen fick jag äntligen åka båt, upp till sommartorget. Jag älskar verkligen vår nya båt, bästa vi någonsin haft. Lite deppad körde jag tillbaka på fredag kväll till Helsingfors och på lördagsmorgon var det jobbet som gällde. Efter att jag sovit i cirka två timmar när jag kom hem från jobbet begav jag mig till Lina där vi hade inomhus pic-nic med supergod mat! Var hemma igen runt ett tiden och sen upp på söndan och på moronskift igen. Hurja grejer also!

Jag vill ha:


På tal om skor, så behöver jag nya Nike+ skor.
Skall kolla utbudet i Helsingfors ikväll.

Jag vill inreda!

Jag vet att det säkert ännu kommer att ta över ett år innan jag flyttar, om allt går som planerat flyttar väl jag och min syster ihop hösten 2010. Jag har ju förståss en massa önskemål, en tvåa i Tölö med stora fönster, högt till tak och fin utsikt. Och stor lägenhet med ett massivt och nyrenoverat kök. Troligtvis kommer vi nog att få nöja oss med något lite mindre och enklare. Det jag skall skaffa till den nya lägenheten är en ordentlig skohylla. För då kan jag börja skaffa mer snygga skor åt mig. Dessutom skall jag gå igenom röda stugan (ett hus som vi har på gården som är fullt av saker som vi för tillfället inte behöver men som vi inte vill slänga bort) och se vad jag hittar för intressant. Har redan hittat en gammal stereo som jag tänker ta till nya lägenheten, den är skit cool.

Idag var det meningen att pappa och jag skulle köra ner Aquadorn till Padva från Pojo, men mamma meddela idag morse att han inte kunde heller för att han måst leverera en kunds båt istället. Så, jag får vänta tills fredagen innan jag får åka båt. Hoppas att det sku vara fint väder då! Tror jag far relativt tidigt in till Helsingfors idag, måst fara in till centrum och köpa lite nödvändiga saker, fick nämligen lön igår. Me like.

Vad låter bättre?

Världens bästa och mest älskade dotter, syster, vän, fru och mamma.

eller

Världens mest älskade och bästa dotter, syster, vän, fru och mamma.

Eller låter båda lite konstigt och klumpigt? Om man helt och hållet sku lämna bort bästa. Fast då försvinner ju halva betydelsen av texten. Hmmm.. Help me please!

Michaela, kanske detta får dig på andra tankar?


Hmm, where to next?

Jag fantiserar hela tiden om att få göra små äventyr och komma bort från Finland. Men jag vill bli färdig socionom och inte bara skippa studierna mitt i, så jag försöker ha lite realistiska drömmar.

Som ni redan vet har jag i planerna att fara till Sveige nästa vår och göra min handikapps praktik där och om det är möjligt, även stanna över sommaren och sommarjobba någonstans.

Stockholm sku inte vara så tokigt att bo i.

Sommaren efter det, altså sommaren 2011, skall jag tillbringa i södra Frankrike. Förhoppningsvis kommer det att bli en road-trip dit ner och sedan ett skönt jobb möjligtvis på en olivodling eller i ett litet mysigt café. Men jobbet är inte så viktigt, viktigare är att jag skall få prata franska. Ska börja/fortsätta läsa franska nu på hösten i skolan, det ska bli kiva!

Min nya dröm är att bo i Los Angeles. Om det bara är möjligt så sku jag bra kunna fara dit och studera ett år från Arcada, men vad och hur och när vet jag inte ännu. Skall undersöka det lite närmare. Kanske jag kan börja skriva på min bok där också. The woman without a husband, but NOT without men. Skulle ni läsa en bok med den titteln?

City of angels.


Men hej!

Jag har ju helt glömt bort att berätta vad jag skall döpa mina tre söner till; Thor, Leif och Torleif. Dagny skall döpa sina barn till Dag och Ny. (Hoppas jag iallafall).

Torsdag

Så, vad har jag gjort i dag? Inte läst på tenten iallafall. Jag var till tandläkaren. Summa = tre hål och en rotfyllning. Måste till henne igen i måndag (om du läser det här Lina betyder det tyvärr att jag inte kan komma till Molly's på söndagen) och fixa rotfyllningen. Jag började nästan gråta idag när hon gav bedövning åt mig, det tog så sjukt.
Var en sväng till Emma också, hon var ganska trött och sov.
Sen har jag sett en jätterolig film - Burn After Reading - med bland annat Brad Pitt (den mest komiska rollen jag har sett honom i)  och George Cloony. HAHAHA, extremt rolig film!

Hugh Jackman

En väldigt het man.



Heta män skall enligt mig ha ordentliga arm muskler. Arm musklernas storlek är viktigare än en eventuell six-pack på magen eller maffiga ben. En vältränad rygg är inte heller fy skam. Nu längtar jag till gymmet, måst fara dit i söndag och spana in heta män, det är ju därför man går på gym, eller hur?



Skall se på filmen Deception ikväll, varifrån den här bilden är tagen. Verkar lovande.

Varför är det så svårt att läsa på tent?

Jag har haft tid att läsa på min tent ända sen måndagen. Jag har läst en slide. EN powerpoint slide. Det finns säkert 100 slides kvar. Nu sitter jag och ser på Beck, läser Flickan som lekte med elden, äter smörgås och drömmer om att få bo i Los Angeles. Och allt på en och samma gång. Plus att jag nu skriver blogg. Jag vill göra allt annat än läsa på tenten. Och så vill jag inte gå och sova för imorgon skall jag till tandläkaren. Jag vill inte! Men det är lika bra att få det undanstökat. Vad annat? Har varit ner till Padva idag, det var kiva. Har hängt med mina föräldrar som alltid är lika roligt och underhållande. Kanske alltid är lite att överdriva, men för det mesta i alla fall, och speciellt när man nuförtiden inte ser dem så ofta.

Mina inköp på resan

Jag köpte ju ingenting i Norge, men i Sverige köpte jag lite kläder.


Lila klänning/topp med knappar på framsidan från Monki. Färgen på första bilden är den rätta.

Grå oversized skjorta från Monki.(tryck på bilderna)

Mörkblå oversized kavaj från Monki, Monki är min favorit butik.

Armbandet i mitten är nytt och från Pilgrim.

Kortärmad dragkjeds huppari från New Yorker. Köpte en skjorta åt Lina oxå från den butiken.

En vit sommarklänning från H&M, som dessutom var på 50% rabatt.

Det sku jag ännu kunna tillägga att vi allt som allt körde typ 3000kilometer på vår resa.

The Roadtrip

Nu ska jag då berätta om min och Michaelas roadtrip.
Vi startade då på måndag kväll från Åbo hamn, vi hade en massa (o då menar jag EN MASSA) motorcyklister som åkte med samma båt som oss. Efter lite taxfree shopping och mat gick vi och la oss eftersom vi skulle stiga upp tidigt följande dag.
Resan till Heggenes, byn i Norge där Dagny nu bor, gick ganska smärtfritt. Vi körde endast fel på ett ställe, och det var mitt fel. Att köra i Norge var definitivt roligare än i Sverige där allt var ganska platt och rakt.
När vi sen äntligen kom fram, efter cirka 10 timmar, var vi ganska trötta. Vi for och äta god pizza till en restaurang och när vi kom tillbaka hem var det sängen som gällde.
På onsdagen körde vi lite uppåt mot fjällen där vi var och vandra. Det blåste ganska mycket, men annars var det roligt. Jag hittade en käpp och blev Gandalf. Michaela var Legolas och Dagny Aragon. Vi åt våra goda pic-nic hamburgare (bild finns på Michaelas blogg) bakom en stor sten och sen gick vi tillbaka till bilen. Sen var vi lite exotiska och körde längre upp för att se på snö. Det var mycket underhållande. När jag skulle ta ett foto av Dagny och Michaela blev det lite fel.. jag tänkte i mitt huvud att jag skulle säga smila, men ut från min mun kom "se smala ut!". Ytterst underhållande tycker jag. Sen sökte vi ett hål i snön som absolut skulle fotas och som ledde till att jag i panik gasade därifrån när jag såg att en bil kom bakom mig. Vi stannade på kaffe på vägen hem och när vi satt ute på terassen i solskenet började det snöa. Visserligen kom det inte så mycket, men lite tufft var det nog att få uppleva snöregn i juni. På kvällen spelade vi kort och drack lite vin, cider, öl och konjak.
Torsdagmorgon tog vi det ganska lungt, och bestämde oss för att åka till den närmaste staden för att shoppa lite. Jag var lite osäker på hur mycket pengar jag kunde använda så jag köpte ingenting förutom mat och kaffe. Michaela handlade lite babykläder. Dagny köpte ett crocketspel som vi använde mycket flitigt när vi kom tillbaka hem. Michaela var lite sjuk så hon vilade medan jag och Dagny hade turnering. Jag skrattade så mina magmuskler blev sjuka. Vi stod med ryggarna mot gräsmattan och kastade portarna över huvudet och där de landade satt vi sen upp dem. Det blev djungelkrocket i högt gräs och bollarna rullade lite vart de ville, under bilen under trappan och så vidare. Extremt roligt.
På fredagmorgon väckte Michaela mig lite efter fyra och vi startade mot Sverige. Jag sov en ganska lång stund, och just före Oslo böt vi chaufför. Oslo var mycket dåligt skyltat så vi var en sväng in i centrum och yrade lite, som tur var vi så pass tidigt där att det inte var så farligt. När vi körde ut från Oslo hade det redan bildats långa köer in till huvudstaden. Michaela och jag "stred" en gång under hela resan. Det hände just denna dag och jag kan väl lite medge att jag hade fel, men bara lite. När vi kom fram till Uppsala var det stor studentfest i hela staden. Människor åkte på flak och i bilar och skrek och verkade ha det skitroligt. Lite annorlunda från när jag blev student och vi fick en massa ägg och gammal mat över oss. Vi shoppade i cirka en timme och sen, efter lite yras, hittade vi till Melle. Jag var trött och slö och betedde mig konstigt. Mitt favorit uttryck den kvällen var "Du måste stoppa mig!".
Lördagen den 6.Juni var det Sveriges national dag och Michaela och jag tog tåget in till Stockholm. Där var det hålligång. Vi shoppade och åt god lunch. Jag skall visa sen senare vad jag har köpt. Vi hade tidig väckning på söndagen så jag tänkte gå och lägga mig tidigt på kvällen men det lyckades ju inte. Jag fick inte sömn utan låg och såg på en svensk film om en präst som förälskade sig i en rullstolsbunden flicka.
Båtresan hem var ganska lugn. Vi åt och sov. Och sen åt vi lite mera. När jag kom hem till Helsingfors på kvällen var jag superdöd och somnade genast när jag lade mig i sängen.
Det var en härlig resa och absolut inte sista gången jag gör en roadtrip!
(ps. Bilder finns på facebook)

Kalla Finland

Jaha, så var man då tillbax i Finland. Vi kom ju hem på söndag kväll och jag har absolut inte fått något gjort sen dess, bara sovit. Sov just en halv timme, timme. Jag som nästan aldrig sover mitt på dagen. Samma sak hände igår också. Men jag känner mig inte sjuk så jag vet inte vad det kan bero på. Jag skyller på det extremt dystra och kalla vädret. Jag fryser konstant men vägrar lägga på mig sockor. Det är ju juni herregud! Nu ska jag föröska läsa lite på min tent som jag ska skriva i fredag och sen kanske släpa ut mig på en länk. Trevlig tisdag alla!

RSS 2.0